Wooance

Uzman
Merhaba. Huawei MA5671A model SFP'ye root işlemini tamamladıktan sonra Firmware yüklemesi yaparken "Start sending image to the SFP..." aşamasında takılı kalıyor. Yükleme işlemini başlatamıyorum. Sebebi lehimler ya da kablo kaynaklı mıdır ya da atladığım başka bir konu mu var? Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Huawei MA5671A model SFP'ye root işlemini tamamladıktan sonra Firmware yüklemesi yaparken "Start sending image to the SFP..." aşamasında takılı kalıyor. Yükleme işlemini başlatamıyorum. Sebebi lehimler ya da kablo kaynaklı mıdır ya da atladığım başka bir konu mu var? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
Kimi zaman bende yaşıyordum bu sorunu USB portunu değiştirip tekrar tekrar deneyince sorun kalmıyordu.

Kimi zaman bende yaşıyordum bu sorunu USB portunu değiştirip tekrar tekrar deneyince sorun kalmıyordu.

Farklı bir Arduino ile denediğimde "Error: Received 30 wrong characters, the receiver is rejecting the transmission or the connection is too noisy" hatası alıyorum lehim ve kablodan bu yüzden şüphelenmiştim aslında. USB portunu deniyorum hemen.

Farklı bir Arduino ile denediğimde "Error: Received 30 wrong characters, the receiver is rejecting the transmission or the connection is too noisy" hatası alıyorum lehim ve kablodan bu yüzden şüphelenmiştim aslında. USB portunu deniyorum hemen.

SFP modülüne OpenWrt yüklemeyi başardım. Şu an için TP-Link Media Converter ile bağlantı kurabiliyorum. Keenetic Hero AX3000 model router almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

SFP modülüne OpenWrt yüklemeyi başardım. Şu an için TP-Link Media Converter ile bağlantı kurabiliyorum. Keenetic Hero AX3000 model router almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

Hero'da 1 adet combo 2.5G SFP ve RJ45 çıkışı bulunuyor tam 1 Gbps alınabilir belki.
Onun dışında MikroTik RB5009 veya MikroTik clrouter öneririm.

Eğer iyi bütçe ayıracaksanız Wi-Fi 7 standandında bir router/modem tavsiye ederim. Birincisi eğer evin içinde "Wireless mesh" kuracaksanız cihazların birbirleriyle iletişimi daha iyi olacaktır çünkü Wi-Fi 7 ile bir de 6GHz kanalı kullanılıyor. İkincisi Wi-Fi 7 modem/router'lar artık 10G SFP ve Ethernet portlarıyla geliyor (üst modeller). İşin kötü tarafı üst düzey cihazları bulmak gittikçe zorlaşıyor.

Edit: Wi-Fi 6 standardında olan modeller AX ile başlıyor, Wi-Fi 7 olanlar BE ile başlıyor

Edit2: Ben deco serisi Wi-Fi 7 router/modem alırken çekinmiştim çünkü modemin ayarlarını web arayüzünden yapmak mümkün değil cep telefonu ve uygulaması ile yapılıyor fakat bir problem olmadı, zannedersem tüm olay FSP'nin iyi ayarlanmasında.

Son düzenleyen: Moderatör: