- Makaleler
- 3
Denenen cihazlar arasında olduğu söylenmişti.Türk Telekom'un dağıttığı LG8245X6-50 de çalışıyor mu bu yöntem?
Denenen cihazlar arasında olduğu söylenmişti.Türk Telekom'un dağıttığı LG8245X6-50 de çalışıyor mu bu yöntem?
Teşekkür ederim dostum. İndirme linki mevcut mudur kaldırılmış galiba yanlış görmediysem.
Reset attıktan sonra tr-069 ile tekrar güncelleme yapıp ilk yapılandırmada ki şifreyi eziyorlar. Web panelinde reset tuşuna basinca açılan sayfada yapılandırmayı en eskiye çekin öyle tekrar deneyin. Sonra tr-069 butonuna tıklayın kapatsın. Ben öyle yaptım şuan cudy cihazımda pppoe olarak çalıştırıyorum.
=== HekzOntRace ===
[14:17:30] Cihaz kimlik doğrulaması tamamlandı
[14:17:30] İşleniyor...
[14:17:31] Optik fiber hat doğrulanıyor
[14:17:31] GPON veri kanalı kuruldu
[14:17:36] Erişim anahtarı oluşturuldu
[14:17:37] Veri kanalı kalitesi kontrol edildi
[14:17:41] OMCI protokolü senkronize edildi
[14:17:44] Yönetim oturumu açıldı
[14:17:44] İşleniyor...
[14:17:44] Cihaz yapılandırma verisi hazır
[14:17:44] İşleniyor...
[14:17:46] İşleniyor...
[14:17:46] Veri aktarımı tamamlandı
[14:17:46] Veri bütünlüğü doğrulandı
[14:17:46] İşleniyor...
[14:17:47] İşleniyor...
[14:17:48] İşleniyor...
Çıktılar kaydedildi: C:\Users\***\Desktop\HekzONT
[Cihaz] Web hesapları:
admin (normal) — fabrika şifresi: superonline
sUser (yönetici)
[Cihaz] ⚠ sUser şifresi cihazdaki özetle UYUŞMUYOR — şifre değiştirilmiş (operatör yenileyebilir).
[Cihaz] → Güncel şifre için BAŞLAT'ı tekrar çalıştır.
[Cihaz] ✓ admin şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI
[PPPoE] Ayar dosyası kaydedildi: C:\Users\***\Desktop\HekzONT\hw_ctree_********_******.xml (241.431 kr)
[PPPoE] ✓ Kullanıcı: ************@fiber / Şifre: *******
[Cihaz] Web hesapları:
admin (normal) — fabrika şifresi: superonline
sUser (yönetici)
[Cihaz] ⚠ sUser şifresi cihazdaki özetle UYUŞMUYOR — şifre değiştirilmiş (operatör yenileyebilir).
[Cihaz] → Güncel şifre için BAŞLAT'ı tekrar çalıştır.
[Cihaz] ✓ admin şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI
[TR-069] CWMP devre dışı bırakılıyor...
[TR-069] sUser oturumu açıldı
[TR-069] Durum okunamadı — tarayıcıdan TR-069 sayfasını kontrol et
Bende de en başta doğrulanamadı dedi yapılandırmayı eskiye çekip tekrar başlattığımda bu sefer şifreyi verdi ve giriş yapabildim. Ondan sonra TR-069 u kapattım. Başka bir işlem yapmadım açıkçası. Modem yapılandırmayı seçip resetlendikten hemen sonra wifi lar daha çalışmadan yaptım bu işlemleri ama belki süre geçince tekrardan yeni yapılandırmayı alıyordur. Kablo ile denemenizi tavsiye ederim.Kod:=== HekzOntRace === [14:17:30] Cihaz kimlik doğrulaması tamamlandı [14:17:30] İşleniyor... [14:17:31] Optik fiber hat doğrulanıyor [14:17:31] GPON veri kanalı kuruldu [14:17:36] Erişim anahtarı oluşturuldu [14:17:37] Veri kanalı kalitesi kontrol edildi [14:17:41] OMCI protokolü senkronize edildi [14:17:44] Yönetim oturumu açıldı [14:17:44] İşleniyor... [14:17:44] Cihaz yapılandırma verisi hazır [14:17:44] İşleniyor... [14:17:46] İşleniyor... [14:17:46] Veri aktarımı tamamlandı [14:17:46] Veri bütünlüğü doğrulandı [14:17:46] İşleniyor... [14:17:47] İşleniyor... [14:17:47] İşleniyor... [14:17:47] İşleniyor... [14:17:48] İşleniyor... [14:17:48] İşleniyor... [14:17:48] İşleniyor... [14:17:48] İşleniyor... Çıktılar kaydedildi: C:\Users\***\Desktop\HekzONT [Cihaz] Web hesapları: admin (normal) — fabrika şifresi: superonline sUser (yönetici) [Cihaz] ⚠ sUser şifresi cihazdaki özetle UYUŞMUYOR — şifre değiştirilmiş (operatör yenileyebilir). [Cihaz] → Güncel şifre için BAŞLAT'ı tekrar çalıştır. [Cihaz] ✓ admin şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI [PPPoE] Ayar dosyası kaydedildi: C:\Users\***\Desktop\HekzONT\hw_ctree_********_******.xml (241.431 kr) [PPPoE] ✓ Kullanıcı: ************@fiber / Şifre: ******* [Cihaz] Web hesapları: admin (normal) — fabrika şifresi: superonline sUser (yönetici) [Cihaz] ⚠ sUser şifresi cihazdaki özetle UYUŞMUYOR — şifre değiştirilmiş (operatör yenileyebilir). [Cihaz] → Güncel şifre için BAŞLAT'ı tekrar çalıştır. [Cihaz] ✓ admin şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI [TR-069] CWMP devre dışı bırakılıyor... [TR-069] sUser oturumu açıldı [TR-069] Durum okunamadı — tarayıcıdan TR-069 sayfasını kontrol et
Dediğiniz yöntemi denedim. Web panelinden yapılandırmayı en eskiye çektim ve ardından Hekz üzerinden TR-069’u kapatmayı denedim.
Ancak sonuç yine aynı oldu. Hekz tarafında:
sUser şifresi cihazdaki özetle UYUŞMUYOR
uyarısı devam ediyor. TR-069 kısmında da:
sUser oturumu açıldı
dedikten sonra
Durum okunamadı — tarayıcıdan TR-069 sayfasını kontrol et
şeklinde kalıyor.
Yani eski yapılandırmaya dönmeme rağmen sUser şifresi yine eşleşmedi ve TR-069’un gerçekten kapanıp kapanmadığı doğrulanamadı. Sizde bu aşamada farklı yaptığınız bir şey var mıydı, yoksa Hekz sizde doğrudan “doğrulandı / kapatıldı” şeklinde mi sonuç verdi?
Superonline arayüzünde de port yönlendirme var, Statik IP ile sorunsuz kullanılıyor. Farklı bir ayarı yok sUser'ın port için.merhabalar
bu hacki yaparsam, gercekte calismayan port forwarding ve port acabiliyor muyum?
Dediğiniz şekilde yaptım ve çalıştı. Fiberi çıkarıp factory reset attım, PPPoE bilgilerini hiç girmeden önce sUser ile giriş yaptım ve Hekz üzerinden TR-069’u kapattım. Bu sefer program sUser şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI ve CWMP kapalı, periyodik bildirim kapalı şeklinde doğruladı.Hiç PPP girişi yokken sUser elde edip TR69u devredışı bırakırsanız belki sorun olmaz ama öncesinde PPP bilgilerini ve VLAN ID vs. de not almanız lazım. Elle kurmanız gerekecek TR69 kapalı olunca superonline modeme PPP bilgisi gönderemeyecek.
Methodun çalışmasına sevindim, @HEKZ bunu otomasyona çevirmek mantıklı olabilir. Muhtemelen Superonline dün TR-69'dan tüm seri numaralara aynı anda sUser pass değişimi yaptı.Dediğiniz şekilde yaptım ve çalıştı. Fiberi çıkarıp factory reset attım, PPPoE bilgilerini hiç girmeden önce sUser ile giriş yaptım ve Hekz üzerinden TR-069’u kapattım. Bu sefer program sUser şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI ve CWMP kapalı, periyodik bildirim kapalı şeklinde doğruladı.
Daha sonra fiberi takıp PPPoE bağlantısını elle oluşturdum. VLAN 100, 802.1p 1 ve MRU 1492 ile kendi PPPoE kullanıcı adı/şifremi girdim. İnternet geldi ve oturumdan çıkıp tekrar sUser ile giriş yaptığımda şifre değişmemişti, giriş yapabildim.
Yani sorun gerçekten PPP bağlantısı kurulduktan sonra TR-069 üzerinden sUser şifresinin ezilmesiymiş gibi görünüyor. Yönlendirme için teşekkürler, bu yöntem bende işe yaradı.