Ben bilgisayarcidan ekran kartı almıştım sıfır gibi kardeşim dedi eve geldim 1 gün sonra ekran gidiyor durmadan sürekli ısınıyor geri alinirken 1 bin eksik verdi.
Karta hiç bakmadan adamın sözüne güvenip aldıysanız sizin suçunuz olmuş. :D
Bahsettiğim şey buydu zaten. Kartı test etseydiniz almazdınız.

Ben bilgisayarcidan ekran kartı almıştım sıfır gibi kardeşim dedi eve geldim 1 gün sonra ekran gidiyor durmadan sürekli ısınıyor geri alinirken 1 bin eksik verdi.

Türk esnafları da zaten güvenilirlikleri, dürüst ve kaliteli hizmetleri ile bilinirler. Neden böyle bir olay yaşamışsınız hay Allah...

Testleri yaptırmadan alırsanız kazıklarlar tabii. Güvenilecek adam zaten ya testleri yapıyor yada bu iş için size süre veriyor. İstanbul'da oturuyorsanız şu kartı öneririm, satıcı güvenilir.

Testleri yaptırmadan alırsanız kazıklarlar tabii. Güvenilecek adam zaten ya testleri yapıyor ya da bu iş için size süre veriyor. İstanbul'da oturuyorsanız şu kartı öneririm, satıcı güvenilir.

O zamanlar yaşım 16-17ydi daha bilgisayardan anlamiyordum insan ilk kazığı unutmaz o yüzden ikinci ele önyargıliyim.

O zamanlar yaşım 16-17ydi daha bilgisayardan anlamiyordum insan ilk kazığı unutmaz o yüzden ikinci ele önyargıliyim.
Yani, yorum yapmayacağım. Konuda zaten size söylenilmesi gerekenler söylenmiş. İkinci ele yönelirseniz aynı satıcıdan 3080 de alabilirsiniz, ben yine söyleyeyim. Bunun dışında sıfır kanadında çok seçeneğiniz yok. Benim gönlüm çok uygun olmadığı sürece 8GB VRAM'li kart önermeye el vermiyor. Bu yüzden normalde hiç tavsiye etmediğim, ancak son zamanlarda sorunlarında yavaş yavaş azalma duyduğum B580'i önereceğim. Kartın sorunları 1-2 ay öncesine kadar şöyle idi, konulara hazır cevap olarak şunu atıyordum :

FPS oyunları ve 1080p için tavsiye etmem,

Problemler bu şekilde maalesef. Kart AAA oyunlarda 1440p'de güzel performans verirken eski oyunlarda, rekabetçi oyunlarda sıkıntı çıkartıyor. ReBar kapalı iken bariz kötü performans veriyor. Kart için ReBar kullanmak seçim değil yani zorunluluk oluyor. Bütçe dostu CPU'lar ile doymuyor, yanına high end cpu felan istiyor. 7500f gibi bir cpu ile bile bazı oyunlarda doymadığı görülmüş. Zaten oyun testlerinde iyi performans verme sebebi test edenlerin cpu bottlenecki sıfır yapmak için yanına high end cpu koymaları. Bu sebeplerden ötürü tavsiye etmiyorum B580'i. Dediklerimin detaylı anlatımı videolarda var.

Yani, yorum yapmayacağım. Konuda zaten size söylenilmesi gerekenler söylenmiş. İkinci ele yönelirseniz aynı satıcıdan 3080 de alabilirsiniz, ben yine söyleyeyim. Bunun dışında sıfır kanadında çok seçeneğiniz yok. Benim gönlüm çok uygun olmadığı sürece 8 GB VRAM'li kart önermeye el vermiyor. Bu yüzden normalde hiç tavsiye etmediğim, ancak son zamanlarda sorunlarında yavaş yavaş azalma duyduğum B580'i önereceğim. Kartın sorunları 1-2 ay öncesine kadar şöyle idi, konulara hazır cevap olarak şunu atıyordum:

FPS oyunları ve 1080p için tavsiye etmem,

Problemler bu şekilde maalesef. Kart AAA oyunlarda 1440P'de güzel performans verirken eski oyunlarda, rekabetçi oyunlarda sıkıntı çıkartıyor. Rebar kapalı iken bariz kötü performans veriyor. Kart için rebar kullanmak seçim değil yani zorunluluk oluyor. Bütçe dostu CPU'lar ile doymuyor, yanına high end CPU falan istiyor. 7500F gibi bir CPU ile bile bazı oyunlarda doymadığı görülmüş. Zaten oyun testlerinde iyi performans verme sebebi test edenlerin CPU bottlenecki sıfır yapmak için yanına high end CPU koymaları. Bu sebeplerden ötürü tavsiye etmiyorum B580'i. Dediklerimin detaylı anlatımı videolarda var.

O zaman biraz daha para biriktirip alayım RTX5060 mi RX6750 mi?