aethroderol

Çalışkan
Merhaba, HP Victus 16 S-0000 modelini kullanmaktayım. PC'min son BIOS güncellemesi olan F. 30 güncellemesini yaptım fakat bu güncellemeden sonra BIOS'a hiçbir şekilde (ESC, F10) girememeye başladım. Bir arkadaşım da aynı sorundan muzdarip. Acaba çözebilen veya sorunla karşılaşan var mıdır?

IMG_20250918_181221_661.webp

Üstteki mesajımda
Sonra Win+B+Power yaptım "BIOS Recovery error (500)" hatası aldım, F. 29 Rev. A sürümünü USB'ye yazdırdım baştan hata aldım, F. 30 Rev. A sürümünü USB'ye yazdırdım yine "BIOS Recovery error (500)" hatası aldım
şeklinde yazdığım kısımda "A System BIOS Recovery has occurred" yazısını "A System BIOS Recovery has an error occurred" şeklinde anladığım için bunu "BIOS Recovery error (500)" şeklinde yazdım ama kurtarma başarılı bir şekilde tamamlanmış ancak ne yazık ki bu hiçbir şeyi değiştirmedi.
F.30 Recovery mesajı:
img-1.webp

F.29 Recovery mesajı:
img-2.webp

Bugün S0007NT'nin BIOS'unu HP'nin sürücü sayfasından indirerek mevcut F. 29 Rev. A'dan F. 30 Rev. A'ya yükselttim ve aynı sorunla karşılaşıyorum. Tam da bilgisayara format atacakken fark ettim bunu. Sonra Win+B+Power yaptım "BIOS Recovery error (500)" hatası aldım, F. 29 Rev. A sürümünü USB'ye yazdırdım baştan hata aldım, F. 30 Rev. A sürümünü USB'ye yazdırdım yine "BIOS Recovery error (500)" hatası aldım, CMOS resetledikten sonra BIOS'a girebildim ama geçici oldu. En son şunu fak ettim ve birkaç kez denedim: Portlardaki tüm aygıtları sökünce BIOS'a girebiliyorum. Sizde de böyle oluyor mu deneyebilir misiniz?

Benzer sorunu yaşayan biri HP'nin forumunda yanıt alamamış: https://h30434.www3.hp.com/t5/Noteb...enter-the-BIOS-after-updating-it/td-p/9490095

@aethroderol @Efesss @VcEnox etiketlemek durumunda kaldım aranızdan sorunu çözen ya da bir gelişme yaşayan var mı bir de üstteki mesajımdaki gibi tüm portlardaki aygıtları çıkarınca BIOS'a girebiliyor musunuz?

@Hasan Merkit sizi hall sensör videosunda görmüştüm, bu konuda sizin fikrinizi de merak ediyorum, lütfen yanıt verin ama tavsiyem BIOS'unuzu F.30'a güncellemeyin. Teşekkürler.
Yok üstad herhangi bir gelişme arkadaşla günlerdir yeni bios çıkmasını bekliyoruz

@aethroderol @Efesss @VcEnox etiketlemek durumunda kaldım aranızdan sorunu çözen ya da bir gelişme yaşayan var mı bir de üstteki mesajımdaki gibi tüm portlardaki aygıtları çıkarınca BIOS'a girebiliyor musunuz?
Evet tüm portları çıkartınca girebiliyorum. Ancak format atacak veya dual boot yapacak birisi için pek çözüm denemez. Birde portlarda cihazlar takılıyken bios'a giremediğimde cihazı işletim sistemi açık bir şekilde bir süre kullandıktan sonra Bios girmeyi denediğimde girebiliyorum. Yani sorun çok sık bios'a girildiğinde ortaya çıkıyor.

Evet tüm portları çıkartınca girebiliyorum. Ancak format atacak veya dual boot yapacak birisi için pek çözüm denemez. Birde portlarda cihazlar takılıyken bios'a giremediğimde cihazı işletim sistemi açık bir şekilde bir süre kullandıktan sonra Bios girmeyi denediğimde girebiliyorum. Yani sorun çok sık bios'a girildiğinde ortaya çıkıyor.
Bende portlarda aygıt olduğu sürece ister işletim sistemi bir süredir açık olsun ister olmasın her halükarda BIOS'a girilmiyor.

Tahminimce HP BIOS sürümünü güncelleyene kadar birkaç ay daha geçecektir. Önümüzde 2 seçenek var:
1. Yeni BIOS sürümü çıkana kadar beklemek.
2. Cihazı servise götürüp F.29'a downgrade ettirmek.

F.30 sürümünde bir USB aygıtını boot etmek için öncelikle portalara aygıt takmadan bilgisayar açılırken ESC spamleyin, sonra USB'yi porta takın ve F9'a basın muhtemelen boot edecektir, ben denedim ve oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam :) sorunumu yaşayan bir kişiyi görünce mutlu oldum denilebilir. Öncelikle bu sorun düzgün kodlanmamış BIOS'tan kaynaklanıyor ve Windows üzerinden açamıyoruz. Yapmamız gereken şey bilgisayarı başlatmadan önce F10 tuşuna basılı tutup güç tuşuna basmak ve V logosu geldiğinde bırakmak. Ardından bu ekranda 15 saniye beklememiz gerek. Daha sonra tüm USB aygıtlarını sökün. Güç tuşuna basın. HP mavi menüsü veya direkt BIOS gelecektir. Yeni sürüme kadar bu şekilde girebilirsiniz. Bir de bu problem 5-10 girişten sonra doğacak bir problem yani sonraki 5-10 giriş sorun yaşamayabilirken diğer girişlerde sorun yaşayabilirsiniz tekrar denemeniz gerekir.

selam bu sorundan muzdarip biri daha geldi :) sizce yeni güncelleme ile bu sorun düzelir mi? Bios ekranına filan girer mi yeni güncelleme gelince.

F.31 reva yayınlandı

Son düzenleme: