Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Amphoreus
Bilgisayarımda Intel Turbo Boost mevcut, işlemcim i5-10300H. Masaüstünde 4.50 GHz hızlara rahat çıkarken oyunda maksimum 3.0 GHz'ye çıkıyor. Oyunlarda herhangi bir takılma veya kasma olmuyor. Maksimum hızı kullanmaması normal midir?

Çözüm
Ayarla bir alakası yoktur muhtemelen. Çünkü hiçbir şeyi değiştirmemişsiniz. Zaten agresifte. HWMonitor veya HWiNFO64 ile sıcaklık değerlerini ölçer misiniz?
Sorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.
1727005255895.webp
msconfig'e gir:

HKEY LOCAL MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Power
Power Settings
54533251 ile başlayan key
be337238 ile başlayan key
Attributes

Sırasıyla bu dizine gir ve attributes kısmına tıklayıp oraya 1 yerine 2 olarak gir. Turbo boost modlari açılacaktır. Sonrasında güç seçeneklerine tekrar girdiğinde seçim yapabileceksin.
Girdim. Şimdi ne yapayım?

1727003624842.webp
Bu ayar mı? @DarthGorsoy

O ayarı yaptıktan sonra hiç 4 ghz olmamaya başladı @DarthGorsoy

Son düzenleme:
Ayarla bir alakası yoktur muhtemelen. Çünkü hiçbir şeyi değiştirmemişsiniz. Zaten agresifte. HWMonitor veya HWiNFO64 ile sıcaklık değerlerini ölçer misiniz?
Sorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.
1727005255895.webp

Çözüm
Eki Görüntüle 85034
Evet sanırım en yüksek işlemci durumunu %100 yapmanız gerekiyordu. Hiç farketmemiştim %98'de olduğunu. 😄 Hatta bazı kişiler en yüksek işlemci durumunu %99 yapmanın turboyu kapatacağını söylüyordu. İyi sosyaller. 😅

Evet sanırım en yüksek işlemci durumunu %100 yapmanız gerekiyordu. Hiç farketmemiştim %98'de olduğunu. 😄 Hatta bazı kişiler en yüksek işlemci durumunu %99 yapmanın turboyu kapatacağını söylüyordu. İyi sosyaller. 😅
Bana da %98'e çek demişlerdi, bozduğunu bilmiyordum. İyi sosyaller.