Bahsettiğim yama zaten sadece Hackintosh için devre dışı bırakıyor; aygıt yöneticisindeki o tuş işe yaramaz. Windows kurduğunuzda, dediğim gibi, ekran kartı çalışmaya devam edecektir. Ancak Hackintosh için o ekran kartı uyumsuz ve kapatılması lazım. Bu kapatma işlemi, dediğim yama ile yapılırsa, sadece Hackintosh tarafında kapalı kalır. Windows geçince kullanabilirsiniz.Evet, bilgisayarı YouTube Netflix ve Minecraft oynaması için kardeşime vereceğim, bazen de benim işime yaraması ve Hackintosh'u merak ettiğim için kurmak istiyorum. Merak ettiğim bir soru var: Ekran kartını devre dışı bırakmadan kurmanın imkanı yok mudur? Aygıt yöneticisinde de aynı işleve yarayan tuş var, onu yapsam işe yaramaz mı? Çünkü ileride Windows'a geçersem beğenmeyip ekran kartını nasıl aktif ederim diye düşündüm de.
Detaylar
Kim cevapladı?Reidon
Uzman
İsterseniz sanal bilgisayar deneyebilirsiniz.
Hocam işiniz tam olarak nedir? @4284 hocamın dediği gibi Xcode ile mi alakalı?
Hayır, dediğim gibi YouTube Netflix ve kardeşim için Minecraft. Evde boş duruyordu, ben de o yüzden kurmak istiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Geraltın kılıcı
Üstün
Konu ile alakasız: Hocam xcode Ubuntu'da var mış.Ben aynı dahili GPU ile Big Sur kurmuştum; sonrasında OCLP ile Ventura ve Sonoma kuruluyor diye biliyorum. OCLP detayını pek bilmiyorum ama önce bir EFI dosyası hazırlanması lazım. Bu rehberi Windows üzerinden takip ederek EFI dosyasını hazırlayın. Sonrasında harici GPU'yu devre dışı bırakmak lazım ama onun detayını hiç bilmiyorum. Vallahi kusura bakmayın, MUX özelliği ile kolayca kapanıyormuş; MUX yoksa OpenCore için DSDT yamaları hazırlanması gerekiyormuş diye biliyorum. Bundan sonrası için daha bilgili hocalarım yardımcı olabilir @tarko.
Hocam, konu sahibi Hackintosh kurmak istiyor. Belki de performansı için falan değil, Xcode için falan.
[CODE title="Bu kodları sırasıyla girin."]1) Download the distribution:
user@ubuntu14:~$ wget https://swift.org/builds/swift-2.2-release/ubuntu1404/swift-2.2-RELEASE/swift-2.2-RELEASE-ubuntu14.04.tar.gz
2) Unpack it:
user@ubuntu14:~$ tar xf swift-2.2-RELEASE-ubuntu14.04.tar.gz
3) Prepend the location of the binaries to your $PATH:
user@ubuntu14:~$ export PATH=$HOME/swift-2.2-RELEASE-ubuntu14.04/usr/bin:$PATH
That's it as far as installation. Now you can do a few things with it, these are just examples.
Run the REPL:
user@ubuntu14:~$ swift
Welcome to Swift version 2.2 (swift-2.2-RELEASE). Type :help for assistance.
1> 1 + 3
$R0: Int = 4
2> :quit
user@ubuntu14:~$
Create a Swift source file, call it junk.swift, with the following contents:
print("Hi from swift!")
Then run it through the Swift interpreter:
user@ubuntu14:~$ swift junk.swift
Hi from swift!
Now compile it with the Swift compiler:
user@ubuntu14:~$ swiftc junk.swift
This will create an executable called junk in your current directory. Run it:
user@ubuntu14:~$ ./junk
Hi from swift!
[/CODE]
user@ubuntu14:~$ wget https://swift.org/builds/swift-2.2-release/ubuntu1404/swift-2.2-RELEASE/swift-2.2-RELEASE-ubuntu14.04.tar.gz
2) Unpack it:
user@ubuntu14:~$ tar xf swift-2.2-RELEASE-ubuntu14.04.tar.gz
3) Prepend the location of the binaries to your $PATH:
user@ubuntu14:~$ export PATH=$HOME/swift-2.2-RELEASE-ubuntu14.04/usr/bin:$PATH
That's it as far as installation. Now you can do a few things with it, these are just examples.
Run the REPL:
user@ubuntu14:~$ swift
Welcome to Swift version 2.2 (swift-2.2-RELEASE). Type :help for assistance.
1> 1 + 3
$R0: Int = 4
2> :quit
user@ubuntu14:~$
Create a Swift source file, call it junk.swift, with the following contents:
print("Hi from swift!")
Then run it through the Swift interpreter:
user@ubuntu14:~$ swift junk.swift
Hi from swift!
Now compile it with the Swift compiler:
user@ubuntu14:~$ swiftc junk.swift
This will create an executable called junk in your current directory. Run it:
user@ubuntu14:~$ ./junk
Hi from swift!
[/CODE]
Reidon
Uzman
Hocam mux Laptoplar için var mış galiba ama bir rehber göremedim, acaba link bırakabilir misiniz?Bahsettiğim yama zaten sadece Hackintosh için devre dışı bırakıyor; aygıt yöneticisindeki o tuş işe yaramaz. Windows kurduğunuzda, dediğim gibi, ekran kartı çalışmaya devam edecektir. Ancak Hackintosh için o ekran kartı uyumsuz ve kapatılması lazım. Bu kapatma işlemi, dediğim yama ile yapılırsa, sadece Hackintosh tarafında kapalı kalır. Windows geçince kullanabilirsiniz.
Geraltın kılıcı
Üstün
Hayır, dediğim gibi YouTube Netflix ve kardeşim için Minecraft. Evde boş duruyordu, ben de o yüzden kurmak istiyorum.
Konu ile alakasız: Hocam o zaman size tavsiyem eski bir macOS sürümü yerine yeni bir Linux sürümü kurmanız. Linux'ta temel şeyler haricen kod kullanmıyoruz. O temel şeylerde Ubuntu tabanlı dağıtımlarda çoğunlukla geçerli değil.
@4284 hocam Xcode Ubuntu'da çalışmıyor mu? İsterseniz sanal makine ile deneyeyim.
Reidon
Uzman
Hocam performans istemiyorum, bu bilgisayarda zaten Windows yüklü, kasma yapmıyor ve Linux fikri de aklıma yattı ama arayüzü pek beğenmiyorum. Farklı dağıtımları olsa da pek bana göre değil gibi.Hocam o zaman size tavsiyem eski bir macOS sürümü yerine yeni bir Linux sürümü kurmanız. Linux'ta temel şeyler haricen kod kullanmıyoruz. O temel şeylerde Ubuntu tabanlı dağıtımlarda çoğunlukla geçerli değil.
MUX laptoplar için olması önemli değil; sizin laptopta var mı, o önemli. Benim bildiğim kadarıyla bu özellik güncel donanıma sahip laptoplarda var. Sizin laptopta belki vardır, ama nasıl bulunur bilmiyorum.Hocam mux Laptoplar için var mış galiba ama bir rehber göremedim, acaba link bırakabilir misiniz?
Geraltın kılıcı
Üstün
Konu ile alakasız: Efendim, isterseniz size göre dağıtım önerebilirim. Bu konuya benzer bir rehberim var.Hocam performans istemiyorum, bu bilgisayarda zaten Windows yüklü, kasma yapmıyor ve Linux fikri de aklıma yattı ama arayüzü pek beğenmiyorum. Farklı dağıtımları olsa da pek bana göre değil gibi.
Rehber: Rehber: Linux'ta oyun için optimizasyon ayarları
Ek: Eğer kurulum kurmayı bilmiyorsanız mağazadan Anydesk indirin. Kurulumu ben yaparım.
Hocam, lütfen konuyla alakasız mesajlar yazmayalım. Xcode bütün işletim sistemlerinde var ama uygulama geliştirmek ve paylaşmak için macOS ya da Hackintosh gerekli diye biliyorum.Hocam o zaman size tavsiyem eski bir macOS sürümü yerine yeni bir Linux sürümü kurmanız. Linux'ta temel şeyler haricen kod kullanmıyoruz. O temel şeylerde Ubuntu tabanlı dağıtımlarda çoğunlukla geçerli değil.
@4284 hocam Xcode Ubuntu'da çalışmıyor mu? İsterseniz sanal makine ile deneyeyim.
Konu sahibi işletim sistemi önerisi istese anlarım, ama öyle bir şey değil. Başka birisi de benim açtığım Linux konusuna gelip Windows kurabilirsin demişti. Bunları yapmayalım, konuyla alakalı mesaj yazalım.Hocam o zaman size tavsiyem eski bir macOS sürümü yerine yeni bir Linux sürümü kurmanız. Linux'ta temel şeyler haricen kod kullanmıyoruz. O temel şeylerde Ubuntu tabanlı dağıtımlarda çoğunlukla geçerli değil.
Geraltın kılıcı
Üstün
Efendim, bunları belirtmemin sebebi eski MacOS sürümünlerinin biraz sorunlu olması.Hocam, lütfen konuyla alakasız mesajlar yazmayalım. Xcode bütün işletim sistemlerinde var ama uygulama geliştirmek ve paylaşmak için macOS ya da Hackintosh gerekli diye biliyorum.
Anladım hocam.Hocam, lütfen konuyla alakasız mesajlar yazmayalım. Xcode bütün işletim sistemlerinde var ama uygulama geliştirmek ve paylaşmak için macOS ya da Hackintosh gerekli diye biliyorum.
Konu sahibi işletim sistemi önerisi istese anlarım, ama öyle bir şey değil. Başka birisi de benim açtığım Linux konusuna gelip Windows kurabilirsin demişti. Bunları yapmayalım, konuyla alakalı mesaj yazalım.