KamiGoroshi

Başarılı
Bir tablet almayı planlıyorum, fiyat performans olarak dikkatimi çektiği için MatePad 11.5 modeline yönelmiştim. Snapdragon 7 Gen 1 versiyonunu satın alacaktım, ta ki Kirin T80 versiyonunun olduğunu öğrenene kadar. Kirin T80 hakkında internette net bir bilgi yok. Kirin T80 nasıl bir işlemcidir? Snapdragon versiyonu ile arasında ne fark var?

Bir tablet almayı planlıyorum, fiyat performans olarak dikkatimi çektiği için MatePad 11.5 modeline yönelmiştim. Snapdragon 7 gen 1 versiyonunu satın alacaktım, ta ki Kirin T80 versiyonunun olduğunu öğrenene kadar. Kirin T80 hakkında internette net bir bilgi yok. Kirin T80 nasıl bir işlemcidir? Snapdragon versiyonu ile arasında ne fark var?

Çok fark yok. 2023 ile 2024 versiyonu arasında yazılımın daha güncel olması, biraz ekstra özellikler (ekranda daha fazla özellik, daha yeni Huawei histen) dışında bir şey yok. Bende Kirin T80 var gayet memnunum.

Bu arada güç olarak da çok fark yok diyorlar büyük ihtimalle öyle.

Çok fark yok. 2023 ile 2024 versiyonu arasında yazılımın daha güncel olması, biraz ekstra özellikler (ekranda daha fazla özellik, daha yeni Huawei histen) dışında bir şey yok. Bende Kirin T80 var gayet memnunum.

Bu arada güç olarak da çok fark yok diyorlar büyük ihtimalle öyle.
Google servislerinin olmaması bir problem yaratıyor mu? Dışarıdan yüklenebiliyordu sanırım ama. Standart androidden sonra zorluğu var mı Harmony OS in?

Google servislerinin olmaması bir problem yaratıyor mu? Dışarıdan yüklenebiliyordu sanırım ama. Standart Android'den sonra zorluğu var mı HarmonyOS'in?

Aurora Store ve MicroG ile hallediliyor. Çoğu Google sevmeyen insanlarda o ikisini kullanıyor zaten.
Aksine Google servisleri olan Android'lerden daha akıcı. Ama One UI'a göre daha az özelleştirmesi vardı. Honor ile arayüzler benzer zaten. Ben seviyorum ya. Alacaksan 2024 al daha yeni en azından.
Ama kalemini kullanacaksan 2025 al. Manyetik var 2025'te. 2023 ve 2024'te m pencil 3 package alman lazım. O da daha fazla masraf.

Aurora Store ve MicroG ile hallediliyor. Çoğu Google sevmeyen insanlarda o ikisini kullanıyor zaten.
Aksine Google servisleri olan Android'lerden daha akıcı. Ama One UI'a göre daha az özelleştirmesi vardı. Honor ile arayüzler benzer zaten. Ben seviyorum ya. Alacaksan 2024 al daha yeni en azından.
Ama kalemini kullanacaksan 2025 al. Manyetik var 2025'te. 2023 ve 2024'te m pencil 3 package alman lazım. O da daha fazla masraf.
Ben yalnızca bir şeyler okumak ve izlemek için kullanacağım zaten olabildiğince uygun bir şey arıyorum o yüzden. Hatta Honor Pad X7 leri falan düşünüyordum küçük de olmaları sebebiyle ama biraz da donanımı da iyi olsun dediğim için buna yöneldim.

Ben yalnızca bir şeyler okumak ve izlemek için kullanacağım zaten olabildiğince uygun bir şey arıyorum o yüzden. Hatta Honor pad X7leri falan düşünüyordum küçük de olmaları sebebiyle ama biraz da donanımı da iyi olsun dediğim için buna yöneldim.

Honor pad X9 var ama aynı fiyattalar. 2023 modelini alabilirsin ama 2024 ile aralarında çok fark yoksa 2024 al daha güncel olur en azından.
MatePad tercigi güzel olur.

Bu T80 denen yongaya dair neredeyse hicbir bilgi olmamakla beraber guvenilirligine emin olmadigim birkac sitede CPU'su 7 Gen 1'in CPU'su ile birebir ayni verilmis. En azindan CPU'su reband bir SoC olabilir. Ya da OC'lu bir 8000. GPU'su ve diger birimleri komple supheli.

Ama surada aldigi skora gore 7 Gen 1'den bariz zayif.

Honor pad X9 var ama aynı fiyattalar. 2023 modelini alabilirsin ama 2024 ile aralarında çok fark yoksa 2024 al daha güncel olur en azından.
MatePad tercigi güzel olur.
Pad x9 fiyatı 5000TL civarıyken güzeldi. Şu an o fiyatı hak etmiyor bence. Pad x7 fiyat performas olarak iyi şu an, ayrıca kendi boyutlarında başka rakibi de yok, ekranı da 90hz. Çözünürlüğü düşük olması gözüme batıyor sadece yoksa hiç düşünmeden alırdım ama.

Bu T80 denen yongaya dair neredeyse hicbir bilgi olmamakla beraber guvenilirligine emin olmadigim birkac sitede CPU'su 7 Gen 1'in CPU'su ile birebir ayni verilmis. En azindan CPU'su reband bir SoC olabilir. Ya da OC'lu bir 8000. GPU'su ve diger birimleri komple supheli.

Ama surada aldigi skora gore 7 Gen 1'den bariz zayif.

Fark çok büyük de değil gibi sanırım. Artık alırken hangisi daha düşük fiyatlı olursa onu tercih edeceğim gibi duruyor.

Azami bütçe nedir, ona göre önereyim?

Bi'de Kirin T80'den sonra 2025 versiyonunda kullanılan Kirin T82B var.

Azami bütçe nedir, ona göre önereyim?

Bi'de Kirin T80'den sonra 2025 versiyonunda kullanılan Kirin T82B var.
Aklımda belirli bir bütçe yok. Aslında Xiaomi Pad 7 alacaktım ama o biraz fazla oluyor oyun vs oynamayacağım için o yüzden olabildiğince uygun bir şey arıyorum. Biraz daha biraz daha derken sonu yok çünkü en son Redmagic Astra'ya bakıyordum .d Ya Honor Pad X7 alacağım ya da MatePad düşünüyorum şu an.