Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pcman80

Üstün
Yer
Gerçekte var olmayan yer.
Merhaba hocalarım. Bugün araçta turuncu bir motor arıza lambası yandı. Ben de turuncu motor arızasının sebebi belki beyindir diyerek kaputu açtım. Açtığımda motor yalıtımı parçalanmıştı.

IMG20250219130456_01.webp

Akünün o bölge hep yalıtım malzemesiydi.

IMG20250219130502.webp

IMG20250219130458.webp

Elimle çıkarabildiklerimi çıkardım ancak yine de biraz kaldı. Çok bir problem olur mu kalanını almazsam?
Ya da o yalıtımı kemiren hayvan diğer aksamlara zarar verdiği için mi turuncu arıza lambası yaktı?

IMG20250219130558.webp

O turuncu arıza lambasının nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm keçe duruyor o arta kalan kısımları makasla kesip fare zehri attım. Alanyadaki bayiye de bilgisayar tekrar açılmış bilgisayara bağlattığımda sorunun galiba DPF sensöründen kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamından değişeceğini söylediler. Yardım eden hocalarıma tekrar tekrar teşekkürler. @Forum Clerk @X99 @miraçov
Kaputa sansar gibi bir şey gelmiş genelde onlar yapıyor yuvasına götürmek için, gelmeye de devam edecek arabanın yerini değiştirin ya da farklı önlemler alın, yalıtım keçesinin parçalanan yerlerini folyo gibi ya da yanmaz bir şeyle onarın kapatın. Kaputa giren hayvanlar kabloları kemirebiliyor ya da farkında olmadan girip çıkarken takılıyorlar soket gevşemesine neden oluyorlar. Motor arıza ışığınız yanıyor serviste bilgisayara bağlatın derim. Servisten sonra normal oto elektrikcide bağlatın sağlamasını yapın.

Kaputa sansar gibi bir şey gelmiş genelde onlar yapıyor yuvasına götürmek için, gelmeye de devam edecek arabanın yerini değiştyiiirin ya da farklı önlemler alın, yalıtım keçesinin parçalanan yerlerini folyo gibi ya da yanmaz bir şeyle onarın kapatın. Kaputa giren hayvanlar kabloları kemirebiliyor ya da farkında olmadan girip çıkarken takılıyorlar soket gevşemesine neden oluyorlar. Motor arıza ışığınız yanıyor servis de bilgisayara bağlatın derim. Servisten sonra normal oto elektrikci de bağlatın sağlamasını yapın.
Hocam aracın yerini de öyle çok değiştiremem ki. :( Evin önünde yanında bir sürü kafe var gelen giden çok. Biri vursa haberim olmaz yani, Bulunduğum yer çok büyük değil ama yine de sıkıntılı yani. Başka çözüm yok mudur? Ve bu sansar belli ki çok önceden olmuş ancak araç arıza lambasını bu öğlen yaktı.

Hocam aracın yerini de öyle çok değiştiremem ki. :( evin önünde yanında bir sürü kafe var gelen giden çok. Biri vursa haberim olmaz yani, bulunduğum yer çok büyük değil ama yine de sıkıntılı yani. Başka çözüm yok mudur? Ve bu sansar belli ki çok önceden olmuş ancak araç arıza lambasını bu öğlen yaktı.

Arıza ışığı kolay bilgisayara bağlanınca çözülür. Kaput keçesini 2-3 gün takip edin parçalanmaya devam ediyorsa devamı gelir, arabanın yerini değiştiremiyorsanız kaput keçesini yaz gelene kadar sökün derim, plastik pimleri tutuyor zaten kaportaya geçen. Parçalanma yoksa zaten sorun değil.

Arıza ışığı kolay bilgisayara bağlanınca çözülür. Kaput keçesini 2-3 gün takip edin parçalanmaya devam ediyorsa devamı gelir, arabanın yerini değiştiremiyorsanız kaput keçesini yaz gelene kadar sökün derim, plastik pimleri tutuyor zaten kaportaya geçen. Parçalanma yoksa zaten sorun değil.
Yok hocam arıza lambasının çözümü demedim sebebini sormuştum. Ama dediğiniz mantıklı geldi. Ama hocam araç dizel olduğu için ses yapar mı?

Yok hocam arıza lambasının çözümü demedim sebebini sormuştum. Ama dediğiniz mantıklı geldi. Ama hocam araç dizel olduğu için ses yapar mı?
Hayır ses konusunda artış olmaz olsa da hissedeceğiniz kadar olmaz. Ben 1.9 TDİ Caddy'de denedim hiç fark etmedi. O parçanın en önemli görevi motor sıcaklığının kaput boyasına zarar vermemesi için.

Hayır ses konusunda artış olmaz olsa da hissedeceğiniz kadar olmaz. Ben 1.9 TDİ Caddy'de denedim hiç fark etmedi. O parçanın en önemli görevi motor sıcaklığının kaput boyasına zarar vermemesi için.
Hocam o zaman durması daha mantıklı olmaz mı? Bir problem çıkmazsa cuma servise gidecek. Durduk yere araç boyalı olmasın. Hemen bir şey olmaz belki de, riske atmamak gerek.

Hocam o zaman durması daha mantıklı olmaz mı? Bir problem çıkmazsa cuma servise gidecek. Durduk yere araç boyalı olmasın. Hemen bir şey olmaz belki de, riske atmamak gerek.
Yok sakıncalı değil keçe takılı olmadan 2 yıl falan kullanabilirsiniz 2 yıl sonra falan kaput boyası atmaya başlıyor motor sıcaklığından dolayı. Durması daha mantıklı ama parçalanmazsa öyle. Parçalanırsa 2-3 ay sökmeniz daha mantıklı çünkü orijinalini alıp gereksiz paralar ödemeniz gerekebilir.

Yok sakıncalı değil keçe takılı olmadan 2 yıl falan kullanabilirsiniz 2 yıl sonra falan kaput boyası atmaya başlıyor motor sıcaklığından dolayı. Durması daha mantıklı ama parçalanmazsa öyle. Parçalanırsa 2-3 ay sökmeniz daha mantıklı çünkü orijinalini alıp gereksiz paralar ödemeniz gerekebilir.
Ya hocam değişecek o kesin de orijinal olmazsa garanti kapsamı dışına çıkar mı?