Evet arkadaşlar, beni cidden yoran ve artık sinirlerimi bozan Huawei MA5671A GPON SFP + Keenetic Hero macerasının üçüncü bölümüne geldik. Bu ağ kurulumunda bir problemi çözdükten sonra hep yeni bir problem ortaya çıkıyor. İkinci bölümü okumak isteyenler bu konuya bakabilir:
Huawei MA5671A GPON SFP modülü Keenetic Hero ile 2.5G hızında çalışmıyor
Sorun basit bir anahtar çıktı. Media Converter'daki anahtarı OFF konumuna geri getirince SFP 2.5G modunda başarılı bir şekilde Hero ile anlaşma yapmayı başardı.
Ama şimdi ortaya yeni bir sorun çıktı. Bu kurulumda internet rezalet bir şekilde çalışıyor. Sayfalar hiçbir şekilde yüklenmiyor. Ping cevap vermiyor. Paket kaybı 100%'e çok yakın, çoğu zaman zaten 100%.
Bu paylaştığım ekran görüntüleri en iyisi, aldanmayın. Paket kaybı 100%. İnternet hızı 20 Kbps civarı, ping 300ms ve üstü (o da cevap alabilirse, yoksa ping diye bir şey yok zaten).
Araştırmalarım sonucu bu GPON SFP ve Hero Router arasındaki paket trafiğini sınıflandırma/sıralandırma problemi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bu sonuca bu makale sayesinde vardım:
https://www.hitoha.moe/fixing-tx-drop-on-gpon-onu-with-mikrotik/
Bu sorun sadece 2500M modunda mevcut. 1000M modunda böyle bir sorun yok. 930 Mbps hız alabiliyorum 1000M modunda.
Sorun Hero tarafından mı çözülecek yoksa SFP tarafından mı bilmiyorum. OpenWRT SFP arayüzünde "TX queue, offloading" vb hiçbir ayar bulamadım, belki SSH ile mümkün olabilir ama bilmiyorum.
Bütün yardımlara açığım.
@Recep Baltaş @Majdev
@Greatest yanlış hatırlamıyorsam sen MikroTik RB5009 kullanıyordun. Bu sorunu yaşadın mı? Yaşadıysan nasıl üstesinden geldin?
Artık Hero bana göre cidden Router olarak çekilecek bir cihaz olmaktan çıktı. Forum hesabım ikinci el bölümüne açılınca muhtemelen ilan açıp satacağım veya WiFi AP modunda kullanmaya devam edeceğim.