Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pcman80

Üstün
Yer
Gerçekte var olmayan yer.
Merhaba hocalarım. Bugün araçta turuncu bir motor arıza lambası yandı. Ben de turuncu motor arızasının sebebi belki beyindir diyerek kaputu açtım. Açtığımda motor yalıtımı parçalanmıştı.

IMG20250219130456_01.webp

Akünün o bölge hep yalıtım malzemesiydi.

IMG20250219130502.webp

IMG20250219130458.webp

Elimle çıkarabildiklerimi çıkardım ancak yine de biraz kaldı. Çok bir problem olur mu kalanını almazsam?
Ya da o yalıtımı kemiren hayvan diğer aksamlara zarar verdiği için mi turuncu arıza lambası yaktı?

IMG20250219130558.webp

O turuncu arıza lambasının nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm keçe duruyor o arta kalan kısımları makasla kesip fare zehri attım. Alanyadaki bayiye de bilgisayar tekrar açılmış bilgisayara bağlattığımda sorunun galiba DPF sensöründen kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamından değişeceğini söylediler. Yardım eden hocalarıma tekrar tekrar teşekkürler. @Forum Clerk @X99 @miraçov
Ya hocam değişecek o kesin de orijinal olmazsa garanti kapsamı dışına çıkar mı?
Garantisi varsa bir sorun. Garantiden ziyade işlevi önemli, yan sanayi alırsanız yan sanayinin kalitelisini almalısınız. Orijinali ucuzsa yan sanayi ile arasında 400-500 TL oynuyorsa zaten yan sanayiye gerek yok.

@Vavien. hocam konuda beğenebileceğiniz ya da beğenemeyeceğiniz bir şey yok. Neden durduk yere beğenmedim attınız?
Aracın yılı, (farklı varsa) yakıt türü, (farklı varsa) şanzımanı, uyarı ışığının ne olduğu gibi detaylar olmamasını beğenmeyeceğimi bilmiyordum. Kusura bakmayın. Bir şey olmaz, kırmızı bir ifade sadece.

Garantisi varsa bir sorun. Garantiden ziyade işlevi önemli, yan sanayi alırsanız yan sanayinin kalitelisini almalısınız. Orijinali ucuzsa yan sanayi ile arasında 400-500 TL oynuyorsa zaten yan sanayiye gerek yok.
Garanti var hocam. Orijinal fiyat kesin 10K falan ama ya. :( AliExpress bile 4K satıyor sadece malzeme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim yaşadığım gezegende arabayı aldığınızda kullanma kılavuzu veriyorlar. İçinde bir güzel yazıyor. Hadi bir şekilde elinizde yok, erişiminiz yok. Yeterince bilgi verirsiniz, birisi sizin için internetten bakar. Bu kadar bilgi vererek ne bekliyorsunuz anlamıyorum.

Garanti var hocam. Orijinal fiyat kesin 10k falan ama ya. :( AliExpress bile 4K satıyor sadece malzeme.

Hocam yanlış anlamayın. Sadece uyarı ışığının ne olduğunu bilsem konu açmazdım ki. :) yıl ve yakıt türü konusunda hak veriyorum.

Yok kaput keçesi yan sanayi en fazla 3K eder daha aşağı fiyatlara da bulunur.

Garanti var hocam. Orijinal fiyat kesin 10K falan ama ya. :( AliExpress bile 4K satıyor sadece malzeme.
Hocam çıkma komple kaput bile daha ucuz. Böyle bir fiyat çekerlerse gidin çıkma parça alın bence. Ayrıca o kadar da önemli bir parça değil. Misal benim Ibizalarda bulunmuyor.

Fiyat ne kadar çıkar tahmini? Çok bir bilgi yok nette.

Hocam bende tam net değilim konuya ama çıkma parça alacaksınız yan sanayileri mutlaka vardır ama kaliteli olmazlar. İşçilikle birlikte 10.000 lira bandında anca tutar. Belki o kadar tutmaz bile. Aracın modeline ve model yılına göre değişkenlik gösterir böyle şeyler.

Hocam çıkma komple kaput bile daha ucuz. Böyle bir fiyat çekerlerse gidin çıkma parça alın bence. Ayrıca o kadar da önemli bir parça değil. Misal benim Ibizalarda bulunmuyor.
8.5K dedi bayi. :(

Hocam garanti de sıkıntı ama.