Başlıkta dediğim gibi batarya şarj almadığı için batarya soketini söküp direkt gücü şarj adaptöründen alarak kullanabiliyorum. Sorun belirlenene ve tamire verene kadar bu şekilde kullanırsam herhangi bir zarar verir mi sisteme? Ağır yük bindiren -Cyberpunk 2077 gibi- oyunları oynarsam bir sorun olur mu?

Kısa vadede bir zarar vermez. Güç direkt olarak şarj adaptörü aracılığıyla prizden alınır. Aslında, böyle kullanmak daha iyi diyebilirim. Eski laptopumu böyle kullanıyordum. Fakat olası bir güç kesintisinde (elektrik gitmesi, şarj kablosunun çıkması vs.) laptop direkt olarak kapanır.

Kısa vadede bir zarar vermez. Güç direkt olarak şarj adaptörü aracılığıyla prizden alınır. Aslında, böyle kullanmak daha iyi diyebilirim. Eski laptopumu böyle kullanıyordum. Fakat olası bir güç kesintisinde (elektrik gitmesi, şarj kablosunun çıkması vs.) Laptop direkt olarak kapanır.

Cihaz masaüstü gibi olur kısacası. Başka bir fark olur mu emin değilim.

Omen Gaming Hub'daki Max Battery Drain olayı çalışmaz. Yeri geldiğinde bataryadan da güç alma şeysi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Victus laptoplarda bios pili bulunmuyor. Batarya aynı zamanda bios pili görevi de görüyor. Secure boot falan açıksa disk şifrelemesi varsa, TPM ve secureboot anahtarları her seferinde sıfırlanacağı için sorun yapabilir. Ayrıca her açılışta bios resetlendi uyarısı alırsın.