29

Üstün
Makaleler
23
Hazir Ubuntu 24.10 olsun, Fedora 41 olsun yeni yeni distrolar cikmis bir de sizden akil alayim forum halki.

Laptop kullaniyorum, i5 1135G7 islemcim, 20GB RAM'im ve Allahin cezasi 40W bir bataryam var. Amaci her sey programlamadan oyuna.

Bugun bi 24.10 denedim ve Ubuntu 21'den beri ilk kez bu kadar sevdim (Linux'a baslangic distrom oldugu icin oyle, guzel gunlerdi), Fedora 41 kurulu bi partisyona usenmezsem deneyecegim yarin. Ben ise alternatif ariyorum.

Stabil, Rolling Release olmayan distro tavsiyelerinizi bekliyorum. Arch sıktı artik.

Son düzenleme:
Hazir Ubuntu 24.10 olsun, Fedora 41 olsun yeni yeni distrolar cikmis bir de sizden akil alayim forum halki.

Laptop kullaniyorum, i5 1135G7 islemcim, 20GB RAM'im ve Allahin cezasi 40W bir bataryam var. Amaci her sey programlamadan oyuna.

Bugun bi 24.10 denedim ve Ubuntu 21'den beri ilk kez bu kadar sevdim (Linux'a baslangic distrom oldugu icin oyle, guzel gunlerdi), Fedora 41 kurulu bi partisyona usenmezsem deneyecegim yarin ben ise alternatif ariyorum.

Stabil, Rolling Release olmayan distro tavsiyelerinizi bekliyorum. Arch sıktı artik.
Vakit varsa Gentoo deneyin? Veya Fedora kullanın geçin.

Vakit varsa Gentoo deneyin? Veya Fedora kullanın geçin.
Hocam vakit var da, vallaha sıkıldım yok onu duzelt yok bunu ayarla diye. Kullanilabilir ve ellenmeyecek bir pc istiyorum bunun yolu da sanirim fedora gibi.

Edit: Fedorada da bir update ile her seyin bozulup GNOME guncellemesi icin bir sene beklemekten korkuyorum simdi, ona da sogugum.

Tam anlamadım ben konuyu. Tam ne arıyorsun, beklentin nedir dağıtımdan?
Adam gibi calisacak, her seyi edecek Debian kadar eskide kalmayan bir distro fakat ben de pek tabi ki farkindayim benim dedigim sakiz agaci ve bu memlekette yok :D

Ubuntu olabilir onu da ben istemiyorum, Pop OS'in yenisinin gelmesine daha birkac yuzyil var. Bunlar gitti mi zaten bi Mint bir de Debian kaliyor kullanilabilir.

Adam gibi calisacak, her seyi edecek Debian kadar eskide kalmayan bir distro fakat ben de pek tabi ki farkindayim benim dedigim sakiz agaci ve bu memlekette yok :D

Ubuntu olabilir onu da ben istemiyorum, Pop OS'in yenisinin gelmesine daha birkac yuzyil var. Bunlar gitti mi zaten bi Mint bir de Debian kaliyor kullanilabilir.
Debian Sid o zaman.