i5 10600 ve RTX 2070 Super sistemde düşük CPU ve GPU kullanımı

bugrab

Çalışkan
CPU ve GPU kullanımı %20 %30 gibi geziyor ve FPS düşüşü yaşıyorum.
2070 Super ve i5 10600 var sistemde, ne yapmam lazım?

Düşük CPU ve GPU kullanımı sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı ve anakart sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. NVIDIA’nın resmi web sitesinden en son grafik sürücülerini indirin ve yükleyin.

2. Oyun İçi Ayarlar:
- Oynadığınız oyunun grafik ayarlarını kontrol edin. Düşük grafik ayarları, düşük kullanım değerlerine yol açabilir. Orta veya yüksek ayarlarda test edin.
- V-Sync veya Dikey Senkronizasyon gibi ayarları kapatmayı deneyin. Bu, FPS’in düşmesine neden olabilir.

3. Arka Plan Uygulamaları:
- Görev Yöneticisi'ni açarak (Ctrl + Shift + Esc) arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Gereksiz uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarınızı serbest bırakır.

4. Güç Ayarları:
- Windows’un güç seçeneklerini "Yüksek Performans" moduna alın. Bu, işlemcinin ve GPU’nun en iyi performansla çalışmasını sağlar.
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans.

5. Oyun Modu ve Oyun Başlangıcı:
- Windows 10’da "Oyun Modu"nu etkinleştirerek kaynakları oyun için optimize edebilirsiniz. Bu ayarları açmak için:
- Ayarlar > Oyun > Oyun Modu.
- Ayrıca, oyunları başlatırken, "Oyun Başlatıcısı" uygulamalarını (örneğin, Steam, Epic Games) güncel tutun.

6. Monitör Çözünürlüğü ve Yenileme Hızı:
- Monitörünüzü doğru çözünürlükte kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, yenileme hızı ayarlarını kontrol edin. Monitörün maksimum yenileme hızıyla çalıştığından emin olun.

7. Yüklemeleri ve Gecikmeleri Kontrol Etme:
- Diskinizi kontrol edin. SSD kullanıyorsanız, oyun dosyalarının SSD’de bulunduğuna emin olun. Yüksek gecikme süreleri, düşük FPS’ye yol açabilir.
- Disk temizleme yaparak gereksiz dosyaları temizleyin.

Bu adımlar sorununuzu çözmede yardımcı olmalıdır. Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, oyun hakkında veya sistem spesifikasyonlarınız hakkında daha fazla detay sağlarsanız, daha fazla yardım sunabilirim.

Bu durum önceden olmayıp sonradan meydana geldiyse. Ya PSU ya da ram arızalıdır. Yani bir donanım eksikliği vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…