@Hiken
Yapılacak işin adı "hukuki destek" olmadığı sürece sorun yok. Şöyle bir örnek üzerinden açıklayayım:
-Merhaba, X isimli satıcıdan ürün satın aldım ama ayıplı çıktı. Ne yapabilirim?
+Tüketici hakem heyetine başvurarak veya tüketici mahkemelerinde dava açarak 6502 sayılı kanundan kaynaklanan seçimlik haklarını kullanabilirsin.
Bu örneğe hukuki destek diyemeyiz. Ama mesela:
-Merhaba, X isimli satıdan ürün satın aldım ama ayıplı çıktı. Ne yapabilirim?
+Tüketici hakem heyetine başvurarak veya tüketici mahkemelerinde dava açarak 6502 sayılı kanundan kaynaklanan seçimlik haklarını kullanabilirsin.
-Nasıl başvuracağım, neler talep edeceğin, nasıl dilekçe yazacağım?
+Dilekçeni senin adına yazdım ve paylaşıyorum. Göreceğin üzere blablabla talep ediyoruz. Bu dilekçeyi verdikten sonra blablabla gibi bir süreç yaşayacaksın. O süreç başladığında mutlaka blablablabla yapmalısın. Karar geldikten sonra da blablablabla yapmalısın.
Bu bir hukuki destektir. Bu şekilde olmamalı.
Yukarıda da dediğim gibi. Bu öneriden aylar öncesinde zaten moderatörlük başvurusunda bulunmuştum. Değerlendirilirse yaparız bir şeyler.
Ayrıca zaten hukuki destek konusunda Recep özel olarak bir avukat ile çalışabilir ve gerek kişisel olarak gerekse de Techolay adına hukuki danışmanlık hizmetini alabilir. Bu hizmet doğrudan Recep'in/Techolay'ın tarafı olduğu uyuşmazlıklar adına olur. Techolay üyeleri adına olmaz.