Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARDACD

Yetkin
Selam. Geçen gün 2. elden şu özellikere sahip bir bilgisayar aldım;

• Intel Core i5 11400H.
  • NVIDIA GeForce RTX 3050 4 GB.
  • 8x2 16 GB DDR4 RAM.
  • Kioxia Exceria Plus G2 1TB M.2 SSD.

Bugün ise Valorant kurdum ancak birçok şey denememe rağmen oyun açılmıyor. Tam olarak nasıl bir açılmama olduğunu aşağıdaki ekran kaydında gösterdim. TPM 2.0 ve Secure Boot aktif. Destekte bulunabilirseniz sevinirim. İyi sosyaller.

Çözüm
Windows hizmetlerde vgc devrede olması gerekiyor. Başlat çubuğuna hizmetler yaz, açılan yerden Vgc'yi bul. Şöyle görünmesi gerekiyor:

Eki Görüntüle 167878

*Not: Bu arada laptop kullanıyorsun sanırım. Intel ve NVIDIA driver'larının da güncel olmasına dikkat et.

Hocam yazmayı unutmuşum gerek kalmadı Riot ekibi yardımcı oldu. Sorun Intel UHD Graphics driver'ından kaynaklıymış. Ben kurarken Casper'ın kendi sitesindeki Intel sürücüsünü kurmuştum ve meğerse o eski sürüm imiş. Riot ekibi bana doğrudan Intel'in kendi bağlantısını verdi ve oradan kurulum yaptığımda sorunum çözüldü. Yine de teşekkürler.
Windows hizmetlerde VGC devrede olması gerekiyor. Başlat çubuğuna hizmetler yaz, açılan yerden VGC'yi bul. Şöyle görünmesi gerekiyor:

1753716173521.webp

*NOT: Bu arada laptop kullanıyorsun sanırım. Intel ve NVIDIA driver'larının da güncel olmasına dikkat et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows hizmetlerde vgc devrede olması gerekiyor. Başlat çubuğuna hizmetler yaz, açılan yerden Vgc'yi bul. Şöyle görünmesi gerekiyor:

Eki Görüntüle 167878

*Not: Bu arada laptop kullanıyorsun sanırım. Intel ve NVIDIA driver'larının da güncel olmasına dikkat et.

Hocam yazmayı unutmuşum gerek kalmadı Riot ekibi yardımcı oldu. Sorun Intel UHD Graphics driver'ından kaynaklıymış. Ben kurarken Casper'ın kendi sitesindeki Intel sürücüsünü kurmuştum ve meğerse o eski sürüm imiş. Riot ekibi bana doğrudan Intel'in kendi bağlantısını verdi ve oradan kurulum yaptığımda sorunum çözüldü. Yine de teşekkürler.

Çözüm