omeerfdd

Uzman
Merhaba,

2 gündür yaşadığım sorunla alakalı size danışmak istiyorum. Oyun oynarken bir anda takılmalar yaşadım ve 2 gündür hâlâ devam ediyor. Bu takılmalar her 10-15 saniyede bir saliselik takılma şeklinde yaşanıyor ama bu beni çok rahatsız ediyor.

Denediğim yöntemler:
  • PC'yi komprasör ile temizledim,
  • Format attım,
  • DDU ile sürücü kaldırıp eski sürüm yükledim,
  • BIOS güncelledim.
Bunların hiçbirisi çözüm olmadı. Benim ne yapmam gerekiyor, bu sorunun kaynağını nasıl bulacağım?
  • Ekran Kartı: 6600 XT
  • İşlemci: i3 12100F
  • Anakart: H610M
  • RAM: 2x8
  • PSU: 500W
Bir de örnek fotoğraf ekleyeyim. Değerlerim bunlar, sadece Valorant değil, her oyunda böyle. Daha kötüsü Google'da bile takılmayı hissedebiliyorum.

valo1.webp

Shader cache olayı sürücü güncellemesi veya yeni kurulum sonrası bir süre bu yaşanıyor, devamında tekrar yaşamıyorsunuz, AMD'de bu olay 100 senedir var.
DXNAVI ve yeni kurulum sonrası yaşanan shader cache olayı ayrı bir dünya. Ne demek istediğimi anlıyor musun? DX11 oyunlarındaki shader cache bozuk, ama DX12 oyunlarında yeni kurulumda bile shader cache kaynaklı stutter yaşamıyorum. Bu olay 100 yıldır var diyip normalleştirmek ne kadar doğru? Demek ki AMD, Windows driver'larını beceremiyor Windows kullanıcılarının acilen NVIDIA'ya yönelmesi lazım o zaman.

@26225

DX11 oyunlarda da sorun yok bende ve arkadaşlarımda, sorunu normalleştirmiyorum bu zaten Radeon zamanından beri bilinen bir sorun, 6000 serisine özel değil onu anlatıyorum.

Kart üreticisinin kim olduğu da benim için önemli değil, a firması b firması fark etmez varsa bir sorun kaynağı bulunmalı, bende olmayıp sizde oluyorsa genel bir problem demek yanlış.

NVIDIA firmasını kayırıp AMD sorunlu demek kullanıcıların problemlerini çözmez, siz AMD NVIDIA kıyası yaptığınız için bu konuda anlaşamayız, benim marka savaşı ile işim olmaz, o konularada dahil olmuyorum.

İyi günler.

DX11 oyunlarda da sorun yok bende ve arkadaşlarımda, sorunu normalleştirmiyorum bu zaten Radeon zamanından beri bilinen bir sorun, 6000 serisine özel değil onu anlatıyorum.
Peki iki dakikanı ayırıp Reditte veya diğer yabancı forumlarda DXNAVI hakkında neler yazılıp çizilmiş ona baktın mı? Bu olay yüzünden insanların ne kadar bıktığını gördün mü?

NVIDIA firmasını kayırıp AMD sorunlu demek kullanıcıların problemlerini çözmez, siz AMD NVIDIA kıyası yaptığınız için bu konuda anlaşamayız, benim marka savaşı ile işim olmaz, o konularada dahil olmuyorum.
AMD ekran kartı kullanıyorum yaşadığım sorunları tabii ki dile getireceğim. Diğer marka ile kıyas yapmak en doğal hakkım, hele ki GTX 1080 gibi 2016’da çıkan bir ekran kartı, DX11 oyunlarında 6950 XT’den daha sorunsuz çalışıyorsa. :D

@26225

Kart üreticisinin kim olduğu da benim için önemli değil, a firması b firması fark etmez varsa bir sorun kaynağı bulunmalı, bende olmayıp sizde oluyorsa genel bir problem demek yanlış.

İyi günler.
Hocam anladım ama günlük kullanımda bile bu sorunu yaşıyorum işlemci kaynaklı olabilir mi?

Olmuyor hocam sıcaklılık değerleri de gayet yerinde sorunu bulabilisem çözümü deneyeceğim ama bulamıyorum bir türlü her şey çok normal SSD sağlığı yüzde 90'a gerilemiş sıkıntı bu olabilir mi?

SSD olabilir ama %90 olması ile alakalı olamaz, oyun dışında da takılma oluyor demişsiniz, oyundaki gibi mi oluyor?