TheNordan

Uzman
Merhaba değerli forum üyeleri,

Geçtiğimiz günlerde sahibinden üzerinden 2. el MSI marka bir laptop aldım. Bütün oyunlarda sıkıntısız bir şekilde gayet iyi performans verirken CS2 oyununda olması gerekenden oldukça düşük performans veriyor. İşlemci kullanımı %40 civarını geçmiyor ve 1080x1080 en düşük ayarlarda oynamama rağmen 50-60FPS alıyorum.

Laptop özellikleri:
  • İ5 10300H.
  • GTX 1650 4 GB.
  • 8 GB DDR4 3200MHz.

Merhaba değerli forum üyeleri,

Geçtiğimiz günlerde sahibinden üzerinden 2. el MSI marka bir laptop aldım. Bütün oyunlarda sıkıntısız bir şekilde gayet iyi performans verirken CS2 oyununda olması gerekenden oldukça düşük performans veriyor. İşlemci kullanımı %40 civarını geçmiyor ve 1080x1080 en düşük ayarlarda oynamama rağmen 50-60FPS alıyorum.

Laptop özellikleri:
  • İ5 10300H.
  • GTX 1650 4 GB.
  • 8 GB DDR4 3200MHz.
- Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
1. NVIDIA'nın en son grafik sürücülerini yükleyin. NVIDIA web sitesinden veya GeForce Experience uygulamasıyla sürücüleri güncelleyin.

- Oyun İçi Grafik Ayarlarını Değiştirme:
1. CS2 oyununu açın ve "Ayarlar" menüsüne gidin.
2. "Grafik" sekmesine tıklayın.
3. Ayarları "Düşük" veya "Orta" seviyeye getirin ve "V-Sync" ve "Anti-Aliasing" gibi ekstra efektleri kapatın.

- Ekran Kartını Seçme:
1. Görev Yöneticisi’ni (Ctrl + Shift + Esc) açın ve "Performans" sekmesine gidin.
2. CS2 oyununu çalıştırın, ardından sağ tıklayıp "Grafik tercihleri"ni seçin ve oyun için "Yüksek Performans" seçeneğini belirleyin.

- Güç Ayarlarını Düzenleme:
1. Başlat menüsüne gidin ve "Güç Seçenekleri"ni açın.
2. "Yüksek Performans" veya "Oyun" güç planını seçin.

- Isı ve Thermal Yönetimi:
1. Laptopun ısısını kontrol edin. Yüksek sıcaklık, performansı etkileyebilir. Temizlenmesi gerekiyorsa fan ve havalandırma deliklerini tozdan arındırın.

- Arka Plan Uygulamalarını Kapatma:
1. Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın. Bu, işlemci üzerinde daha fazla kaynak bırakabilir.

- RAM Yükseltmesi:
1. Eğer mümkünse, RAM'i 16 GB'a yükseltin. Daha fazla bellek, CS2 gibi oyunlar için daha iyi performans sağlayabilir.

Bu adımları denedikten sonra performansta herhangi bir iyileşme olup olmadığını kontrol edin.