noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Laptopum IPS panel ve telefonumda IPS panel ama telefondan daha net, keskin gözükürken laptopta sönük, bulanık gözükmesi normal mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon nedir? Cihaz modeli nedir.

Biri 1080P 6 inç biri 16 inç. Arada keskinlik farkı, yoğunluk farkı normal.

Bulanık gözükmesi de enteresan geldi, ne bulanık gözüküyor? Bazen Windows sapıtıyor, bazı yazılar ve simgeler bulanıklaşabiliyor.

Eğer ölçekleme ayarı açıksa (yüksek ihtimalle %125 ölçeklenmiş şekildedir) bazı uygulamalarda bulanıklıklar olabiliyor.

Telefon nedir? Cihaz modeli nedir.

Biri 1080P 6 inç biri 16 inç. Arada keskinlik farkı, yoğunluk farkı normal.

Bulanık gözükmesi de enteresan geldi, ne bulanık gözüküyor? Bazen Windows sapıtıyor, bazı yazılar ve simgeler bulanıklaşabiliyor.
Redmi note 9 hocam

Eğer ölçekleme ayarı açıksa (yüksek ihtimalle %125 ölçeklenmiş şekildedir) bazı uygulamalarda bulanıklıklar olabiliyor.
Ben onu denedim yine bir şey farketmedi

Video karşılaştırma yaptım laptopda adamın yüzü daha soluk bulanik işte hocam telefonla kiyaslayinca kötü duruyor.dediginiz gibi 16 inç olduğu için de olabilir

Redmi note 9 hocam

Ben onu denedim yine bir şey farketmedi

Video karşılaştırma yaptım laptopda adamın yüzü daha soluk bulanik işte hocam telefonla kiyaslayinca kötü duruyor.dediginiz gibi 16 inç olduğu için de olabilir
Eğer bir kısıklık yaşıyorsanız Windows'ta bir ayarı kapatmanız gerekiyordu. Mesela benim laptopumda şarja takmadan açtığımda ekran parlaklığı biraz soluk oluyordu çünkü pil modunda açılıyordu. Daha sonra o ayarı kapattığımda pil modunda da tam parlaklık çalışmaya başlamıştı.

Merhaba arkadaşlar. Laptopum IPS panel ve telefonumda IPS panel ama telefondan daha net, keskin gözükürken laptopta sönük, bulanık gözükmesi normal mi sizce?

Yüzde 45 NTSC renk gamutu olan bir monitör olduğu için öyle. Ayrıca parlaklık seviyesi bile kötü. Ondan öyle. Harici monitör kullanım benim gibi boş verin gitsin laptopun panelini.

HP Victus'ların panelleri renk doğrulugu açısından çok kötü maalesef. Çözünürlük ve ölçeklendirme konusunda kesin bir şey diyemiyorum ama sizden bir ricam olacak.

Aygıt yöneticisi>Monitörler>çift tık ile açın>Ayrıntılar>Özellikler kısmından donanım kimliğini seçin.

Ve çıkan kodu yazın hocam. Bu panelinizin kodudur. Eğer bulabilirsem sizin panelinize uygun .icm dosyası göndereceğim en azından renk sorununu biraz olsun düzeltiyor.

Onun dışında işlemciniz İntel ise İntel Grafik ayarlarını, AMD ise AMD grafik ayarlarını kurcalamanızı tavsiye ederim. Orada bulanıklık ile ilgili bir seçenek vardır muhtemelen.

HP Victus'ların panelleri renk doğrulugu açısından çok kötü maalesef. Çözünürlük ve ölçeklendirme konusunda kesin bir şey diyemiyorum ama sizden bir ricam olacak.

Aygıt yöneticisi>monitörler>çift tık ile açın>ayrıntılar>özellikler kısmından donanım kimliğini seçin.

Ve çıkan kodu yazın hocam. Bu panelinizin kodudur. Eğer bulabilirsem sizin panelinize uygun. İcm dosyası göndereceğim en azından renk sorununu biraz olsun düzeltiyor.

Onun dışında işlemciniz Intel ise Intel grafik ayarlarını, AMD ise AMD grafik ayarlarını kurcalamanızı tavsiye ederim. Orada bulanıklık ile ilgili bir seçenek vardır muhtemelen.

Teşekkürler hocam deneyeceğim.

Yüzde 45 NTSC renk gamutu olan bir monitör olduğu için öyle. Ayrıca parlaklık seviyesi bile kötü. Ondan öyle. Harici monitör kullanım benim gibi boş verin gitsin laptopun panelini.

Hocam öyleyse idare edeceğiz mecbur o zaman ya da ileride monitörle kullanırım. Sadece bende kötü gözükmüyormuş demeki.

MONITOR/CMN1619

Son düzenleme: