Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

seeraddar

Yetkin
Rozetlerin verilme şeklinin biraz sorunlu olduğunu düşünüyorum. Örneğin, sadece “son 1 ayda 100 mesaj”, “50 mesaj” veya “2 çözüm” gibi kriterlere göre rozet veriliyor. Bu bence çok sağlıklı değil, çünkü sadece mesaj atarak rozet alınabiliyorsa, bilgi birikimi olmayan kişiler de aynı şekilde rozet sahibi olabiliyor.

Hedef göstermek için söylemiyorum ama geçenlerde okul nakliyle ilgili konu açan birinin bu şekilde rozet aldığını gördüm.🙃 Bugün de sıvı soğutma kategorisinde yaklaşık 1000 mesajı olan birine denk geldim, bu alanda yüzlerce katkısı olmasına rağmen rozeti yok. Oldukça az kullanılan bir kategoride 1000 mesaja ulaşmak bile başlı başına bir uzmanlık göstergesiyken, rozet sahibi olamayışı sistemin saçma olduğunu gösteriyor.

Bu yüzden rozetlerde ve kurallarda bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Rozet almak için kullanıcı bir bilet açabilir, moderatör veya yönetici de şartların gerçekten sağlanıp sağlanmadığını kontrol edebilir. Ayrıca “Al, 10 gün içinde bir tane çözüm yapamazsan rozet düşer.” gibi kuralların da pek mantıklı olmadığını düşünüyorum. Genel olarak sistemin daha düzgün ve kontrollü olması gerektiğini düşünmekteyim.

Artı -3 Eksi
Aktif katki sunmasi icin teoride. Guncel sartlarda en mantikli sistem de bot.
Buradan anladığım kadarıyla, kişinin bilgili olup olmaması çok da umrunuzda değil; sizin için önemli olan, foruma herhangi bir açıdan katkı sağlaması. Ancak altını özellikle çiziyorum: Forum diyorum, üyeye değil. Yani sürekli konu açan, herhangi bir konuda açılan konuya da yazılan mesaj cevap veren kişi, Google aramalarında görünürlük sağladığı için size katkı sağlıyor diye biliyorum. Sizin işinize gelen kısım da büyük ihtimalle bu; üyeye yardım edilmesi değil.

‘Nasıl nakil aldırırım' 'onu mu alayım bunu mu alayım, nasıl yapayım?’ gibi konular açan biri, sanki o konuda çok bilgiliymiş gibi rozet alabiliyor. Ancak gerçekten bilgili olan biri, çok fazla mesaj yazmadığı ya da foruma sık uğramadığı için rozet alamıyor.

Oysa rozetleri gerçekten bilgili kişilere verseniz, forumu kullanan üyeler zaten bundan haberdar olur. O kişileri etiketlerler ve onlar da bir şekilde aktif hâle gelir.🙃

@seeraddar, üyelerin bilgili oldukları kategorilere mesaj yazdıkça rozet kazanması onore edici lakin bu rozeti bir kesim üstünlük belirtisi şeklinde yorumlayıp rozeti olmayanları umursamayabiliyor. Asıl sıkıntı da burada zaten. İki üyeden birisi rozete sahip değilse ve diğeri rozete sahipse, rozeti olan kişi üzerinden ilerliyor genelde konu sahibi. Tabii konu sahibinin seçimi o, diğer üyeleri bağlayan bir durum yok.

Bana kalırsa bu sistemi sağlıklı çalıştırmanın yolu yok çünkü rozet dediğin şey mesaj sayısıyla değil yazdığın mesajın ilgili kategorideki bilgilerinle ne kadar örtüştüğüne göre verilmesi gereken bir şey lakin böyle bir sistemi hazırlamak imkansız gibi bir şey. İnsan gücüyle de moderasyon ekibinin yapması mümkün değil, forumdaki her üyenin her kategoride yazdığı mesajı anlık olarak takip etmemizin imkansız olmasının yanı sıra her moderatörün her kategoriye dair uzmanlık derecesinde bilgisi olmadığı için rozeti verirken neyi gözeteceğini bilemez.

Son düzenleme:
Ayrıca eklemek isterim ki her çözüm moderatör kontrolünden geçiyor. Gerçekten saçma veya doğru olmayan bir çözüm gördüyseniz raporlamanız yeterli. Ha, belki çözüm sayısı 10 olabilir; ona bir şey diyemem.