Bilgisayarımda Intel Turbo Boost mevcut, işlemcim i5-10300H. Masaüstünde 4.50 GHz hızlara rahat çıkarken oyunda maksimum 3.0 GHz'ye çıkıyor. Oyunlarda herhangi bir takılma veya kasma olmuyor. Maksimum hızı kullanmaması normal midir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.Ayarla bir alakası yoktur muhtemelen. Çünkü hiçbir şeyi değiştirmemişsiniz. Zaten agresifte. HWMonitor veya HWiNFO64 ile sıcaklık değerlerini ölçer misiniz?
DarthGorsoy
Bilgin
msconfig'e gir:
HKEY LOCAL MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Power
Power Settings
54533251 ile başlayan key
be337238 ile başlayan key
Attributes
Sırasıyla bu dizine gir ve attributes kısmına tıklayıp oraya 1 yerine 2 olarak gir. Turbo boost modlari açılacaktır. Sonrasında güç seçeneklerine tekrar girdiğinde seçim yapabileceksin.
Girdim. Şimdi ne yapayım?msconfig'e gir:
HKEY LOCAL MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Power
Power Settings
54533251 ile başlayan key
be337238 ile başlayan key
Attributes
Sırasıyla bu dizine gir ve attributes kısmına tıklayıp oraya 1 yerine 2 olarak gir. Turbo boost modlari açılacaktır. Sonrasında güç seçeneklerine tekrar girdiğinde seçim yapabileceksin.
O ayarı yaptıktan sonra hiç 4 ghz olmamaya başladı @DarthGorsoy
Son düzenleme:
ADT
Uzman
Ayarla bir alakası yoktur muhtemelen. Çünkü hiçbir şeyi değiştirmemişsiniz. Zaten agresifte. HWMonitor veya HWiNFO64 ile sıcaklık değerlerini ölçer misiniz?Girdim. Şimdi ne yapayım?
Eki Görüntüle 85030 Bu ayar mı? @DarthGorsoy
O ayarı yaptıktan sonra hiç 4 ghz olmamaya başladı @DarthGorsoy
Sorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.Ayarla bir alakası yoktur muhtemelen. Çünkü hiçbir şeyi değiştirmemişsiniz. Zaten agresifte. HWMonitor veya HWiNFO64 ile sıcaklık değerlerini ölçer misiniz?
ADT
Uzman
Evet sanırım en yüksek işlemci durumunu %100 yapmanız gerekiyordu. Hiç farketmemiştim %98'de olduğunu.Sorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.
Eki Görüntüle 85034
DarthGorsoy
Bilgin
Hocam onu sen bilerek yaptın sandım, deneme falan yapıyorsun diyeSorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.
Eki Görüntüle 85034
Bana da %98'e çek demişlerdi, bozduğunu bilmiyordum. İyi sosyaller.Evet sanırım en yüksek işlemci durumunu %100 yapmanız gerekiyordu. Hiç farketmemiştim %98'de olduğunu.Hatta bazı kişiler en yüksek işlemci durumunu %99 yapmanın turboyu kapatacağını söylüyordu. İyi sosyaller.
![]()