malpts
Uzman
Dediğiniz yerler bunlar sanırsam.BIOS'tan DRAM timing, voltaj, Nitro menülerini fotoğraf atarsan yardımcı olurum.
Dediğiniz yerler bunlar sanırsam.BIOS'tan DRAM timing, voltaj, Nitro menülerini fotoğraf atarsan yardımcı olurum.
Dediğiniz yerler bunlar sanırsam.
Eki Görüntüle 261976
Eki Görüntüle 261975
Eki Görüntüle 261977Eki Görüntüle 261978
@Ayhan Dönmez Hocam attıklarınızı geçirdim lakin UCLK DIV1 MOD UCLK = MEMCLK oluyor siz MCLK yazmışsınız fotoda aynı şey sanırsam ama yinede sormak istedim.Bir de VDDG Voltage Control kısmında sadece Global secebiliyorum sayı girme yok sayı için altta Global VDDG CCD Voltage ve Global VDDG IOD Voltage kısımları var buraya mi girmeliyim?
Eki Görüntüle 262019Eki Görüntüle 262020
Evet İntegrated ve fast boot kapalı. PBO Auto'da.RTP testi lazım, ileteceğim.
2 farklı modül olduğundan teste tabi tutulması gerekiyor.
@malpts Integrated ve Fast Boot kapalı mı? PBO Auto mu? PBO stabilitesi için VT3 testi lazım, RAM testinde hataya sebebiyet verebilir eğer stabil değilse Undervolt.
Testi başlattım hocam. Şuan böyle:RTP:
![]()
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.pcstonks.com
![]()
Windows Memory Cleaner
This free RAM cleaner uses native Windows features to efficiently clear memory areas. A compact, portable, and smart application for your computer.winmemorycleaner.com
![]()
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.www.hwinfo.com
Eki Görüntüle 262047
Eki Görüntüle 262048
@malpts Arka plan boşaltılacak, çerçöp kapatın. Sadece HWiNFO sensörler ve RTP yazılımı açık kalsın. Memory Cleaner ile bellek temizliği yapın, sonrasında RTP programından Auto basın 1 kez. 1-180 ayarlayıp Start verilecek. HWiNFO CPU IOD Hotspot ve RAM sensörü takiplenecek. Test esnasında arka planı meşgul etmeyiniz.