BonezCrusher

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Uzun uğraşlar sonucunda 35 Mbit VDSL desteği olan şehrin ortasında yer alan siteme fiber internet getirttim. 15 gün içinde sorguda görünür oldu. Türk Telekom GPON internet getirilmiş. Şimdilik TurkNet GigaFiber desteği yok. Yine de TurkNet'e başvuru yaparak interneti bağlattım. Fiber gerçekten medeniyetmiş öğrenmiş oldum. Olmayan herkese nasip olur inşallah. ZTE'nin Wi-Fi 6 destekli modemi ve ONT'si takıldı. Elimde daha önce kullandığım TP-Link X-50 Mesh sistemi de modemi aradan çıkararak taktım evin her yerinde (160 M.2) güzel bir çekim yakaladım. Forumda @Madvey ‘in rehberini de gerçekleştirmek için ürünü sipariş verdim. Yaşadıklarımı da bu başlıkta paylaşaçağım.

B6B2759F-8E26-4006-883E-45F8FE3A7D2D.webp

8CCA5A06-051A-42D6-8CD6-19145B729213.webp

E7D9F299-4479-4A2E-A3EC-8731A0105CDA.webp

5ED83BE8-B0A0-40C0-BD82-6ED375A67A69.webp

B3A03392-76C7-4937-A622-3C1B0089C3C2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom altyapısından TurkNet almak çok mantıklı değil, çünkü 100 Mbps ile limitleniyorsunuz, her ne kadar TurkNet'i sevip GigaFiber kullanıyor olsam da bu yaptıklarına biz çözüm bulmalılar diye düşünüyorum. En azından özel bir paket ile hızı 500'e kadar çıarsalar güzel olurdu.

TurkNet GigaFiber, Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden verilmiyor.
GigaFiber TurkNet'in kendi fiber altyapısı.
Türk Telekom fiberi TurkNet üzerinden abone olarak kullanıyorsan 100Mbps üstü alamazsın.
SFP mantığı 1000 üzeri görmek ama yine de kullanılabilir :hehehe:

Türk Telekom fiberi TurkNet üzerinden abone olarak kullanıyorsan 100Mbps üstü alamazsın.

Türk Telekom üzerinden 1000 megabit veriyor çoğu firma. Ama TurkNet niyeyse çok inatçı.

Türk Telekom üzerinden 1000 megabit veriyor çoğu firma. Ama TurkNet niyeyse çok inatçı.

İstese verebilir Türk Telekom'un firmaya göre 1000MBPS verememe gibi bir durum değil, rekabete aykırı olur.
TurkNet'in politikası.
Başka sağlayıcı altyapısı ile 1Gbps verirse kendi altyapısı GigaFiber gölge altında kalır gibi.

Merhaba arkadaşlar,

Uzun uğraşlar sonucunda 35 Mbit VDSL desteği olan şehrin ortasında yer alan siteme fiber internet getirttim. 15 gün içinde sorguda görünür oldu. Türk Telekom GPON internet getirilmiş. Şimdilik TurkNet GigaFiber desteği yok. Yine de TurkNet'e başvuru yaparak interneti bağlattım. Fiber gerçekten medeniyetmiş öğrenmiş oldum. Olmayan herkese nasip olur inşallah. ZTE'nin Wi-Fi 6 destekli modemi ve ONT'si takıldı. Elimde daha önce kullandığım TP-Link X-50 mesh sistemi de modemi aradan çıkararak taktım evin her yerinde (160 M.2) güzel bir çekim yakaladım. Forumda @Madvey ‘in rehberini de gerçekleştirmek için ürünü sipariş verdim. Yaşadıklarımı da bu başlıkta paylaşaçağım.

Bu arada 100 megabit fiberi çok daha ucuza veren bir sürü yer var. TurkNet'e o kadar para verme.

Bu arada 100 megabit fiberi çok daha ucuza veren bir sürü yer var. TurkNet'e o kadar para verme.
Hepsi aynı yola çıkıyor 3 ay sonra 400 TL’leri buluyorlar türknette 12 ay sabitleme yaptım internete zaten çok zam geliyor sabitlemek istedim özellikle de.

Türk Telekom altyapısından TurkNet almak çok mantıklı değil, çünkü 100 Mbps ile limitleniyorsunuz, her ne kadar TurkNet'i sevip GigaFiber kullanıyor olsam da bu yaptıklarına biz çözüm bulmalılar diye düşünüyorum. En azından özel bir paket ile hızı 500'e kadar çıarsalar güzel olurdu.
Türkneti almamdaki neden altyapı getirme fikirleri ortaya çıkarsa üye sayısına bakarlar belki diye, keşke dediğin gibi verseler 500 en azından Türk Telekom de fiyatlar 800-900 TL’den başlıyor ve bu kadar da vermek istemiyorum açıkçası. 12 ay türkneti sabitledim gerisine bakacağız artık.

Evet bilgim var veremediği hakkında çok büyük bir site de oturuyorum gerekli girişimleri de yapmak için de başvurdum biraz da, benim ağ teknolojilerine ilgim var o yüzden de biraz sfp ile uğraşmak istiyorum bunlarla ilgilenmeyi seviyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Hepsi aynı yola çıkıyor 3 ay sonra 400 TL'leri buluyorlar TurkNet'te 12 ay sabitleme yaptım internete zaten çok zam geliyor sabitlemek istedim özellikle de.

TurkNet'i almamdaki neden altyapı getirme fikirleri ortaya çıkarsa üye sayısına bakarlar belki diye, keşke dediğin gibi verseler 500 en azından Türk Telekom de fiyatlar 800-900 TL'den başlıyor ve bu kadar da vermek istemiyorum açıkçası. 12 ay TurkNet'i sabitledim gerisine bakacağız artık.

Evet bilgim var veremediği hakkında çok büyük bir site de oturuyorum gerekli girişimleri de yapmak için de başvurdum biraz da, benim ağ teknolojilerine ilgim var o yüzden de biraz SFP ile uğraşmak istiyorum bunlarla ilgilenmeyi seviyorum açıkçası.

O işler pek öyle olmuyor. Siz zaten mevcutta para kazandırıyorsunuz diye sizi pek de umursamıyorlar.
TurkNet'in altyapı getirmesinde etmen olan çok daha önemli şeyler var, mesela bölgedeki belediyenin tutumu, sokakların kazı yapılabilirliği, ilçenin yaş ortalaması, nüfus yoğunluğu, TurkNet'in omurga hattına uzaklığı gibi sebepler.
Yani bölgeniz uygun değilse isterseniz bütün mahalle TurkNet talep edin GigaFiber gelmez.