i5 10400F anakart tavsiyesi

ard_kml2

Başarılı
Daha önce garantisi bitmeden anakartımı Gigabyte servisine gönderdim ve müşteri memnuniyeti adına ücretsiz şekilde işlemci pinlerinin eğik olan kısımlarını tamir ettiler.

Ürün elime ulaştığında işlemciyi ve 2 RAM'i de taktım ve sonuç alamadım, tekrar görüntü yoktu. Tek slot 8 GB ile 2 yıl kullandım.

Bugüne geldiğimizde ise Windows 11'e alıştım ancak 8 GB RAM ne oyunlara ne kişisel kullanıma yeterli kalıyordu. 16 GB olsa biraz daha ferahlayacağımı düşünüyorum ve sistem özelliklerime göre sistemi berbat bir şekilde topladığımı belirtmek isterim.

2022 yılında sistem alındı ancak sistemi ben almadığım için daha doğrusu ben toplamadığım için berbat olduğunu düşünüyorum.
  • i5 10400F işlemci.
  • Gigabyte H410M S2H V2 anakart
  • GT 1030 2 GB ekran kartı ile 2 yıldır kullanıyorum.
İşin en kötü kısmına gelecek olursak toplanan kasa Frisby markasına ait olduğundan dolayı içerisindeki Power Supply 400 watt bir patlayıcı resmen. Çekmeceyi çok ufak bir sarsıntıda kapattığımda sistem tak gidiyor ve çok fazla sinirleniyorum.

Bu sistem başıma bela olacak gibi duruyor. Her an patlamaya yakın bir Power'dan bahsediyorum. İşime yarayacak bir Power aldığım zaman en az 2000 TL para vermem gerekiyor. Ardından şu sorunu da göze alırsak anakartın sorunlarını çözemiyorum ve ekran kartım hiçbir şey yetmiyor. İşlemcim bir şekilde kendini idare ettiriyor.

Bütçemin kısıtlı olduğunu göz önünde bulundurarak DDR4 10. nesil bir anakart ve bir tane Power Supply almam yeterli gibi gelebilir ancak sistem eskimeye başladığından dolayı ekran kartını değiştirsem bile bu işlemci için darboğaz yapabilecek bir ekran kartı almamam gerekiyor. Bu da çok yüksek maliyetli bir olay oluyor.

Baştan şunu belirtmek isterim ki bütçem oldukça kısıtlıdır şimdi yapabileceğim senaryoları bakalım:

Plan A
  • İlk olarak işlemciyi satmak
  • Ekran kartını satmak ve RAM'leri satıp önce bir DDR5 1700 pin anakart,
  • Sonra bu anakarta uygun bir işlemci,
  • İşlemciye uygun bir ekran kartı,
  • Anakarta uyumlu bir RAM,
  • Hepsini uygun bir Power,
  • Sistemin boyutuna göre de bir kasa almam gerekecek. Yani sıfırdan sistem dizmek gibi düşünebilirsiniz

Plan B
  • Yapmam gereken şey
  • DDR4 1700 pin bir anakart almak
  • Bu anakarta uygun bir işlemci almak
  • Eski RAM'leri kullanmak
  • Eski ekran kartını satıp yeni bir ekran kartı almak
  • 1700 pine uygun piyasadaki en ucuz işlemciyi almak (12 ve 13 nesil 1700 pin olduğu için daha sonra değiştirebilirim)
  • Eski kasanın üzerinde monte etmek ardından sisteme göre bir Power almak.

Plan C
  • DDR4 1200 bir anakart almak
  • Bu anakarta uyumlu bir işlemci almak
  • Eski RAM ile kullanmak
  • Eski ekran kartını kullanmak
  • Bu sistemi uygun bir Power almak
  • Eski kasaya monte etmek.

Plan D
  • Sadece şu anki işlemciye uygun yani 10 nesil 1200 pint DDR4 bir anakart almak
  • Ardından ekran kartını satıp yeni bir ekran kartı almak
  • Bu sisteme uygun bir Power alıp eski kasaya monte etmek

Plan E
  • Şu anki işlemci uygun (10.nesil) 1.200 pin DDR4 bir anakart almak
  • Ardından eski ekran kartını, RAM ve kasayı kullanmak.
  • Son olarak da bu sisteme uygun bir Power almak

Arkadaşlar benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Yardımlarınızı canı gönülden bekliyorum buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Efendim, size tavsiyem önce ekran kartını değiştirin. Ondan sonra işlemciyi AM5 platformuna taşıyın. Eğer yapamıyorsanız 2. el olarak AM4 platformuna geçin.

Ek: PSU sorunluysa önce oradan başlayın. Bütçe?

PSU öneri: FSP HYPER 80+ PRO H3-650 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…