Acaba yazılım sürümü doğrulamasını uygulama mı yapıyor yoksa cihaz mı ? Yazılım yapıyorsa doğrulamayı bypass edebilecek bir şey yapılsa olur mu acaba ?
Uygulama ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü uygulamayı güncel sürümde çalıştırınca eski sürümde olduğu gibi tüm ışıkları yanıp sönmeye başlıyor. Uygulamanın ne yaptığını anlayıp ona göre bir sistem geliştirebiliriz diye düşünüyorum.

@Recep Baltaş hocam merhaba son durum nedir? Ben cihazı daha önce başka bir forum sitesinden bulduğum Firmware ile kırmıştım. Amacım cihazda root Shell elde etmek. Telnet'i bir şekilde açabildiniz mi? Bu root kullanıcıyla giriş yapabildiniz mi? Ben telecomadmin kullanıcısı ile giriyorum. Çoğu şey açık. Ama dediğim gibi amacım root Shell elde etmek.

Dosya Ekleri

• IMG_20260523_090935.webp
    IMG_20260523_090935.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 46
Turuncu foruma tekrar baktım arayüzde bizimkiyle aynı yazılım sürümü yazmasına rağmen programda V500r19.. İle devam eden yazılımı yazabilmişler bizde ise v5r21.. Yazıyor demek oluyor ki arayüzdeki sürüm numarası gerçek değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş hocam merhaba son durum nedir? Ben cihazı daha önce başka bir forum sitesinden bulduğum Firmware ile kırmıştım. Amacım cihazda root Shell elde etmek. Telnet'i bir şekilde açabildiniz mi? Bu root kullanıcıyla giriş yapabildiniz mi? Ben telecomadmin kullanıcısı ile giriyorum. Çoğu şey açık. Ama dediğim gibi amacım root Shell elde etmek.
Özet geçiyorum:
  • Ben benim cihazı rootlayamamışım. Aslında NAND dumpından aldığımız şifre ile sUser hesabına girmişim. Başka bir cihazda da bu yöntem işe yaradı. Ama herkese NAND dump aparatı aldıramayız.
  • sUser, arayüzde root yetkisi sağlasa da Shell'de sağlamıyordu. Sağlıyor gibi gözükse de çoğu şey kısıtlı idi.
  • @HEKZ , cihazdaki en üst yetkiye sahip kullanıcıyı açmayı başardı. En son dosyaları analiz ediyordu, gelişmeleri benimle paylaşıyor, bakacağız.
Turuncu foruma tekrar baktım arayüzde bizimkiyle aynı yazılım sürümü yazmasına rağmen programda V500r19.. İle devam eden yazılımı yazabilmişler bizde ise v5r21.. Yazıyor demek oluyor ki arayüzdeki sürüm numarası gerçek değil.
DonanımHaber'deki yöntem yeni sürümlerde çalışmıyor. En azından bende çalışmadı. Şu anda cihazda gerçek root yetkisine sahibiz ve herkeste çalışacak bir root yöntemi bakıyoruz. @HEKZ , root şifresi algoritması random dedi ama ben hala buna inanmakta güçlük çekiyorum. Umarım öyle değildir. @HEKZ şu anda çalışmaya devam ediyor. Benim pek vaktim olmadı. Ancak o veri attıkça paylaşıyorum: