Kod:
=== HekzOntRace ===
[15:08:02] Cihaz kimlik doğrulaması tamamlandı
[15:08:03] İşleniyor...
[15:08:03] Optik fiber hat doğrulanıyor
[15:08:04] GPON veri kanalı kuruldu
[15:08:10] Erişim anahtarı oluşturuldu
[15:08:10] Veri kanalı kalitesi kontrol edildi
[15:08:15] OMCI protokolü senkronize edildi
[15:08:18] Yönetim oturumu açıldı
[15:08:18] İşleniyor...
[15:08:18] Cihaz yapılandırma verisi hazır
[15:08:19] İşleniyor...
[15:08:20] İşleniyor...
[15:08:20] Veri aktarımı tamamlandı
[15:08:20] İşleniyor...
[15:08:20] Veri bütünlüğü doğrulandı
[15:08:21] İşleniyor...
[15:08:23] İşleniyor...
[15:08:23] [15:08:23] hw_ctree çözme hatası: Format uyusmuyor (bashlik >= 56 bayt ve 01 00 00 00 ile baslamali). — ham blob kaydedilecek

GitHub'dan yükledim uygulamayı. Router'ı da fabrika ayarlarına sıfırladım. USB'yi de GPT ve NTFS olacak şekilde Rufus ile hazırladım ve Router'a taktım. Şöyle bir hata alıyorum şimdi de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.
Bu hack'i yaparsam, gerçekte çalışmayan port forwarding ve port açabiliyor muyum?
Yaptığınızda cihazın kontrolü tamamen sizde olacaktır.

Dediğiniz şekilde yaptım ve çalıştı. Fiberi çıkarıp factory reset attım, PPPoE bilgilerini hiç girmeden önce sUser ile giriş yaptım ve Hekz üzerinden TR-069’u kapattım. Bu sefer program sUser şifresi cihaz özetiyle DOĞRULANDI ve CWMP kapalı, periyodik bildirim kapalı şeklinde doğruladı.

Daha sonra fiberi takıp PPPoE bağlantısını elle oluşturdum. VLAN 100, 802.1p 1 ve MRU 1492 ile kendi PPPoE kullanıcı adı/şifremi girdim. İnternet geldi ve oturumdan çıkıp tekrar sUser ile giriş yaptığımda şifre değişmemişti, giriş yapabildim.

Yani sorun gerçekten PPP bağlantısı kurulduktan sonra TR-069 üzerinden sUser şifresinin ezilmesiymiş gibi görünüyor. Yönlendirme için teşekkürler, bu yöntem bende işe yaradı.
Local olarak bunu daha önce doğrulamıştım. Fakat Sansuronline hattım olmadığı için test etme fırsatı bulamamıştım. Tam otomatik yapacak şekilde güncelleyebiliriz. Şifresi fabrika şifresi ile uymayanlara güzel bir örnek olmuş oldu. Teşekkürler.

Methodun çalışmasına sevindim, @HEKZ bunu otomasyona çevirmek mantıklı olabilir. Muhtemelen Superonline dün TR-69'dan tüm seri numaralara aynı anda sUser pass değişimi yaptı.
Zaten yapıldı. Güncelleme gelecek. :)

Son düzenleme:
Sansüronline LG serisinde denedik. TT'nin verdiği LG serisinde denemedik ama açık eminim onda da vardır.

@QUINRY, TV+ sizde çalışıyorsa bir rehber konusu açar mısınız? Wi-Fi için de bekliyoruz.

TV+ Pro var o yüzden IPTV değil Android box veriyorlar. Uygulamadan direkt internetten izliyorum. Stb kutu yok.
Wi-Fi ve diğer işe yarar şöyle için de minik bir tool üzerinde çalışıyorum. Bitince direkt size ileteyim paylaşın.

1791208264041.webp

Modemi resetledim fakat olmuyor. Mevcutta konsolda yazanlar bunlar: Verdiği kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılamıyor, "Kullanıcı adı ve şifre hatalı" diyor. Modemim LG model özellikleri ve sürümünü altta paylaşıyorum.

*DÜZELTME: sUser şifresi olarak misafir ağının Wi-Fi şifresini veriyor, sebebini anlayamadım. Bu sebepten arayüzde kullanıcı adı ve şifre hatası veriyor.
  • Product Class: LG8245X6-50
  • HW Ver: 338D.D
  • SW Ver: LG8245X6-50-v1.3_251129

Eki Görüntüle 283564
Bahsettiğim hatanın gidermek için bir kullanıcının çözümü üzerine, GPON ile bağlantıyı kesip sıfırlayıp tekrar denedim, aynı şekilde hatayla karşılaşıyorum ve bana misafir ağının Wi-Fi şifresini sUser şifresi olarak veriyor. Türk Telekom ile 192.168.1.1 tarayıcıda sıfırlamaya çalışınca eski tarihli sıfırlama dosyası seçtirmiyor, direkt sıfırlıyor dosya seçmeden. Sansüronline özel bir root olabilir, Türk Telekom için bir versiyonu gelir mi?

TR-069 için ben şu menüde F12'ye basıp disabled kaldırıp internete çektim.

1791214772088.webp

Merhaba, GitHub'da bir issue açtım. Müsait olduğunuzda inceleyebilir misiniz? Ayrıca Linux desteği için birisinin pull request açtığını gördüm. Ona da bakabilirseniz çok iyi olur.

Önce harcadığınız zaman, para ve emek için çok çok teşekkür etmek istiyorum. Müthişsiniz... Benim problemim şu ki sUser veya root kullanıcı adıyla ve görünen parola ile web arayüzünden giriş yapamıyorum. Farklı bir şekilde mi giriş yapmalıyım?
kendi mesajıma cevap vereyim, operator cihaza baglanıp bu parolayı gecersiz kılıyor. bu nedenle modemi kapatıp fiber baglantısını cıkardım. modemi açıp resetledim, operatore bir baglantı olmadıgından HEKZ Exploid ekranındaki sUser parolası ile girip yapılandırma dosyasına ve bilimum farklı menulere ulaşabildim, teşekkürler. Daha sonra modemi kapatıp fiber baglantıyı yapıp geri açtığımda kaldıgım yerden tv de ve webde devam edebildim.