Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Tam olarak uyumlu çalışmıyorlar. CL değeri resmen uçmuş. CL 22 olmaması lazım. XMP kapalı olarak elle değer girip deneyebilirsiniz.
Merhaba,

Sürücülerinizi güncellediniz mi öncelikle? Eğer cevap hayır ise işlemci sürücünüzü bununla güncelleyin.

Sıcaklıklar ne durumda ayrıca? FPS düştüğünde nelerin azaldığına Afterburner ile bakmayı deneyin.

Merhaba,

Sürücülerinizi güncellediniz mi öncelikle? Eğer cevap hayır ise işlemci sürücünüzü bununla güncelleyin.

Sıcaklıklar ne durumda ayrıca? FPS düştüğünde nelerin azaldığına Afterburner ile bakmayı deneyin.
DSA ile güncellemesin. Manuel yüklesin. DSA bir ton bloatware yüklüyor ve programı silince de kalıyorlar.

Merhaba,

Evet, anakartımın kendi sitesinde paylaştığı chipseti vs... kurdum.

@killsgangmember Bütün hepsini kurdunuz mu? Ayrıca en son ne zaman güncellediniz? Siz gene de DSA indirip güncel mi değil mi diye bir kontrol edin veya alttaki linkten manuel olarak kurun bence. Sonrasında da dediğim gibi Afterburner'dan performansı izleyin.

@killsgangmember bütün hepsini kurdunuz mu? Ayrıca en son ne zaman güncellediniz? Siz gene de dsa indirip güncel mi değil mi diye bir kontrol edin bence. Sonrasında da dediğim gibi Afterburner'dan performansı izleyin.

Evet, hepsini kurdum hocam. Anakartımın sitesinde herhangi bir güncellenme yaşanmadı, olduğu gibi kurdum.

DSA ile güncellemesin. Manuel yüklesin. DSA bir ton bloatware yüklüyor ve programı silince de kalıyorlar.
Manuel nasıl kurarım hocam?

Single Core performansı birazcık düşük görünüyor, ağım çağım değil ama. BIOS'ta turbo boost ayarı açık mı bakar mısınız? Ayrıca FPS'ler başka bir sebepten de oluyor olabilir, oyun içi kullanım değerlerini MSI Afterburner ile paylaşın. Çünkü bu skor düşük olsa bile bu kadar rezil FPS'ler almanız normal değil.

Single Core performansı birazcık düşük görünüyor, ağım çağım değil ama. BIOS'ta Turbo Boost ayarı açık mı bakar mısınız? Ayrıca FPS'ler başka bir sebepten de oluyor olabilir, oyun içi kullanım değerlerini MSI Afterburner ile paylaşın. Çünkü bu skor düşük olsa bile bu kadar rezil FPS'ler almanız normal değil.

Şimdi baktım hocam, Intel Turbo Boost açık olarak gözüküyor "yes" ibaresi vardı.

Öncelikle manuel kurman için linki attım, keşke okusaydın. Ayrıca DSA'yı kendim de kullanıyorum ve bir sorun ile karşılaşmadım açıkçası. Gene de manuel kurmak istersen linki tekrar atıyorum:

Evet, hepsini kurdum hocam. Anakartımın sitesinde herhangi bir güncellenme yaşanmadı, olduğu gibi kurdum.
Böyle sitelerde eski sürücüler kalmış olabiliyor. Tekrar söylüyorum: Güncelleme gelmiş mi diye kontrol edin DSA üzerinden veya manuel olarak kurun sürücüyü. Sonrasında da Afterburner ile performansı izleyin.