mete01

Üstün
Arkadaşlar merhaba. Bugün Xbox Series S'imi sattım (daha gelip almadı, alacak). Kollar hariç 6000 TL'ye. Bilgisayara ihtiyaç duydum. Xbox'ı sattığım için de mecburen PC'de oyun oynayacağım. Sizce sistem iyi mi? Yoksa Xbox'ı satmayıp kötü bir laptop mu alsaydım. Çok bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• i5 10400F
  • GTX 1650 4 GB
  • HAF 912Plus
  • 8x2 RAM
  • PSU da 750 watt 80+ bronz, Cooler Master gx yazıyor

7500 TL'ye aldım. Intel olması biraz da zorunluydu ama yine de Ryzen mi almalıydım? Sistemin fotoğrafı da bu. Anakartı falan bilmiyorum. Sonradan parça değiştirebilecek bütçem var. O konuda sıkıntı yok. Sadece kredi kartı kaybolduğu için 1 haftaya yenisi gelecek. Değiştir şunu al dediklerinizi de alabilirim. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250901-123344~2.webp
    Screenshot_20250901-123344~2.webp
    739,6 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bugün Xbox Series S'imi sattım (daha gelip almadı, alacak). Kollar hariç 6000 TL'ye. Bilgisayara ihtiyaç duydum. Xbox'ı sattığım için de mecburen PC'de oyun oynayacağım. Sizce sistem iyi mi? Yoksa Xbox'ı satmayıp kötü bir laptop mu alsaydım. Çok bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• i5 10400F.
  • GTX 1650 4 GB.
  • HAF 912Plus.
  • 8x2 RAM.
  • PSU da 750 watt 80+ bronz, Cooler Master gx yazıyor.

7500 TL'ye aldım. Intel olması biraz da zorunluydu ama yine de Ryzen mi almalıydım? Sistemin fotoğrafı da bu. Anakartı falan bilmiyorum. Sonradan parça değiştirebilecek bütçem var. O konuda sıkıntı yok. Sadece kredi kartı kaybolduğu için 1 haftaya yenisi gelecek. Değiştir şunu al dediklerinizi de alabilirim. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Güzel bence. Ekran kartı güncellemesi ile uzun süre götürür.

Tamamdır hocam ekran kartı ve işlemci güncellemesi diyorsunuz anladığım kadarıyla. Sizce hangi işlemci ile ekran kartını alayım. İlk olarak hangisini sonra hangisini alayım. Hikayeli oyunlar oynuyorum. TV'de kullanacağım o da 60 Hz. O yüzden 4K 30-60 FPS medium ayarlarda TLOU, Uncharted, Crysis, Cyberpunk Witcher oynarım.

Bu bütçede işlemci ve ekran kartı kötü diğer bileşenlere dikkat etmedim.
Hazır sisteme göre bakarsak fena değil ama ekran kartı kötü.

Anakart B460 Tomahawk. Bence aldığın fiyat güzel.

Güzel bence. Ekran kartı güncellemesi ile uzun süre götürür.

4k olmasa da 2k olsa iyi olur benim için.