Denetim masası/Donanım ve Ses/Ses/cihazınızın üzerine çift tıklayın sonra açılan pencerede sağ tarafta yer alan "Gelişmiş" seçeneğine tıklayın, bu bölümden 24 bit, 48000 Hz değerini bir alt değere düşürüp, önce "uygula" sonra "tamam" deyin ve öyle deneyin. Bunun işe yaraması gerekiyor.
@11544, hocam zaten dün format attım daha şu an sitelerde çalışıyor bir de Valorant da deneyeceğim.
@11544 hocam başta sitelerde çalıştı Valorant'a girmeden önce sitelerde çalışmamaya başladı Valorant'ta da çalışmadı ama denetim masasında bu aygıtı dinle kısmında çalışıyor mikrofon.
@11544, hocam zaten dün format attım daha şu an sitelerde çalışıyor bir de Valorant da deneyeceğim.
@11544 hocam başta sitelerde çalıştı Valorant'a girmeden önce sitelerde çalışmamaya başladı Valorant'ta da çalışmadı ama denetim masasında bu aygıtı dinle kısmında çalışıyor mikrofon.
Mikrofon üzerine sağ tıklayıp, varsayılan iletişim aygıtı olarak da aynı cihazı seçin. Valorant ayarlarından mikrofon seçimi bölümünde doğru mikrofonun seçili olduğuna emin olup tekrar deneyin.
Hocam temassızlık olmadığına emin misiniz? Mikrofonu söküp soketi kontrol edin, içerisine üfleyin tekrar takın. Ayrıca test yaparken mikrofonu fiziksel olarak hareket ettirin sağ, sol, ileri, geri. Eğer ara ara gelirse temassızlık vardır.
Tam olarak öyle olmak zorunda değil. Mikrofonun çalışmaması durumunda bağlantı aktif kalabilir ve driver tanıyabilir. Yani elektrik iletimi vardır fakat ses alma fonksiyonu işlevini yitirir.