Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Genuine

Yetkin
Yer
/home
Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

huawei-optiXstar-HG8245X6-10-arka-yüz.webp

Modemde WAN portu bulunmuyor. Farklı bir router ile internete çıkabilmek için gerekli olan kullanıcı adımı ve şifremi öğrenebilmek için bir yöntemi denedim fakat WAN portu bulunmadığı için işe yaramıyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mac değiştirmesi olan herhangi bir router olur. Turkcell'in verdiği modemin/routerin MAC adresini ona aktaracağız. Turkcell modeminin MAC adresini bir yere not edin.

Mac değiştirme zorunluluğu yok.

Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli Router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

Eki Görüntüle 73001

Modemde WAN portu bulunmuyor. Farklı bir router ile internete çıkabilmek için gerekli olan kullanıcı adımı ve şifremi öğrenebilmek için bir yöntemi denedim fakat WAN portu bulunmadığı için işe yaramıyor. Ne yapabilirim?

Hocam ONT yok. ONT gömülü modem kullandığınız için yeni alacağınız modem ONT gömülü olmak zorunda. Ayrıca yeni modeme takarken çok dikkatli olmanız gerekiyor kırabilirsiniz kabloyu.
Edit: Şifre bulmanın yöntemi var mış. Superonline HG8245X6 Fiber Şifre Öğrenme Rehberi | DonanımHaber Forum
Bende ekstra olarak harici ONT'de var Superonline'nin verdiği alabilirsem onunla büyük ihtimal başarılı olabilirim.
Size bu konuda bol şans dilerim. Umarım sonuç başarılı olur. Sonradan bir yerden ONT cihazı aldım hatta modeli Huawei HG8310M idi (belki de replika bir üründü bilmiyorum) ve fiber optik kabloyu ona bağladım fakat ONT cihazının arayüzüne bağlanamadım. Arayüzüne bağlanabilseydim belki bir şeyler yapıp harici ONT ve yönlendiricim ile internete çıkabilirdim. Olmasa bile en azından denemiş olurdum.

Son düzenleme: