OverallTaken

Uzman
Merhaba dostlar,

Son 1 aydır bilgisayarım kendini kapatıyor. Işıkları yanıyor ama monitör gidiyor ve oyun oynarsam sesler de gidiyor. Tuşa basıp kapatmazsam bir daha çalışmıyor. Bu bazen 20 dakika bazen ise 2 dakikada bir oluyor. Bazense 1 hafta boyunca hiç olmuyor. Driver sorunu sandım 25.9.1'den 25.8.1'e geçtim ama yine oluyor. Ne yapmalıyım?

İşletim sistemim Windows 10.
Ekran Kartı: RX 6600
Anakart: ASUS H510M-D
İşlemci: I5 11400F

Yani hocam kimse kesin sorun PSU'da da diyemiyor o yüzden hala daha PSU alsam mı bilemedim sorun %90 PSU'da ama ya çözülmezse? Ayrıca bir PSU ne kadar ki benim maximum 3.000 falan bütçem var bu fiyata doğru dürüst PSU var mı?

Evet var. Bir bilgisayarcıya gidip orada farklı bir PSU ile deneyebilirsin. %99.99 PSU sorunu.

Evet var. Bir bilgisayarcıya gidip orada farklı bir PSU ile deneyebilirsin. %99.99 PSU sorunu.

Tandığım bir bilgisayarcı abi var bir konuşayım onunla.

Merhaba hocamlar benim sorunum aslında kolaymış ama anlaşılması zormuş. Babama bu PSU konusunu açtım ve olumlu karşıladı ama bir şartı vardı temizleyip ondan sonra deneyip alacaktık. İyice sistemi temizledik ve 5 dakikalık OCCT sonuçları bu şekilde:
1758311218462.webp

Merhaba hocamlar benim sorunum aslında kolaymış ama anlaşılması zormuş. Babama bu PSU konusunu açtım ve olumlu karşıladı ama bir şartı vardı temizleyip ondan sonra deneyip alacaktık. İyice sistemi temizledik ve 5 dakikalık OCCT sonuçları bu şekilde:
1758311218462.webp

Ayrıca yazmayı unutmuşum ekran kartını da temizledik tam 9 derecelik bir düşüş yaşandı. Sadece kasam kirliymiş :D

Son düzenleme:
Uzaktan bakarak kimse sizin sorun kesinlikle PSU'dan diyemez ama kendisi C4 bunu herkes ısrarla belirtmiş zaten PSU değiştirin diye.

Siz sistem özelliklerinde PSU ve RAM belirtmediğin için özellikle sormuştum PSU ne diye zaten.

Sadece 12v değil 3.3v ve 5V değerlerini de takip etmen lazım.

Eki Görüntüle 186324

Ayrıca yazmayı unutmuşum ekran kartını da temizledik tam 9 derecelik bir düşüş yaşandı. Sadece kasam kirliymiş :D

PSU tozlandığında en fazla ısınır ve sistem komple kapanır, PSU anahtarını kapatıp açmadan ve soğumadan açılmaz, tabii ısınmaya karşı koruma özelliği varsa, yani o PSU'nun sorunu temizlik değil, sorun tekrarlayacak.

PSU tozlandığında en fazla ısınır ve sistem komple kapanır, PSU anahtarını kapatıp açmadan ve soğumadan açılmaz, tabii ısınmaya karşı koruma özelliği varsa, yani o PSU'nun sorunu temizlik değil, sorun tekrarlayacak.
Değişicem zaten 1 aya şimdilik işe yarasın yeter.

Bunu aldım hocam.

Son düzenleme: