Arkadaşımın bilgisayarında başlıkta da olduğu gibi bir sıcaklık problemi var. Sistemini İtopya'dan hazır aldı ve boşta iken 65-70 arassı yükte iken 95 oluyor. İşlemci stok fan ve BIOS'tan bakınca tam hızında dönüyor (1600RPM). Bu sıcaklık değerleri nasıl giderilebilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çok sorun etmeyin bizde de durum aynı şu an güncel olarak boşta 62 derece sıcaklıkta çalışıyor işlemci ama bence stok fan değil de daha iyi bir soğutucu almayı düşünebilirsiniz o sistemde oyun oynamak istediğinizde veya iş ile ilgili bir şey yapmak istediğinizde o soğutucu sizi kurtarmaz.

merhabalar bilgisayarın sahibi benim aktif oalrak masaüstünde 63 derece 4-5 ay sonra maddi durumlarımdan dolayı ancak fanı değiştirebilrim oyunda 99 gördüm aam 99 da bilgisayarın otomatik kapancağı yazıyordu o yüzden msi centerda da hata olabilceğini düşünüyorum fivem cs valorant gibi oyunlar oynuyorum bu ısınıma işleymciyi bozarmı acaba ?

merhabalar bilgisayarın sahibi benim aktif oalrak masaüstünde 63 derece 4-5 ay sonra maddi durumlarımdan dolayı ancak fanı değiştirebilrim oyunda 99 gördüm aam 99 da bilgisayarın otomatik kapancağı yazıyordu o yüzden msi centerda da hata olabilceğini düşünüyorum fivem cs valorant gibi oyunlar oynuyorum bu ısınıma işleymciyi bozarmı acaba ?
bilgisayarın sahibi bu arkadaş

Durum fan ile alakalı değil. En fazla yükte 87 dereceyi görürsün. Boşta 45-55 arası olması lazım.

Durum fan ile alakalı değil. En fazla yükte 87 dereceyi görürsün. Boşta 45-55 arası olması lazım.

İzmir'de Ryzen 5600 boşta 50 derece calısıyor kule tipi soğutucuyla, kasanın içi inanılmaz sıcak oluyor.

Merhaba bilgisayarın sahibi benim aktif oalrak masaüstünde 63 derece 4-5 ay sonra maddi durumlarımdan dolayı ancak fanı değiştirebilirim oyunda 99 gördüm aam 99 da bilgisayarın otomatik kapancağı yazıyordu o yüzden MSI Center'da da hata olabileceğini düşünüyorum FiveM CS Valorant gibi oyunlar oynuyorum bu ısınıma işleymciyi bozarmı acaba?

650-750 lira arası 12 cm kule tipi soğutucular var N11'de, bence biraz kendini zorlayıp alabilirsin.