Modüle göre değişiyor, bir rehber yok. Anakarta göre dahi farklılıklar var. 1 DPC, 2 DPC özelinde değişiklikler var. Deneme yanılma ile uygun değer ancak bulunabiliyor, genel geçer pek bir şey yok şu anda. Tecrübeye dayanıyor.

1:1 modda çok yaramıyor ODT'ler, 1:2 modun sorunu daha çok. 1:1 mod IMC belirliyor, 6400 açılamıyorsa açamaz.
8000 ve üstü denemek için o değerlerin en azından hangisinin ne işe yaradığını bilsek yeterdi, deneme yanılma kolay olurdu o zaman.

Sana aktif soğutma lazım, Phantom engelliyor ama imkansız değil. Çaprazdan ya da yukarıdan cırt ile sabitleyip üflet, o şekilde etkili olur.

6200'de vddıo 1.4 kalsın, 1.45 gereksiz onda.

Dediğiniz şekilde yaptım fakat etki etmiyor. 62 oldu bile. En son AM4 stok soğutucusunu takıp öyle fan üfleteceğim epey gerildim.

Voltajı düşüreceğim sanırım sıcaklık kaynaklı hata aldım.

Dediğiniz şekilde yaptım fakat etki etmiyor. 62 oldu bile. En son AM4 stok soğutucusunu takıp öyle fan üfleteceğim epey gerildim.

Voltajı düşüreceğim sanırım sıcaklık kaynaklı hata aldım.

50 derece geçmeyecek, o şekilde ayarla. CL26 açamazsın yoksa, 1.5-1.55 VDD CL28 ancak olur. O da hata verebilir yine.

8000 ve üstü denemek için o değerlerin en azından hangisinin ne işe yaradığını bilsek yeterdi, deneme yanılma kolay olurdu o zaman.

8000 ve üzeri için 1 DPC kart lazım, 8000 sınırda verebiliyor çoğu 2 DPC'lerin. Golden IMC lazım, 8400 için Unicorn. 1 DPC'de dahi 8400:2100 açılamıyor ya da voltaj ihtiyacı çok yüksek. 9950X3D, 9950X3D2'lerin IMC'leri sağlam denk geliyor genelde.

Anakarta göre terminasyon olayı değişiyor ve modüle göre, anakarta güvenmen lazım bu kısımda genel anlamda. Sonrasında stabilite yakalayamazsan temel olarak Proc. ODT Pu ve Pd ile oynarsın. Diğer terminasyonları genelde doğru ayarlıyor, geniş aralıkta stabil zaten. Tek değer yok bu kısımda.

Mesela Gigabyte Proc. ODT Pd 53.3 ayarlıyor genelde, ASUS Hi-Z ayarlıyor. High Empedance, 480 Ohm vs. yani. Aradaki fark fazla, Gigabyte muhtemelen stabil kalamaz, aynı şekilde ASUS 53.3 ile stabil kalamayabilir. Frekans belirleyecektir.

Dosya Ekleri

• 84k.webp
    84k.webp
    197,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2026-06-14 164944.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-14 164944.webp
    175,5 KB · Görüntüleme: 32