15295

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Bu çöp oyunu yıllar önce bırakmıştım ama kardeşim rica ettiği için yüklemek istedim. Beraber girecektik. Yani her oyunu hatasız açan bilgisayar bu oyuna gelince çuvallıyor. LoL'de falan da sorun yok bu arada. Valorant'ta sadece sorun. Daha oyunu yeni yükledim. Eğitim moduna atıyor. Orada 15-20 saniye geçirdikten sonra ekran falan donuyor, hiçbir tepki yok. Sonrasında da sesler gidiyor. Bilgisayar kullanılmaz hale geliyor ve ben de mecbur yeniden başlatıyorum.

Biraz araştırdığımda XMP ile ilgili bir sorun olduğunu okudum. Benim RAM'ler 64 GB 6000 MHz Patriot. XMP falan da açık değil, DDR5-5600 MHz ayarında. BIOS'tan kendim değişmiştim. UCLK=MEMCLK falan RAM kısmı. İşlemcim 9800XD, ekran kartı ise 9070XT. Yaşadığım sorun da aynen yukarıdaki gibi. Vanguard'ı sil yükle yaptım, oyunu yönetici olarak çalıştırdım yine değişen bir şey yok.Aşağıda da olay görüntüleyicisinde bilgisayarı kapatmak zorunda kaldığım süre içerisindeki hata raporlarını atıyorum;

1779753317313.webp

Ayrıntılar kısmında kolay görünüm sekmesinde yazan yazı aynen şu:
Günlük Adı: Application
Kaynak: Application Error
Tarih: 26.05.2026 02:11:23
Olay Kimliği: 1000
Görev Kategorisi: (100)
Düzey: Hata
Anahtar sözcükler: Klasik
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: DESKTOP-8EJRSM1
Açıklama:
Hatalı uygulama adı: bad_module_info, sürüm: 0.0.0.0, zaman damgası: 0x00000000
Hatalı modül adı: unknown, sürüm: 0.0.0.0, zaman damgası: 0x00000000
Özel durum kodu: 0xc0000409
Hata uzaklığı 0x00007ff765fef43f
Hatalı işlem kimliği: 0x5af4
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01dcec9bcca1865c
Hatalı uygulama yolu: bad_module_info
Hatalı modül yolu: unknown
Rapor kimliği: 420f44be-2cac-4a75-9753-0333c497b224
Hatalı paket tam adı:
Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:
Olay Xml'si:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2026-05-25T23:11:23.4346496Z" />
<EventRecordID>46439</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>DESKTOP-8EJRSM1</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>bad_module_info</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>c0000409</Data>
<Data>00007ff765fef43f</Data>
<Data>5af4</Data>
<Data>01dcec9bcca1865c</Data>
<Data>bad_module_info</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>420f44be-2cac-4a75-9753-0333c497b224</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. Yani Tanrı bile bana bu illetten uzak durmam için mesaj veriyor. Ama kardeşim bir kere girelim, kırma beni dedi :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, bu halini Valorant'ta deneyin. Sorun yoksa ve akıcılık iyiyse ilgili adımı çözüldü işaretlersiniz. İşlemler bu kadar, dahasına sizde gerek yok. Rehberi takip edip bakarsınız ama bu yeterli dediğim gibi. Clear CMOS işlemini CLR_CMOS pinlerden yapacaksınız. Bu profili kayıtlayın BIOS'a, sonrasında Power kablo çekin. CLR_CMOS pinler arasında 10 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Kasa Power tuşu 5 saniye basıp statiği alın. Sistemi başlatın. Sonrasında kayıtlı profili yükleyip Train ettireceksin tekrardan.
Çok sağ olun hocam. @Ayhan Dönmez Yani size durumu şöyle açıklayayım ben dün sabahlamıştım. Yani dün gece 3'te açtığım konuma, aynı günün sabahından beri yardım ediyorsunuz. 8.30'da zaten uyumuşum, geri uyanıp sizin cevabınıza baktım. O süreden beri hâlâ uğraşıyorsunuz. Yani bunu anlatıyorum ki konunun son mesajını okuyanlar da sizin ne kadar değerli bir hocamız olduğunu anlasın, ve ben de sizin şu anda bendeki yerinizin nasıl önemli olduğunu anlayasınız, anlatabileyim diye. Ayrıca benimle aynı anda pek değerli Abuzer kardeşimize de yardım ediyordun gözümden kacmadı :D .
Yaşınız kac bilmiyorum ama elbette benden büyüktür bu yüzden abi diyecegim, gercekten cok tesekkür ediyorum abicigim.. minnettarım. dedigim gibi yolun Konya'ya düşerse beklerim. Burada bir dostun oldu. Ha, temmuzda üniversite islerinden sıyrılıp memlekete döneceğim o ayrı. O zaman da Elazığ'da bir dostun olmus oluyor :D . Her türlü nereye gelirsen kapım acık. Çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Aklımda soru kalmaması icin soruyorum. Böyle agır bi' stres testi sonucunda hata vermeden veya kapanmadan devam etmesinden sonra sanmıyorum ama diyelim ki oyun oynarken yine kapandı eskisi gibi. Boyle olurse negatif degeri düşüreceğiz değil mi? RAM'e bundan sonra ellemek yok?

Son düzenleme:
Çok sağ olun hocam. @Ayhan Dönmez Yani size durumu şöyle açıklayayım ben dün sabahlamıştım. Yani dün gece 3'te açtığım konuma, aynı günün sabahından beri yardım ediyorsunuz. 8.30'da zaten uyumuşum, geri uyanıp sizin cevabınıza baktım. O süreden beri hâlâ uğraşıyorsunuz. Yani bunu anlatıyorum ki konunun son mesajını okuyanlar da sizin ne kadar değerli bir hocamız olduğunu anlasın, ve ben de sizin şu anda bendeki yerinizin nasıl önemli olduğunu anlayasınız, anlatabileyim diye. Ayrıca benimle aynı anda pek değerli Abuzer kardeşimize de yardım ediyordun gözümden kacmadı :D .
Yaşınız kac bilmiyorum ama elbette benden büyüktür bu yüzden abi diyecegim, gercekten cok tesekkür ediyorum abicigim.. minnettarım. dedigim gibi yolun Konya'ya düşerse beklerim. Burada bir dostun oldu. Ha, temmuzda üniversite islerinden sıyrılıp memlekete döneceğim o ayrı. O zaman da Elazığ'da bir dostun olmus oluyor :D . Her türlü nereye gelirsen kapım acık. Çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Aklımda soru kalmaması icin soruyorum. Böyle agır bi' stres testi sonucunda hata vermeden veya kapanmadan devam etmesinden sonra sanmıyorum ama diyelim ki oyun oynarken yine kapandı eskisi gibi. Boyle olurse negatif degeri düşüreceğiz değil mi? RAM'e bundan sonra ellemek yok?

Evet. Öyle bir durumda -18, -15 vs. denersin. RAM Test Pro testini tekrarlarsın, yazın işler değişebilir. Termaller değişiyor çünkü, gevşetmek gerekebiliyor ayarları. Ben teşekkür ederim, karşılıklı iyi bir fikir alışverişi oldu. Sorun çözüldüyse eğer ne mutlu. Bir kontrol edin oyunlarda da yine. Akıcılık farkı vs. olmuş olabilir optimizasyon sonucu.

Evet. Öyle bir durumda -18, -15 vs. denersin. RAM Test Pro testini tekrarlarsın, yazın işler değişebilir. Termaller değişiyor çünkü, gevşetmek gerekebiliyor ayarları. Ben teşekkür ederim, karşılıklı iyi bir fikir alışverişi oldu. Sorun çözüldüyse eğer ne mutlu. Bir kontrol edin oyunlarda da yine. Akıcılık farkı vs. olmuş olabilir optimizasyon sonucu.
Hocam merhaba tekrardan..
Şimdi yine 3 kere çöktü bilgisayar. Ayarları yaptıktan sonra ve test de bittikten sonra Valorant girmiştim Spike’a Hücum oynamıştım bitirmiştim. Öncesinde Forza Horizon 6, CS2 falan da oynadım sorun çıkmamıştı.

Şimdi CS’den cıktım arkadaşla Valo girelim dedik ama oyun henüz karakter seçimi ekranında çöküyor. Önce görüntü gidiyor. Ses aynı devam ediyor ses olduğu gibi geliyor ama görüntü yok ve bilgisayarda hiçbir işlev çalışmıyor. Tabii sonrasında Curve ayarlarını -15 yaptım yine düzelmedi. Secure Boot açıp denedim, kapatıp denedim sonuç yine aynı. Açıkçası bu kadar uğraşa benim mentalim yetmiyor. Bugün tüm günümü buna harcayınca kötü bir sonuç almak üzüyor açıkçası. Ben yine sizinle yaptığım ayarları kaydettim BIOS’a ama. Test yapmak isterseniz ona geri geçip test yaparız ama ben şimdi eskisi gibi 5400 MHz’de takılacağım gibi.

Şimdi yine 3 kere çöktü bilgisayar. Ayarları yaptıktan sonra ve test de bittikten sonra Valorant girmiştim Spike’a Hücum oynamıştım bitirmiştim. Öncesinde Forza Horizon 6, CS2 falan da oynadım sorun çıkmamıştı.

Şimdi CS’den cıktım arkadaşla Valo girelim dedik ama oyun henüz karakter seçimi ekranında çöküyor. Önce görüntü gidiyor. Ses aynı devam ediyor ses olduğu gibi geliyor ama görüntü yok ve bilgisayarda hiçbir işlev çalışmıyor. Tabii sonrasında Curve ayarlarını -15 yaptım yine düzelmedi. Secure Boot açıp denedim, kapatıp denedim sonuç yine aynı. Açıkçası bu kadar uğraşa benim mentalim yetmiyor. Bugün tüm günümü buna harcayınca kötü bir sonuç almak üzüyor açıkçası. Ben yine sizinle yaptığım ayarları kaydettim BIOS’a ama. Test yapmak isterseniz ona geri geçip test yaparız ama ben şimdi eskisi gibi 5400 MHz’de takılacağım gibi.
Edit;

Her şeyi defaulta çektim pbo ve expoyu dahi kapatıp mhzyi 5400’e çektim. Ve ahahahaha Yine çöktü oyun. Şaka gibi gerçekten..

Oyunu silip yeniden yüklemeyi deneyeceğim.

Son düzenleme:

Edit;

Her şeyi defaulta çektim pbo ve expoyu dahi kapatıp mhzyi 5400’e çektim. Ve ahahahaha Yine çöktü oyun. Şaka gibi gerçekten..

Corrupt olmuş olabilir, oyun dosyalarını bozmuştur ya da işletim sistemini bozmuş olabilir. Sil baştan temiz format at istersen, peşini bırakmayabilir öteki türlü. Ben olsam öyle yapardım, en başından beri RAM kaynaklı sorun var zaten senin makinede. Sürücüsünden tut da işletim sistemine kadar, oyun dosyalarına kadar her şey şüpheli burada artık. Uzun müddet stabil olmayan bir sistemi kullanmışsın, sonuçları aynen bu şekilde olabilir. Beklenmedik bir tablo yok yani.

Hocam merhaba tekrardan.
Şimdi yine 3 kere çöktü bilgisayar. Ayarları yaptıktan sonra ve test de bittikten sonra Valorant girmiştim Spike'a Hücum oynamıştım bitirmiştim. Öncesinde Forza Horizon 6, CS2 falan da oynadım sorun çıkmamıştı.

Şimdi CS'den cıktım arkadaşla Valorant girelim dedik ama oyun henüz karakter seçimi ekranında çöküyor. Önce görüntü gidiyor. Ses aynı devam ediyor ses olduğu gibi geliyor ama görüntü yok ve bilgisayarda hiçbir işlev çalışmıyor. Tabii sonrasında Curve ayarlarını -15 yaptım yine düzelmedi. Secure Boot açıp denedim, kapatıp denedim sonuç yine aynı. Açıkçası bu kadar uğraşa benim mentalim yetmiyor. Bugün tüm günümü buna harcayınca kötü bir sonuç almak üzüyor açıkçası. Ben yine sizinle yaptığım ayarları kaydettim BIOS'a ama. Test yapmak isterseniz ona geri geçip test yaparız ama ben şimdi eskisi gibi 5400 MHz'de takılacağım gibi.

Edit;

Her şeyi defaulta çektim PBO ve EXPO'yu dahi kapatıp MHz'yi 5400'e çektim. Ve ahahahaha Yine çöktü oyun. Şaka gibi gerçekten.

Çözebildin mi?