i3 12100F & RX 7600 sistem yeni ekran kartı takıldıktan sonra kendi kendine kapanıyor

spreex

Üyecik
Merhaba, bir aydır kullandığım bilgisayara yeni ekran kartı takınca kapanmaya başladı.

Sistem şu şekilde, MSI Pro H610M-E anakart, i3 12100F işlemci, 16 GB 3200 MHz Lexar RAM, Sapphire RX 7600 ekran kartı, Enermax Maxpro III 600 Watt PSU.

Ekran kartını üç gün önce taktım. Oyun oynarken 30, 40 dakika sonra bilgisayar kendini kapatmaya başladı. RX 460 takılıyken bu sorun yoktu. Güç kaynağı ekran kartı için yetersiz desem gaming.gen.tr daha fazla güç çeken ekran kartıyla da bu hazır sistemlerinde bu PSU'dan kullanıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biosta pci_e1 kısmı gen4te gen3te denedim kapandı auto'da kapanmıyor şimdilik ondan olabilir mi? Tekrar kapanırsa çözümünüzü denerim. Sistem sorunsuz açılıyor kapandıktan sonra.

7000 serisinde bu hatayı yaşamadım, 6000 serisinde genelde stabilize sorunları yaşadığım için rastgele ekran/Windows kapanıyor veya gri ekran alıyordum. Büyük ihtimalle stabilizeden dolayı, kart testte sabit bir grafik çizerken oyunlarda böyle değildir. Mümkünse BIOS üzerinden XMP ayarı hariç ayara ellemeyin.

Sorun ekran kartında mı güç kaynağında mı peki?

Anakartta bir sorun yoksa gen ayarı etkilemez bu arızayı, siyah ekrana düşme olabilir ama sistemi kapatmaz.
7000 serisinde bu hatayı yaşamadım, 6000 serisinde genelde stabilize sorunları yaşadığım için rastgele ekran/Windows kapanıyor veya gri ekran alıyordum. Büyük ihtimalle stabilizeden dolayı, kart testte sabit bir grafik çizerken oyunlarda böyle değildir. Mümkünse BIOS üzerinden XMP ayarı hariç ayara ellemeyin.
Sorun yazılımsalmış ddu ile tekrar ekran kartı yazılımını silip sonrasında bir de temiz kurulum yaptım, sorunsuz kullanıyorum. İkinize de yardımlarınız için çok teşekkürler.

Bilgisayara format attım daha doğrusu.

Son düzenleme:
Umarım çözülmüştür zira yazılım ani kapanma sebebi değil.
Bir saatten uzun oyun oynayamıyordum kapanıyordu. denemek için iki saatten fazla birkaç kez oynadım, yeğenime oyun açtım o da bir o kadar oynadı. Hiç kapanma yaşamadım format sonrası.

Ddu'yu güvenli modda kullandım diye hatırlıyorum ama herhalde dalgınlığıma geldi normal modda kullandım. Nedeni odur diye düşünüyordum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt