Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Tüketici Hakları kategorisi gibi hukukî konular içeren konu ve kategoriler, hukuk bilgisinin olduğu forum içerisinde görülmüş moderatörler tarafından denetlenebilir, bu niteliği taşıyan moderatör yoksa da bu niteliği taşıyan bir üye moderatör yapılabilir.

Son düzenleme:
@Şişman Adam, üstat burada talep edilen hukuki danışmanlık kapsamına girmiyor. Avukat kimseye hukuki danışmanlık vermeyecek. Ayrıca, işin bir reklam boyutu da yok. Denetleme yapacak sadece.

@Hiken
Yapılacak işin adı "hukuki destek" olmadığı sürece sorun yok. Şöyle bir örnek üzerinden açıklayayım:

-Merhaba, X isimli satıcıdan ürün satın aldım ama ayıplı çıktı. Ne yapabilirim?
+Tüketici hakem heyetine başvurarak veya tüketici mahkemelerinde dava açarak 6502 sayılı kanundan kaynaklanan seçimlik haklarını kullanabilirsin.

Bu örneğe hukuki destek diyemeyiz. Ama mesela:

-Merhaba, X isimli satıdan ürün satın aldım ama ayıplı çıktı. Ne yapabilirim?
+Tüketici hakem heyetine başvurarak veya tüketici mahkemelerinde dava açarak 6502 sayılı kanundan kaynaklanan seçimlik haklarını kullanabilirsin.
-Nasıl başvuracağım, neler talep edeceğin, nasıl dilekçe yazacağım?
+Dilekçeni senin adına yazdım ve paylaşıyorum. Göreceğin üzere blablabla talep ediyoruz. Bu dilekçeyi verdikten sonra blablabla gibi bir süreç yaşayacaksın. O süreç başladığında mutlaka blablablabla yapmalısın. Karar geldikten sonra da blablablabla yapmalısın.

Bu bir hukuki destektir. Bu şekilde olmamalı.

Yukarıda da dediğim gibi. Bu öneriden aylar öncesinde zaten moderatörlük başvurusunda bulunmuştum. Değerlendirilirse yaparız bir şeyler.

Ayrıca zaten hukuki destek konusunda Recep özel olarak bir avukat ile çalışabilir ve gerek kişisel olarak gerekse de Techolay adına hukuki danışmanlık hizmetini alabilir. Bu hizmet doğrudan Recep'in/Techolay'ın tarafı olduğu uyuşmazlıklar adına olur. Techolay üyeleri adına olmaz.

@Recep Baltaş, belki şu olabilir. Üyelere hukuki hizmet vermek dışında, moderasyon ekibine bir avukatı da dahil edersiniz. Bu arkadaşa farklı bir iş bölümü verebilirsiniz. Örneğin üyelerin kimi paylaşımlarının suç olup olmayacağını kendisi sizlerden daha iyi bilecektir sonuçta ve bu konuda hem üyelerin hem de sitenin zarar görmemesi adına kimi raporlarla o ilgilenebilir, aksiyon alabilir. Genel olarak ben de zaten moderatörlük başvurusunda bulunmuştum. Eğer istersen yukarıda anlattıklarımı da gözeterek, hem siteye ve sana hem de bana herhangi bir sorun oluşturmayacak şekilde bir çalışma sağlayabiliriz.
Bu dediğiniz de mantıklı. Uygulanabilir.

-Merhaba, X isimli satıcıdan ürün satın aldım ama ayıplı çıktı. Ne yapabilirim?

Bu örneğe hukuki destek diyemeyiz.
Konu üzerinden yaklaşık bir hafta geçti, mesajınızı görmediğimden geç cevap veriyorum, kusuruma bakmayın.
Ben kastettiğim şey de tam olarak bu.

-Merhaba, X isimli satıdan ürün satın aldım ama ayıplı çıktı. Ne yapabilirim?
-Nasıl başvuracağım, neler talep edeceğin, nasıl dilekçe yazacağım?
+Dilekçeni senin adına yazdım ve paylaşıyorum. Göreceğin üzere blablabla talep ediyoruz. Bu dilekçeyi verdikten sonra blablabla gibi bir süreç yaşayacaksın. O süreç başladığında mutlaka blablablabla yapmalısın. Karar geldikten sonra da blablablabla yapmalısın.
Bunun gibi bir şey kastetmiyorum.

Son düzenleme:
Konu üzerinden yaklaşık bir hafta geçti, mesajınızı görmediğimden geç cevap veriyorum, kusuruma bakmayın.
Benim kastettiğim şey de tam olarak bu.
O şekilde kısaca ve fazla detaya inmeden elbette sorunu olan kişiler yönlendirilebilir. Zaten günün sonunda o tarz veya başka bir sorunu olan kişi yine detayları bilmediği için başka bir avukattan ücret karşılığı hukuki destek alacak. Bu durum da yukarıda ayrıntılı olarak açıkladığım meselelerle çelişmez.

Son düzenleme:
Benden bahsediyorsanız avukat değilim, hukuka ilgim var ve hukuk konusunda araştırmalar yapıyorum ancak moderatör olacak kadar kendime güvenmiyorum. Bu öneri uygulanmaya karar verilirse bu görev için en iyi kişi kanımca @Şişman Adam olacaktır.
Eğer böyle bir ünvan verilecekse gerçekten hakkıni verecek biri olması lazım, forumun itibarı söz konusu.