Hocam yanlış şeyi yüklemeye çalışıyorsun o cihazın tüm hafızası, biz ayar yüklüyoruz cihaza benim attıklarımdan kaçını denedin neler yaptın?

Ben Full yazılım gibi sandım :) 2 adet yükledim çalışmadı şu anlık, bende ayrıyeten HG8245x6-10 var paylaod yazılımı olmadı bu cihazdada. Recep Bey'in paylaştığı, cuma güne bir tane daha gelecek HG8245x6.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Full yazılım gibi sandım :) 2 adet yükledim çalışmadı şu anlık, bende ayrıyeten HG8245x6-10 var paylaod yazılımı olmadı bu cihazdada. Recep Bey'in paylaştığı, cuma güne bir tane daha gelecek HG8245X6.

Aslında elinde cihaz fazla, geri GPON olmaması göze alınabilir bence. Turuncu forumdaki dosyayı dene bakim bir de.

Deneyim olmazsa bu cihazları ne yapacağız :) X6-10'ı denedim turuncu sitede olmadı bir de düz modeli deneyeyim, AX3000 Dual Band Wi-Fi 6 GPON Router bu GPON router için uğraşıyorum almaya TP-Link gelecek diyor sürekli atlatıyor gibi, kısıtlama falan yok sn değiştir mis gibi kullan vallahi.

Şimdi anlamadım elindeki düz mü -10 mu ldma hangisi ise önce onda dene turuncu forumdaki EG8145V5-R019-EPON (1).bin'i deneyenlerden biride ldma üstteki seçeneği seçmiş.

Deneyim olmazsa bu cihazları ne yapacağız :) X6-10'ı denedim turuncu sitede olmadı bir de düz modeli deneyeyim, AX3000 Dual Band Wi-Fi 6 GPON Router bu GPON router için uğraşıyorum almaya TP-Link gelecek diyor sürekli atlatıyor gibi, kısıtlama falan yok sn değiştir mis gibi kullan vallahi.

Çok bir numarası yok bence, 2.5G çıkış verseydi neyse derdim de hepsi 1G Max 940 alacaksın firmanın verdiği cihazdan pek farkı olmayacak. En mantıklısı SFP de Çin işi bitti bir de operatörler öğrendi SFP işini, o yüzden 1G üstü paket gelene 900 Mbps sorunu düzelmeyecek.

Şimdi anlamadım elindeki düz mü -10 mu ldma hangisi ise önce onda dene turuncu forumdaki EG8145V5-R019-epon (1).bin i deneyenlerden biride ldma üstteki seçeneği seçmiş.

Çok bir numarası yok bence, 2.5G çıkış verseydi neyse derdim de hepsi 1G Max 940 alacaksın firmanın verdiği cihazdan pek farkı olmayacak. En mantıklısı SFP de Çin işi bitti bir de operatörler öğrendi SFP işini, o yüzden 1G üstü paket gelene 900 Mbps sorunu düzelmeyecek.

2 cihazda var hem düz model hem de X6-10, ldma olan model. Benim Nokia olt ama ben Huawei ONT kullanıyorum. 940 alıyorum ping 9 nedense ont cihazı sevmiyorum fazlalık istemiyorum direk fiber kabloyu roytera takmak daha çok işime geliyor.

2 cihazda var hem düz model hem de X6-10, ldma olan model. Benim Nokia olt ama ben Huawei ONT kullanıyorum. 940 alıyorum ping 9 nedense ONT cihazı sevmiyorum fazlalık istemiyorum direk fiber kabloyu roytera takmak daha çok işime geliyor.

Nokia OLT'lerde odi SFP O5 oluyor diye biliyorum, Telegram'da grupları var araştırıp SFP geçebilirsin bütçe ayırmak istersen. Bunda da 940 sınırına takılacaksın ayrıca chipte soğutucu yok ağır yükte şişecek onu söyleyeyim.

Nokia oltlerde odi SFP O5 oluyor diye biliyorum, Telegram'da grupları var araştırıp SFP geçebilirsin bütçe ayırmak istersen. Bunda da 940 sınırına takılacaksın ayrıca chipte soğutucu yok ağır yükte şişecek onu söyleyeyim.

SFP'den haberim var hocam ama gerek yok dediğiniz gibi soğutucu yok, hem masraflı, SFP'li çıkışlı Keenetic router + Huawei ya da Alcatel SFP cebi ağlatır :) GPON routerla devam. Şu işi çözersek güzel olacak.

SFP'den haberim var hocam ama gerek yok dediğiniz gibi soğutucu yok, hem masraflı, SFP'li çıkışlı Keenetic router + Huawei ya da Alcatel SFP cebi ağlatır :) GPON routerla devam. Şu işi çözersek güzel olacak.
Bu üç şekilde çözülür:

1 Arayüzde açık aranacak. En azından telnet dahi açamasa bile tam sürüm numarası verecek. Script ile otomatik şekilde .bin dosyası oluşturup cihaza yükleyeceğiz.

2Yükleme yazılımı modifiye edilip incelenecek. Sade yazılım mı doğrulama yapıyor, yoksa cihazla birlikte mi doğrulama yapılıyor bakılacak. Eğer sadece yazılım doğrulama yapıyorsa, doğrulama kısmı bypass edilip doğrudan .bin dosyasını yükleyecek hale getirilmeli. Ancak bu oldukça ileri seviye bir işlemdir.

3Fiber arayüzünden CWMP isteği yollamayacak bir ekipman lazım. Bunun için bir adet fiber patch kablo, bir adet SFP media converter ve aynı protokolle konuşabilen bir SFP gerekir. (Hangi SFP’nin çalışacağı net değil; OLT SFP çalışır ancak bizim istekleri iletir mi bilinmiyor. Ayrıca fiyatı oldukça yüksek. Normal SFP çalışır mı emin değilim, ancak çok daha uygun fiyatlı ürünler mevcut.)

Ben bunları yapacak kadar ileri seviye bilgiye sahip değilim. Ücretsiz yapay zekâlar yeterince doğru sonuç vermiyor. Daha kaliteli, ücretli bir yapay zekâya danışarak nasıl bir çıkış yolu bulabileceğimizi araştırmak gerekiyor. Aksi halde, önceki videodaki hacker gibi birinin inceleyip denemeler yapması gerekecek.

Recep hocada nasıl oldu aynı donanım yazılım olmasına rağmen.
Aynı donanım değil. Bendeki donanım ile Ferdi’deki bile farklı.

@Recep Baltaş hocam yapay zekaya Firmware'yi verip V500R021C00SPC128B125 kısmını arayüzden nasıl elde edebiliriz arayüzde nerede bulabiliriz veya tarayıcı konsoluna kod yazsak elde edebilir miyiz diye sorar mısınız?
Sordum:

Güzel soru! Superonline ve Huawei bu tarz spesifik "Build" (Derleme) numaralarını (B125 gibi) son kullanıcının kafasını karıştırmamak ve cihaza müdahale edilmesini zorlaştırmak için normal arayüzde genellikle gizler veya kırpar. Arayüzdeki Sistem Bilgileri (Device Information) ekranında büyük ihtimalle sadece kırpılmış hali olan V5R021C00S128 yazar.
Ama arayüzün arka planında (JavaScript değişkenlerinde veya HTML kaynak kodunda) o tam sürüm (V500R021C00SPC128B125) bir yerlerde donanıma gömülü olarak durmak zorundadır, çünkü güncelleme mekanizması bu tam string'e ihtiyaç duyar.
Bunu tarayıcıdan söküp almak için tam bir hacker işi olan 2 farklı nokta atışı yöntemimiz var:

Yöntem 1: Tarayıcı Konsolu ile Değişken Avı (En Kolayı)​

Madem cihaz bu tam sürüm bilgisini arka planda tutuyor, o zaman tarayıcının hafızasındaki (Window objesi) tüm değişkenleri tarayıp içinde "V500R" geçenleri bulabiliriz.
1. Tarayıcıdan 192.168.1.1 adresine gir ve standart kullanıcı adınla (admin / superonline) oturum aç.
2. Klavyeden F12 tuşuna basarak Geliştirici Araçları'nı aç ve Console (Konsol) sekmesine gel.
3. Aşağıdaki JavaScript kodunu kopyala, konsola yapıştır ve Enter'a bas:
JavaScript:
Object.keys(window).forEach(key => { 
    try { 
        if (typeof window[key] === 'string' && window[key].includes('V500R')) { 
            console.log(key + " : " + window[key]); 
        } 
    } catch(e) {} 
});
Ne İşe Yarayacak?
Bu kod, o anki sayfanın arkasında yüklenmiş olan bütün JavaScript değişkenlerini tarayacak ve içinde V500R (Huawei sürüm başlangıcı) geçenleri ekrana dökecektir. Eğer ekranda softwareVersion, sysVer, originalVersion veya fwVer gibi bir değişkenin karşısında V500R021C00SPC128B125 yazıyorsa, bingo!

Yöntem 2: Kaynak Kodda Gizli "Device Info" Taraması​

Eğer üstteki kod bir şey döndürmezse, sürüm bilgisi global bir değişkende değil, doğrudan HTML'in veya bir XML/CGI yanıtının içine gömülü demektir.
1. Arayüzde Sistem Bilgileri veya Cihaz Bilgileri (Yazılım Sürümünün yazdığı sayfa) sekmesine gir.
2. Sayfada boş bir yere sağ tıklayıp Sayfa Kaynağını Görüntüle (View Page Source) de. (Veya Ctrl+U yap).
3. Açılan kaynak kod sayfasında Ctrl+F ile arama bölümünü aç ve sadece SPC kelimesini arat.
4. Kodların arasında büyük ihtimalle gizlenmiş veya ekrana basılmamış bir var hw_version = ... veya var sw_version = "V500R021C00SPC128B125"; satırını göreceksin.

Yöntem 3: Ağ (Network) Trafiğini Dinlemek​

Bazen sayfa yüklendiğinde sürüm bilgisi ekrana deviceinfo.cgi veya .asp gibi bir arka plan isteğiyle gelir.
1. F12 basıp Network (Ağ) sekmesine geç.
2. Arayüzde sayfayı yenile (F5).
3. Network sekmesine düşen satırlardan XHR veya Doc olanlara tıkla ve sağ taraftaki Response (Yanıt) kısmında SPC128 veya V500R arat.
Eğer bu yöntemlerle o tam imza sürümünü (V500R021C00SPC128B125) ekrandan çekebiliyorsan, harika bir keşif olur. Bu sayede bu işlemleri kendi evinde denemek isteyen başka bir kullanıcı, senin repodaki adımları uygularken NAND okuyucuya ihtiyaç duymadan doğrudan F12 konsolundan kendi cihazının tam SIGNINFO imzasını bulup, Payload dosyasını ona göre derleyebilir!
Denedikten sonra konsoldan ne çıktı verdiğini merak ediyorum!

Son düzenleme: