Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ivar Ragnarsson 1

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar macun yenilemek için işlemci soğutucusunu anakarttan ayırdım ancak fanın ızgaraları tozlu olduğu için fanı da ızgaradan ayırmak istiyorum. Fanın yapraklarının altında 4 adet vida var ikisini söktüm diğer 2 tanesi bir türlü çıkmıyor WD-40 bile sıktım kayganlaşıp çıksın diye ama vidalar kıpırdamıyor bile. Daha da zorlamak istemiyorum çünkü vidaların ağzı ufaktan erimeye başladı bunu nasıl sökeceğim veya vidaları sökmeden bu fanı ızgaradan ayırmanın bir yolu var mı? Fan bu aranızda söken varsa yardımcı olursa sevinirim. Bunu sökmem gerekiyor çünkü içerisindeki WD-40'ı da ızgaradan silmem lazım.

1736006004467.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teknik olarak bir şey bir yere vidalıysa vidayı sökmeden nasıl çıkarabilirsin ki? O vidalar yalama olsa bile aynı boyutta vida alıp yenileyebilirsin anca. Onun dışında hiç sökmeden elektrikli süpürgeyle tozları çek gitsin.

Hocam tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, vidanın sökülmesi gerektiğini 25 yıldır hiç duymamıştım ilk defa öğrendim. Tekrardan çok teşekkür ederim.
Basit bir google araması + 50 saniye. Burdaki gibi yapınız.
Hocam siz anlamadınız sanırım, anakarttan ayırdım zaten. Sökmek istediğim şey fanın ızgara ile olan bağlantısı. Ancak yine de cevabınız için teşekkür ederim. Sorunu lateks eldiven ve 1 adet paket lastiği ile çözdüm.
Teknik olarak bir şey bir yere vidalıysa vidayı sökmeden nasıl çıkarabilirsin ki? O vidalar yalama olsa bile aynı boyutta vida alıp yenileyebilirsin anca. Onun dışında hiç sökmeden elektrikli süpürgeyle tozları çek gitsin.

Hocam tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, vidanın sökülmesi gerektiğini 25 yıldır hiç duymamıştım ilk defa öğrendim. Tekrardan çok teşekkür ederim.
Basit bir google araması + 50 saniye. Burdaki gibi yapınız.
Hocam siz anlamadınız sanırım, anakarttan ayırdım zaten. Sökmek istediğim şey fanın ızgara ile olan bağlantısı. Ancak yine de cevabınız için teşekkür ederim. Sorunu lateks eldiven ve 1 adet paket lastiği ile çözdüm.

Çözüm