Arkadaşımın bilgisayarında başlıkta da olduğu gibi bir sıcaklık problemi var. Sistemini İtopya'dan hazır aldı ve boşta iken 65-70 arassı yükte iken 95 oluyor. İşlemci stok fan ve biostan bakınca tam hızında dönüyor (1600RPM). Bu sıcaklık değerleri nasıl giderilebilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bence boşta 70 derece olması bana çok normal gelmedi. Evet soğutucu rezalet fakat boşta 70 derece olması fazla.
Termal macun sürdün mü? Sürdüysen markası ne? Fanı takarken tam oturttuğuna emin misin? Emin değilsen kontrol et.
Eğer macun kaliteli ve fanı da doğru taktıysan hava soğutucu almaktan başka mantıklı bir seçenek gelmedi aklıma.
Bütçeni zorlamasın diye ucuz bir soğutucu attım Intel ile uyumlu mu kontrol etmedim.
Bu arada sistem gereksiz pahalı.

Stok fanı ve macunu kaliteli bir şeyle değiştirmeniz gerekli.

Bence boşta 70 derece olması bana çok normal gelmedi. Evet soğutucu rezalet fakat boşta 70 derece olması fazla.
Termal macun sürdün mü? Sürdüysen markası ne? Fanı takarken tam oturttuğuna emin misin? Emin değilsen kontrol et.
Eğer macun kaliteli ve fanı da doğru taktıysan hava soğutucu almaktan başka mantıklı bir seçenek gelmedi aklıma.
Bütçeni zorlamasın diye ucuz bir soğutucu attım Intel ile uyumlu mu kontrol etmedim.

Bu fan mantıklı, N11'de de seçenekler mevcut.

hocam benim kasam değil ve arkadaşım hiç içini açmamış kasanın öyle söyleyeyim

25k ya almıştı

Arkadaşımın bilgisayarında başlıkta da olduğu gibi bir sıcaklık problemi var. Sistemini İtopya'dan hazır aldı ve boşta iken 65-70 arassı yükte iken 95 oluyor. İşlemci stok fan ve BIOS'tan bakınca tam hızında dönüyor (1600RPM). Bu sıcaklık değerleri nasıl giderilebilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Stok fan ise normalde bu kadar isinmamasi gerekiyor ama dersen ben performansa önem veriyorum içindeki macun kaliteli zaten https://www.gaming.gen.tr/urun/3849...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Stok fan şu yaz günlerince çok ısınabilir normal. Hangi şehirde yaşıyorsunuz, klima açık mı vs. çok etken var. Kasa fanları kalitesiz olabilir Molex fanlar genelde sabit hız çalışıyor.