Ama tasarlamıyorlar ve gerek de yok, bunu yapabilecek yeteneklere sahip değiller.

Panel BOE'den, kamera OmniVision'dan vesaire vesaire...

Yonga ve OS tarafını halletsinler önce.
OS zaten halledilmiş. Global'e sunmuyorlar sadece. Apple'da panelleri kendi üretmiyor. Kamerası da aynı şekilde. Yonga kısmındaysa 1-2 seneye piyasayı yakalarlar.

Huawei ağzıyla kuş tutsa işe yaramaz ne yazık ki. Bellek üretimi ayrı bir konu ama var mı aramızda hala Huawei cihaz kullanan. Bu Gbox açılma sürelerini uzatıyor arada merdiven olarak. Ben pek memnun kalamadım. Farklı yol var mı bilmiyorum. Herhalde tek beğendiğim şeyi aksesuarları. Aktif olarak kulaklıklarını kullanıyorum güzel. Saati de keza sorunsuz diyorlar.

Huawei ağzıyla kuş tutsa işe yaramaz ne yazık ki. Bellek üretimi ayrı bir konu ama var mı aramızda hala Huawei cihaz kullanan. Bu Gbox açılma sürelerini uzatıyor arada merdiven olarak. Ben pek memnun kalamadım. Farklı yol var mı bilmiyorum. Herhalde tek beğendiğim şeyi aksesuarları. Aktif olarak kulaklıklarını kullanıyorum güzel. Saati de keza sorunsuz diyorlar.
Google servislerini sürekli kullananlar için pek önerilmez. Bende tableti ve saati var. Google servisleriyle pek alakam olmadığı için fazlasıyla işimi görüyor.

OS zaten halledilmiş. Global'e sunmuyorlar sadece. Apple'da panelleri kendi üretmiyor. Kamerası da aynı şekilde. Yonga kısmındaysa 1-2 seneye piyasayı yakalarlar.

OS halledilmedi halen, Çin'deki kullanıcılara HarmonyOS 7 güncellemesi vereceklerken Global'dekiler halen HarmonyOS 4.3 tabanını kullanıyorlar.

Apple yonga ve Modem kısmını tasarlıyor, NAND - DRAM yongası üretmesine gerek yok zaten; o konuyu yine ABD'li Micron ile hallediyorlar.

Yonga için ben Huawei'e minimum 2030 diyorum.

HarmonyOS Next kullanıyor birkaç yıldır. Sıfırdan yapılmış çekirdek ile oluşturuldu. Sadece Çin'de kullanılıyor, bildiğim kadarıyla.

Global'e yansımadıktan sonra bi' anlamı var mı sence? Yok, çünkü kullanamıyoruz.

Bize ne elin çekik gözlüsü ne kullanıyorsa :D. Önemli olan aynı hizmeti alabilmek ve maalesef Huawei bunu yapmıyor.

Global'e yansımadıktan sonra bi' anlamı var mı sence? Yok, çünkü kullanamıyoruz.

Bize ne elin çekik gözlüsü ne kullanıyorsa :D. Önemli olan aynı hizmeti alabilmek ve maalesef Huawei bunu yapmıyor.
Yani getirilirdi ama Global'deki Android alışkanlığı yüzünden getirmiyorlar. Popüler uygulama geliştiricileri de yeni sistem için özel uygulamalar tasarlamaktan çekiniyorlar çünkü APK altyapısı tamamen terk edildi.

Saf deneyimi alamamak üzücü dediğiniz gibi.

Yani getirilirdi ama Global'deki Android alışkanlığı yüzünden getirmiyorlar. Popüler uygulama geliştiricileri de yeni sistem için özel uygulamalar tasarlamaktan çekiniyorlar çünkü APK altyapısı tamamen terk edildi.

Saf deneyimi alamamak üzücü dediğiniz gibi.

Global'e tanıtılan Pura 90s serisi bile Çin'deki Pura 90 serisinden farklı.

Pura 90s serisindeki EMUI 16, HarmonyOS 4.3 ve AOSP 16 altyapısının birleşmesinden oluşuyor.

Çin'deki Pura 90 serisiyle kullanıma sunulan EMUI 16 ise HarmonyOS 7 ve AOSP 16 altyapısının birleşmesinden oluşuyordu.

HarmonyOS 7 ve 4.3 bambaşka deneyimler vadediyor, 7 ile birçok yenilik sunulmuşken aynı parayı ödeyen Global'deki kullanıcıları bu özelliklerden mahrum bırakmak mantıklı değil, hem de cihazlarına sektör lideri rakipleriyle aynı parayı isteyen bir marka için hiç değil.