Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
3000

Hazarr

Üyecik
Cihaz
Hp Victus 16 s0xx
Merhaba,

HP Victus laptopumda yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Tahminimce belli bir sıcaklığa (80-90°C civarı) ulaştığında ekran gidip geliyor ve ardından bilgisayar tamamen kilitleniyor, açılmıyor. Daha önce arkayı açıp bataryayı çıkararak açmayı başardım. O günden sonra cihazı fazla zorlamadım ve hall sensörü problemi ile kilitlenme tekrar yaşanmadı.

Şu anda işlemci fanına ihtiyacım var. Ancak bu fan Türkiye'de biraz nadir bulunuyor gibi görünüyor. Bir adet buldum ama sadece havale ile ödeme kabul ediyorlar. Ben ise kartla ödeme yapmak istiyorum. Bu parçayı bilen veya daha önce temin eden varsa, güvenilir bir site linki paylaşabilir mi?

Fotoğrafta görünen işlemci fanım çalışmıyor. Test ettim, her iki slotta da denedim. Diğer fan her iki yerde sorunsuz çalışıyor ama CPU fanı hiçbirinde çalışmıyor. Sorunun ne olduğunu anlayamadım.

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

unnamed.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisinin bitmesine az kaldığı için laptopumun içini açtım, temizlik yaptım ve termal macununu yeniledim. Bu işlem sırasında işlemci fanının çalışmadığını fark ettim. İstanbul'da değilim.

Garantisinin bitmesine az kaldığı için laptopumun içini açtım, temizlik yaptım ve termal macununu yeniledim. Bu işlem sırasında işlemci fanının çalışmadığını fark ettim. İstanbul'da değilim.
Anladım. Ekran kartı fanı soketi aynı mı? Onu sökebiliyor musunuz? Öncelikle anakart üstündeki soketin halen çalıştığından emin olmalıyız.

Şöyle test ettim: Ekran kartı fanını işlemci fan soketine taktım, sorunsuz çalıştı. Aynı şekilde işlemci fanını ekran kartı fan soketine taktığımda da çalışmadı. Yani işlemci fanı hiçbir sokette çalışmıyor. Fanın kablosu sağlam görünüyor ve herhangi bir darbe ya da fiziksel hasar da yok. Garip bir şekilde bozulmuş ama nedenini anlayamadım.

Ve şu an bu durumda sistemimde herhangi bir hall sensörü problemi ya da kilitlenme sorunu yaşanmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-12 201706.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-12 201706.webp
    96,2 KB · Görüntüleme: 75
Dediğim gibi, hall sensörü konusuna çok hakim değilim ama insanların yaşadığı ekran gidip gelmesi ve bilgisayarın kilitlenmesi sorunlarını ben de yaşadım. Sadece içini güzelce temizledim. Sıcaklık değerleri düştükten sonra bataryayı çıkarıp fişe takarak bilgisayarı çalıştırdım(Benim düşüncem sıcaklık ile alakalı) . (Bu bilgisayara uyumlu bir fan bulabilen varsa, lütfen benimle iletişime geçsin.)

Dediğim gibi, hall sensörü konusuna çok hakim değilim ama insanların yaşadığı ekran gidip gelmesi ve bilgisayarın kilitlenmesi sorunlarını ben de yaşadım. Sadece içini güzelce temizledim. Sıcaklık değerleri düştükten sonra bataryayı çıkarıp fişe takarak bilgisayarı çalıştırdım(Benim düşüncem sıcaklık ile alakalı) . (Bu bilgisayara uyumlu bir fan bulabilen varsa, lütfen benimle iletişime geçsin.)
Fanı çok kolay bir şekilde bulabiliriz. Ancak ilan paylaşmak yasak. Google'dan bulabilirsiniz. HP Victus 16 işlemci fan yazarsanız çıkabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.