i3-12100F & RTX 3060 Ti sistemde UEFI boot edilirken hata veriyor

Hasan İtak

Üyecik
Bilgisayarı UEFI olarak formatlama çalıştığımda bu hata ile karşılaşıyorum, çözümü nedir? Birden çok ISO dosyası denedim, Technopat'ın onaylı Windows 11 ISO'larını da denedim ama olmuyor. Bunun çözümü nedir?

8+8 16 GB DDR4 RAM.

M.2 HS-SSD Desire(p)

ASUS ROG 3060 Ti.

ASUS EX-B660M-V5-D4

Intel Core i3 12100F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekne pağt onaylı Windows da neymiş anakartınızın UEFI desteği var. Microsoft Media Creation Tool ile kendi sitesinden sağlam bir ISO ile deneyin ya da Rufus ile. Secure Boot kapatıp kurun Windows'u. CSM de kapalı deneyin gerekirse.

Haha. Evet bahsettiğim şeyleri denemeden önce Microsoft'un sitesinden hem ISO olarak hem de Media Creation Tool ile de denedim ama maalesef sonuç yine yukarıda paylaştığım görsel gibi eklediğiniz Rufus görseline gelecek olursak her şey olması gerektiği gibi yapıyorum tıpkı eklediğiniz görseldeki gibi fakat sonuç aynı değiştiremediğim tek şey ise dosya sistemi kısmı sadece NTFS yapmama izin veriyor large FAT32 seçeneği mevcut değil.

Zaten bende NTFS olmuyor FAT32 denemeye çalıştım lakin ne yaptıysam yazdırma aşamasında FAT32 seçeneğini aktif hale getiremedim bu konuda farklı bir yol var ise nedir?

Ek olarak CSM kapalı hale getirdiğimde UEFI USB Partition 1 seçtiğimde BIOS'a atmakta fakat Partition 2 ile ancak boot edebiliyor Partition 2'yi görüp seçebilmem için CSM'in enable konumda olmasını istiyor ve Secure Boot zaten kapalı konumda deniyorum.

Recep beyin paylaşmış oldu eski/yeni videolardaki UEFI kurulum rehber videolarını tek tek uyguladım ama yine aynı maalesef.

Son düzenleme:
Haha. Evet bahsettiğim şeyleri denemeden önce Microsoft'un sitesinden hem ISO olarak hem de Media Creation Tool ile de denedim ama maalesef sonuç yine yukarıda paylaştığım görsel.

BIOS güncel değilse BIOS'u güncellemek gerekli, şimdilik aklıma bir şey gelmiyor, diğer bilgili arkadaşları bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…