Arkadaşlar termal macun aldım, bakım yapmadan önce soğutucu sipariş etmek istiyorum. İşlemci boşta 50 derece çalışmaya başladı.
Anakartım: H610M K DDR4 (Rev. 1.0) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE
İleride i5-12400F takmayı düşünüyorum, sizce hangi kule tipi soğutucuyu almalıyım?
Soğutucuların içinde %99 macun çıkıyor zaten. 1000TL üstüne çıktığın çoğu soğutucuda da oldukça kaliteli macunlar geliyor. Macun almanıza gerek yoktu aslında. Ayrıca boşta 50 derece için endişelenmenize gerek yok zira boştaki değerler neredeyse hiç önemli değil. Bize yük altındaki veriler lazım. 12400F için de kullanırım diyorsan ikisine de X123 yeterli olur zaten. Anakartının pek bir önemi yok işlemcini belirttiğin için, kasan daha önemli soğutucu önerirken. Kasa modelin nedir?
İşlemci yükseltmesi yapacaksanız 2k'lık bir şey tercih edebilirsiniz. Yoksa arkadaşların önerdiği yeter.

Phantom stoğa gelmişken AK620 serisini önermek pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum hocam. Gördüğüm bütün testlerde Phantom hep 1 tık önde. Belki fark etmemişsinizdir.

Son düzenleme:
Soğutucuların içinde %99 macun çıkıyor zaten. 1000TL üstüne çıktığın çoğu soğutucu da da oldukça kaliteli macunlar geliyor. Macun almanıza gerek yoktu aslında. Ayrıca boşta 50 derece için endişelenmenize gerek yok zira boştaki değerler neredeyse hiç önemli değil. Bize yük altındaki veriler lazım. 12400F için de kullanırım diyorsan ikisine de X123 yeterli olur zaten. Anakartının pek bir önemi yok işlemcini belirttiğin için, kasan daha önemli soğutucu önerirken. Kasa modelin nedir?

Phantom stoğa gelmişken AK620 serisini önermek pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum hocam. Gördüğüm bütün testlerde Phantom hep 1 tık önde. Belki fark etmemişsinizdir.
Kasam bu hocam: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...650-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,606365185.html

Burst assasin ve yapabiliyorsanız 12600K veya Kf'ye geçin.

Yükselttiğinize değsin.

Burst Assassin 120 ile i3 12100F kullanıyorum. Oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor.