I3-4130 sistemde OpenCore önyüklenmiyor

Valiant

Uzman
Makaleler
1
Yer
Samanyolu Galaksisi
Merhaba, bilgisayarıma macOS Monterey kurmaya çalışıyorum.

@yusufklncc hocamızın hazırladığı kurulum imajını, (OpenCore: macOS Monterey 12.7.3 Intel & AMD Kurulum İmajı) BalenaEtcher ile USB belleğe yazdırıp OpenCore 0.9.7 EFI dosyasını Haswell config dosyasıyla beraber diskin EFI bölümüne koyarak USB belleği hazırlıyorum.

Boot menüsünden, "OpenCore" seçeneğini seçip USB'den önyüklemeye çalıştığımda anakart logosu geliyor, ardından logo git gel yapıyor ve sistem Windows'a geçiyor. USB'den önyüklemiyor.
IMG_20240304_202434.webp

Bunun sebebi ne olabilir?
Sistem Bilgileri:
  • Anakart: Gigabyte H81M-DS2 rev 3.0
  • İşlemci: Intel Core i3-4130
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 240 GB SATA3 SSD
  • Ekran kartı: Intel HD Graphics 4400 (Dahili, harici kart yok.)
  • Ses: Realtek ALC887
  • Ağ: Realtek RTL8111

''boottt'' dosyasinin ismini sadece ''boot'' yapip, diger boot dosyalarini silip bir tekrar deneyin bakalim.

''boottt'' dosyasinin ismini sadece ''boot'' yapip, diger boot dosyalarini silip bir tekrar deneyin bakalim.
Denedim bir şey değişmedi, zaten ilk başta dosyanın adı "boot"du öteki dosyaları atarken üstüne yazamadığı için adını değiştirmiştim.

Boyle yaparsaniz da hatali zaten, BOOT ve OC klasorleri EFI klasorunun icinde olmali. Klasorlerdeki dosyalari kontrol ettiniz mi?
Şu an BOOT ve OC klasörleri EFI klasörünün içinde zaten, klasörlerin içeriği de şu şekilde.
1709582958814.webp
1709582973160.webp

BIOS Ayarları (Intel)
  • Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı varsayılan ayarlara sıfırlayın (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM (Eğer bu ayar açıkken ekranınızda glitchler oluşuyorsa bu ayarı açın.)
    • Thunderbolt
    • Intel SGX
    • Intel Platform Trust
    • CFG Lock (MSR 0xE2 write protection) (Kesinlikle kapalı olmalı, Eğer bu ayarı kapattıysan config -> Kernel -> Quirks altından AppleXcpmCfgLock ayarını devre dışı bırakın. CFG-Lock ayarını bulamadıysan bir şey değiştirmene gerek yok.)
  • Enable
    • VT-x
    • VT-d
    • Above 4G decoding
    • Hyper-Threading
    • Execute Disable Bit
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
    • SATA Mode: AHCI
Buradaki ayarlardan eksiginiz var mi? Bir kontrol edin. EFI diziliminde bir problem yok gibi duruyor OpenCore girdisi olusmus aslinda.

Ek olarak EFI>OC>Drivers kisminda eksiginiz yok mu bir bakin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt