Kopmaz

Çalışkan
Cihaz
HP Victus 16
İyi günler. 2 yıldır kullandığım HP Victus laptopumun ekranı ve güç tuşu bir anda yanıp sönmeye başladı. İnternetten araştırdığımda sorunun hall sensöründen kaynaklandığını öğrendim.

2 ay önce garantim bitti ve şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ek garanti alabilir miyim, yoksa iyi bir tamirci bu sorunu normal servise göre daha uygun fiyata halleder mi?

En kolay çözüm cihazın arka kapağını açıp hall sensör'ün kablosunu söküp devredışı bırakmak. Devredışı bırakıldığı zaman bilgisayarın biraz daha fazla ısındığını söyleyenler var ama bu sizin için önemli değilse en kolay çözüm bu.
Tamirciye götürdüğünüzde çözüm bulamazsınız çünkü o parçanın değişmesi gerekiyor ve bunu ancak HP servisi yapabilir, servise gönderirseniz de sizden muhtemelen para isteyip cihazı da 1 aya yakın bekleteceklerdir.
HP'yi arayıp sorun bakalım ücret istiyorlar mı? Ne kadar istiyorlar? Eğer ücretsiz veya uygun fiyata yapıyorlarsa gönderirsiniz, ama çok para isterlerse açıp kablosunu çıkarırsınız sensörün ve sorun çözülür.

İyi günler. 2 yıldır kullandığım HP Victus laptopumun ekranı ve güç tuşu bir anda yanıp sönmeye başladı. İnternetten araştırdığımda sorunun hall sensöründen kaynaklandığını öğrendim.

2 ay önce garantim bitti ve şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ek garanti alabilir miyim, yoksa iyi bir tamirci bu sorunu normal servise göre daha uygun fiyata halleder mi?
Hall sensörü sorunu dendi bana serviste victus 16 vardı sattım uğraşmamak için HP den açıkçası uzak duruyorum o günden beri servis beni çok oyaladı en son bende sattım o şekilde

Hall sensörü sorunu dendi bana serviste Victus 16 vardı sattım uğraşmamak için HP'den açıkçası uzak duruyorum o günden beri servis beni çok oyaladı en son bende sattım o şekilde.

Zamanında paramın yettiği en iyi laptop bu diye almıştım gerçekten pişman oldum. İlk aldığım ayda da anakartı bozuldu 2 ay servisle uğraşmak zorunda kalmıştım.

Güncelleme: Bilgisayarın f8-f9 tuşlarının üst kısmındaki bölgeye baskı yapınca kendine geliyor ama sonra tekrar gidiyor. Anlaşılan yaşanan sorun temassızlıktan kaynaklanıyor. Bunun farklı bir çözümü olabilir mi

Son düzenleme: