Aslında kitapçıkta yer alan şifre bu. 2020 modellerinde telecomadmin admintelecom şifresi ile birkaç ayar daha açılıyordu. Ancak 2022 modellerde bu şifre ile giriş yapılamıyor.
Şirket aracımda bu ONT'den belki 20 30 tane vardır hep merak etmişimdir arayüzünü Kurulumlarını seri numarasından yaptığımız için hiç arayüzüne girmemiştim. Ama Huawei ONT yerine başka marka takarsanız yazılım konusunda sorun yaşanabiliyor. Telekomdayım
Konuyu takipe aldım hocam. Azerbaycan'da da GPON ONT sistemi kullanılıyor. Bize verilen modem bu. Wireless'i çok kötü olduğu için Archer C6 ile PPPoE bağlantı sağladım. Huawei'yi tabii ki bridge moda geçirerek. HS8545m çevirici rölünü oynuyor şu an da. Allah'tan 1 tane gigabit Ethernet portu koymuşlar. Geri kalan 3 port Fast Ethernet (100 Mbps)
Şirket aracımda bu ONT'den belki 20 30 tane vardır hep merak etmişimdir arayüzünü Kurulumlarını seri numarasından yaptığımız için hiç arayüzüne girmemiştim. Ama Huawei ONT yerine başka marka takarsanız yazılım konusunda sorun yaşanabiliyor. Telekomdayım
Hem yazılım hem de Santral tarafındaki OLT'deki Sinyal'e sıkıntı veriyor. Aynı Class lazer olması lazım. Misal Huawei OLT B Class kullanır, Nokia A Class, böyle olunca OLT ve WDM devrelere de zarar verilir. Normalde Nokia B/C Class lazerleri var ancak Telekom, A Class Nokia kullanıyor. Nokia hariç bütün OLT'ler Telekom'da (ZTE, ZyXEL, Huawei) B/C Class.
YouTube'da böyle bir video gördüm bu cihaz Türkiye'deki hatlar da uyumluluk olur mu? Çok fazla konuya teknik konuya hakım olmadığım için sizinle paylaşmak istedim.
Hem yazılım hem de Santral tarafındaki OLT'deki Sinyal'e sıkıntı veriyor. Aynı Class lazer olması lazım. Misal Huawei OLT B Class kullanır, Nokia'a Class, böyle olunca OLT ve WDM devrelere de zarar verilir. Normalde Nokia B/C Class lazerleri var ancak Telekom, A Class Nokia kullanıyor. Nokia hariç bütün OLT'ler Telekom'da (ZTE, ZyXEL, Huawei) B/C Class.
Nokia OLT üzerinde Huawei ONT kullanılabiliyor, bende şu an bu şekilde çalışıyor ve Huawei ONT'yi Telekom taktı. Sistem ne kadar süre sonra zarar görecek?
Nokia OLT üzerinde Huawei ONT kullanılabiliyor, bende şu an bu şekilde çalışıyor ve Huawei ONT'yi Telekom taktı. Sistem ne kadar süre sonra zarar görecek?
Kullanabiliyor zaten. Nokia OLT'ye Huawei ONT de kurulabilir. Eskisi gibi değil, ancak Telekom böyle tercih etmiyor. OLT devrelerde sıkıntı olacağı durumunu teyit etmedim, benim düşüncem. Ancak, NOC tarafına iletişimim var, soracağım.
YouTube de böyle bir video gördüm bu cihaz Türkiye deki hatlar da uyumluluk olur mu çok fazla konuya teknik konuya hakım olmadığım için sizinle paylaşmak istedim.
Telekom tarafında limit bellidir. 1048/56. GPON 2.4GE, 1.24GE DL/UL'ye sahip ancak istersen SFP+Microtik+10GE Adaptör kullan fark etmez. 2.4GE, 1.24GE UL alamazsın. Network tarafında limit konuluyor.