Xalyn

Çalışkan
Rage MP, Valorant gibi oyunlar oynamaktayım. Bu oyunları oynarken Valorant'ta çok fark edilmeyecek derecede, rage MP'de bayağı bayağı belli olan FPS droplar yemekteyim. 2 SATA SSD'im var, ikisine de kurup denedim fakat FPS droplar devam etti. CPU ve GPU kullanımı anlık olarak düşüyor (%0 olmuyor) ve FPS çakılıp geri geliyor. Rage'de bu sorun sürekli oluyor. Sorun ne olabilir?

Sapphire Pulse RX 6600.
i5-10400F.
3200MHz 16 GB RAM.
Samsung 970 EVO 500 GB SATA SSD.
Kioxia SATA 500GB SATA SSD.

Pro sürüm derken? Neye geçmem gerekiyor bir link vs. var mı?
Yanlış hatırlamıyorsam buradan indirip kurulumda PRO sürümü seçiyordunuz.
1753905504508.webp

AMD sorunu da olmayabilir. Benim gibi 3-8 saniye böyle sistem olabildiğince yavaşlayıp tekrar düzeliyorsa ve bu sık sık değil ama atıyorum 2-3 dakikda bir mi yaşanıyor?

Ben de AMD CPU ve Nvidia ekran kartı var. Sabahtan beri bakmadığım yazılımsal ayar, BIOS ayarı vb. kalmadı kafayı yedim.

Hocam o kartla bunlara alışmanız gerekiyor. Ben alıştım. :( PRO sürüme falan geçmeyi deneyebilirsiniz. Bir tane arkadaş bu sürümle çözmüştü.
İşe yaramadı maalesef. Hala fps drop var.

AMD sorunu da olmayabilir. Benim gibi 3-8 saniye böyle sistem olabildiğince yavaşlayıp tekrar düzeliyorsa ve bu sık sık değil ama atıyorum 2-3 dakikda bir mi yaşanıyor?

Ben de AMD CPU ve Nvidia ekran kartı var. Sabahtan beri bakmadığım yazılımsal ayar, BIOS ayarı vb. kalmadı kafayı yedim.
Rage MP oynarken fps çakılıyor ve 2-3 dakikada bir oluyor.

Şu an CS2'de o takılma sorunu yaşanmıyor. Yaptıklarım AMD Chipset sürücüsünü tamamen kaldırdım. Ayrıca modem üzerinden DC vb. girmek için kullandığım Cloudflare DNS kapattım. Bu ara genel sorunları var. Eğer benzer DNS kullanıyorsan kapat, Goodbye DPI yanlışım yoksa DNS aktarıyor.

DNS ne alaka diyebilirsin. CS2 FPS sorunu yaşarken ms değerlerim de fırladığını gözlemledim. Sunucu tarafına oluşturan sorun, bilgisayar ile sunucu iletişimi sorunun FPS düşmesine de yol açmasına neden oluyor.

Daha sonra anlamak adına Chipset geri yükleyip de deneyeceğim.

Şu an CS2'de o takılma sorunu yaşanmıyor. Yaptıklarım AMD Chipset sürücüsünü tamamen kaldırdım. Ayrıca modem üzerinden DC vb. girmek için kullandığım Cloudflare DNS kapattım. Bu ara genel sorunları var. Eğer benzer DNS kullanıyorsan kapat, Goodbye DPI yanlışım yoksa DNS aktarıyor.

DNS ne alaka diyebilirsin. CS2 FPS sorunu yaşarken ms değerlerim de fırladığını gözlemledim. Sunucu tarafına oluşturan sorun, bilgisayar ile sunucu iletişimi sorunun FPS düşmesine de yol açmasına neden oluyor.

Daha sonra anlamak adına Chipset geri yükleyip de deneyeceğim.
Bu sorun sende yeni mi başlamıştı? Bende yeni başladı, goodbyedpi da kullanıyoruum. Benim tek fps drop sorunu yaşamadığım oyun CS2.

Ben de rahat aslında 1-2 aydır var. Başka oyunları arkaya açıp, tarayıcıya dönünde takılmalar artmıştı. AC Unity gibi Ubisoft'un buglu oyunları zaten simge durumunda, oynarken daha çok kaynak tüketiyordu. Ama tarayıcı vb. kullanmayacak seviyede olduğunu ilk defa gördüm.

CS oynamıyordum gelen güncellemeden sonra baktım. Chipset ve Cloudflare işkilenme sebeplerim de Cloudflare rahat 1-2 aydır sorun yaşıyor. Üstüne Chipset de yeni geldi. AMD'ye maalesef hiçbir sürücü konusunda güvenemiyorum.

Ben de rahat aslında 1-2 aydır var. CS oynamıyordum gelen güncellemeden sonra baktım. Chipset ve Cloudflare işkilenme sebeplerim de Cloudflare rahat 1-2 aydır sorun yaşıyor. Üstüne Chipset de yeni geldi. AMD'ye maalesef hiçbir sürücü konusunda güvenemiyorum.
Benim işlemcim intel, ortalama 1 haftadır falan fps drop sorunu yaşıyorum valorantta falan

Intel tarafında şey sorunu da var. Özellikle UE5 oyunlarında bu sorunları çok sık yaşıyorlar. Aslında AMD ekran kartlarında da var.

Bunları da genelde UE5 ile yapılan çok oyunculu oyunların Steam forumlarında görüyorum. Optimizasyondan biri şikayetçiyse, bu arada hikayeli Wuchang'da de olmuştu, büyük oranda Intel işlemci ve AMD ekran kartı kullananlar oluyor.