Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Genuine

Yetkin
Yer
/home
Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

huawei-optiXstar-HG8245X6-10-arka-yüz.webp

Modemde WAN portu bulunmuyor. Farklı bir router ile internete çıkabilmek için gerekli olan kullanıcı adımı ve şifremi öğrenebilmek için bir yöntemi denedim fakat WAN portu bulunmadığı için işe yaramıyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mac değiştirmesi olan herhangi bir router olur. Turkcell'in verdiği modemin/routerin MAC adresini ona aktaracağız. Turkcell modeminin MAC adresini bir yere not edin.

Mac değiştirme zorunluluğu yok.

Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli Router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

Eki Görüntüle 73001

Modemde WAN portu bulunmuyor. Farklı bir router ile internete çıkabilmek için gerekli olan kullanıcı adımı ve şifremi öğrenebilmek için bir yöntemi denedim fakat WAN portu bulunmadığı için işe yaramıyor. Ne yapabilirim?

Hocam ONT yok. ONT gömülü modem kullandığınız için yeni alacağınız modem ONT gömülü olmak zorunda. Ayrıca yeni modeme takarken çok dikkatli olmanız gerekiyor kırabilirsiniz kabloyu.
Edit: Şifre bulmanın yöntemi var mış. Superonline HG8245X6 Fiber Şifre Öğrenme Rehberi | DonanımHaber Forum
WAN portu olan bir modem/router ve MAC klonlama özelliği olan bir modem/router lazım. Turkcell sadece kendi modemine bağlantı izin veriyor onu da MAC adresiyle tespit ediyor. Ve PPPoE kullanıcı adı ve şifreyi Turkcell paylaşmıyor. Kendi bilgisayarınızda PPPoE server açıp Superonline modemine bağlayıp modemin attığı istekleri izleyip öyle PPPoE kullanıcı adı ve şifresine ulaşabilirsiniz. Meşakkatli görünse de yapılması zor olmayan bir işlem.

WAN portu olan bir modem/router ve MAC klonlama özelliği olan bir modem/router lazım. Turkcell sadece kendi modemine bağlantı izin veriyor onu da MAC adresiyle tespit ediyor.
Peki bu WAN portu olan modem/router’i Turkcell’in mi vermiş olması gerekiyor yoksa elimde bulunan herhangi bir WAN portu olan modem/router olsa da olur mu?

Peki bu WAN portu olan modem/router’i Turkcell’in mi vermiş olması gerekiyor yoksa elimde bulunan herhangi bir WAN portu olan modem/router olsa da olur mu?
MAC değiştirmesi olan herhangi bir router olur. Turkcellin verdiği modemin/routerin MAC adresini ona aktaracağız. Turkcell modeminin MAC adresini bir yere not edin.

Mac değiştirmesi olan herhangi bir router olur. Turkcell'in verdiği modemin/routerin MAC adresini ona aktaracağız. Turkcell modeminin MAC adresini bir yere not edin.

Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli Router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

Eki Görüntüle 73001

Hocam ONT yok. ONT gömülü modem kullandığınız için yeni alacağınız modem ONT gömülü olmak zorunda. Ayrıca yeni modeme takarken çok dikkatli olmanız gerekiyor kırabilirsiniz kabloyu.
Edit: Şifre bulmanın yöntemi var mış. Superonline HG8245X6 Fiber Şifre Öğrenme Rehberi | DonanımHaber Forum

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Turkcell kendi verdiği modemin MAC'i dışında başka MAC adresinden gelen bağlantıya izin vermiyor.
Turkcell'in verdiği modemin WAN portunun MAC adresini yeni routere vereceksin anlamında dedim.

Hocam ONT yok. ONT gömülü modem kullandığınız için yeni alacağınız modem ONT gömülü olmak zorunda.
Ayrı bir ONT cihazı + modem/router ile de yapabilir. Ama 2 cihaz fazla elektrik harcayabilir.

Turkcell kendi verdiği modemin MAC'i dışında başka MAC adresinden gelen bağlantıya izin vermiyor.
Veriyor. Şu an kendi modemimi SoL üzerinde kullanıyorum.
Ayrı bir ONT cihazı + modem/router ile de yapabilir. Ama 2 cihaz fazla elektrik harcayabilir.
Hayır yapılmıyor o. ONT mac adres kısıtlaması var SoL'da. Ayrıca milyonlarca insan o şekilde ONT + Router şeklinde kullanıyor. Bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Bu yöntemi kullanarak kullanıcı adı ve şifreyi öğrenmeye çalıştım. Huawei modemin arayüzünden "WAN Yapılandırması" kısmından öğrendim fakat kullanıcı adı yazan yerde herhangi bir şifreleme yapılmadan olduğu gibi gösterilirken şifre ise bir yöntem ile şifreleniyormuş yani tabiri caizse hash'leme işlemi yapılarak tutuluyormuş. Yukarıdaki yöntemle Hashcat yazılımı kullanarak şifreyi çözdürmeye çalıştım fakat doğru mu çözüldü yoksa yanlış mı emin değilim, şüpheliyim.

Huawei modemin LAN 1 portundan router'in WAN portuna kablo ile bağlantı yaptım ve WAN bağlantı tipini PPPoE olarak seçip elde ettiğim kullanıcı adı ve şifreyi yazdım ama bir türlü internete çıkamadım. Daha sonra Huawei modemin MAC adresini ekledim fakat yine internete çıkmadı.

İşin garip tarafı Huawei modem üzerindeki MAC adresi ile Wireshark ile öğrendiğim MAC adresi 1 değer farkla birbiriyle örtüşmüyor. Örneğin, 00-A1-B2-C3-D4-E5 yazıyorsa etiketin üzerinde ve modemin kendine ait arayüzünde, Wireshark içerisinde 00-A1-B2-C3-D4-E6 şeklinde görünüyor. Wireshark kullanarak paket takibi yapıldığı sırada yazan modeme ait MAC adresini klonlatmaya çalıştım olmadı. Diğer MAC adresini denedim olmadı. Arayüzde yazan IP, DNS ve ağ geçidi gibi bir takım bilgileri olduğu gibi Asus router'in ilgili yerlerine yazdım yine olmadı.

Turkcell'in verdiği modemin WAN portunun MAC adresini yeni routere vereceksin anlamında dedim.

Veriyor. Şu an kendi modemimi SoL üzerinde kullanıyorum.

Hayır yapılmıyor o. ONT mac adres kısıtlaması var SoL'da. Ayrıca milyonlarca insan o şekilde ONT + Router şeklinde kullanıyor. Bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Bu dediğiniz durumlar sahadan sahaya değişiyor. Bir mahallede MAC klonlamak gerekirken diğerinde gerekmeyebiliyor. Aynı şey ONT için de geçerli.