Arkadaşlar, Huawei HarmonyOS'da bildiğiniz üzere APK çalışmayacağını söylüyordu ama biraz araştırdığınız zaman APK uygulamalarını HarmonyOS destekliyor ama Android altyapılı olmayacağı söylenmişti sizce Huawei ne yapmaya çalışıyor? Ya da onu iOS gibi kapalı kaynak olarak görebilecek miyiz?
Detaylar
Kim cevapladı?Darth Maul
Deneyimli
Kendi işlemcisini ve sistemini yapabilir.
Android'i terk edeceklerini söylediler. Kapalı kaynak olacağını sanmıyorum.
mustaine
Üstün
Zaten işlemcisini kendisi yapıyor?
Öncelikle HarmonyOS ve HarmonyOS Next farkını öğrenmenizi rica edeceğim. Her hafta bir konu geliyor bu Next sürümündeki iddialar için.
HarmonyOS Next'de AP desteği olmayacak. Bu işletim sistemi Çin'e özel olacak ve Android tabanlı değil. Diğer ülkelerde Android tabanlı telefonlarda EMUI, diğer cihazlarında Android tabanlı HarmonyOS ile gelecek (ör. Tablet).
HarmonyOS Next'de AP desteği olmayacak. Bu işletim sistemi Çin'e özel olacak ve Android tabanlı değil. Diğer ülkelerde Android tabanlı telefonlarda EMUI, diğer cihazlarında Android tabanlı HarmonyOS ile gelecek (ör. Tablet).
AppGallery zaman geçtikçe kendini geliştirdi. Eksiksiz uygulama olmasa bile çoğu uygulama var.Android'i terk ederlerse biterler. Appgaleri mi öyle bir mağazası var ama düzgün uygulama yok.