AnkiDaster

Uzman
  • GTX 1050.
  • i3 4160.
  • SSD, HDD.
  • 8 GB RAM.
Sistemim bu şekilde. Neredeyse tüm oyunlarda sürekli drop giriyor. Sadece çok az sistem oyunlar hariç hepsinde drop giriyor, bu işlemciden kaynaklı olabilir mi? i5 4.nesile geçersem droptan kurtulabilir miyim?

Olabilir. MSI Afterburner ile CPU, GPU kullanimlarini gözlemlemeden bir sey soylemek mumkun degil. Belki tek kanal RAM ise o da drop yapabilir. Belki güç kaynagi besleyemiyordur sistemi o da olabilir. Bir cok nedeni olabilir. Tek tek kontrol etmek lazim.

Yüklediğiniz oyunlar HDD'ye mi yüklü? Öyle ise diskte sorun olabilir.

En çok GTA 5 de yaşıyordum bunu HDD'ye yüklüydü bende ondan kaynaklıdır diye SSD'ye attım ama yine feci şekilde drop giriyor online ve FiveM'da giriyor story modda çok az giriyor.

Olabilir. MSI Afterburner ile CPU, GPU kullanimlarini gözlemlemeden bir şey soylemek mumkun degil. Belki tek kanal RAM ise o da drop yapabilir. Belki güç kaynagi besleyemiyordur sistemi o da olabilir. Birçok nedeni olabilir. Tek tek kontrol etmek lazim.

RAM'im 4x4 hocam. Bundan önce X3440, GTX 1050 ile kullanıyordum X3440 95W tüketiyordu i3 4160'a geçtim daha az güç harcıyor ama bu kadar drop girmiyordu güç kaynağım thermal Master 350W daha önce bunun ile ilgili konuda açmıştım.

En çok GTA 5 de yaşıyordum bunu HDD'ye yüklüydü bende ondan kaynaklıdır diye SSD'ye attım ama yine feci şekilde drop giriyor online ve FiveM'da giriyor story modda çok az giriyor.

RAM'im 4x4 hocam. Bundan önce X3440, GTX 1050 ile kullanıyordum X3440 95W tüketiyordu i3 4160'a geçtim daha az güç harcıyor ama bu kadar drop girmiyordu güç kaynağım thermal Master 350W daha önce bunun ile ilgili konuda açmıştım.
Bu durumda CPU, GPU kullanimlarina bakmak gerekli. Normal standart ayarlarina al oyunu oyle oyna.

Fivem için 16 GB bile çoğu zaman yetersiz. Ayrıca çift kanallı bellek performansını da dört bellek takarak yok etmişsiniz. Yeni sistem bütçeniz yoksa eldeki belleklerden kurtulup, 2x16 GB bellek almaya bakın.

Yani her türlü bellek yükseltmesi fayda sağlar. Ama işlemci sorunu olup olmadığını, MSI afterburner değerleri ile anlarız. Afterburner açıkken 3-5 dakikalık video kaydı alın.

Ayrıca HDD'den kurtulup oyunlar için yüksek boyutlu bir SSD'de alın.

Fivem için 16 GB bile çoğu zaman yetersiz. Ayrıca çift kanallı bellek performansını da dört bellek takarak yok etmişsiniz. Yeni sistem bütçeniz yoksa eldeki belleklerden kurtulup, 2x16 GB bellek almaya bakın.

Yani her türlü bellek yükseltmesi fayda sağlar. Ama işlemci sorunu olup olmadığını, MSI afterburner değerleri ile anlarız. Afterburner açıkken 3-5 dakikalık video kaydı alın.

Ayrıca HDD'den kurtulup oyunlar için yüksek boyutlu bir SSD'de alın.
Anladım hocam ama anakartım DDR3 destekliyor.

O halde en kötü 16 GB yapmanız gerekiyor. Ama bellekler orijinal midir bilmiyorum. Gerçi başka seçeneğiniz de yok gibi duruyor. İşlemci yükseltmek yerine şimdilik bellek yükseltin. İleride sistemden tamamen kurtulup yeni sistem almaya bakın.

Fivem için sistem yükseltmeniz gerekiyor. Mod olduğundan 16 GB bellek çoğu sunucu için yetersiz.

O halde en kötü 16 GB yapmanız gerekiyor. Ama bellekler orijinal midir bilmiyorum. Gerçi başka seçeneğiniz de yok gibi duruyor. İşlemci yükseltmek yerine şimdilik bellek yükseltin. İleride sistemden tamamen kurtulup yeni sistem almaya bakın.

FiveM için sistem yükseltmeniz gerekiyor. Mod olduğundan 16 GB bellek çoğu sunucu için yetersiz.

Bunlar bana çok pahalı geldi ekran kartımı 1200 TL'ye satın almıştım, ve iyi bir RAM alırsam droplardan kurtulabilir miyim?