Hocam 12600k takabilirsiniz bence. Gayet güzel olur. Anakart yenilerseniz sağlam bir OC bile yapabilirsiniz.

Keşke almışken biraz anakartı yükseltseydiniz. Hem ilerisi için size çok güzel imkanlar sunardı.
Hocam bütçe yetmiyordu bende ssd, ram, kasayı yükselttim. İlerde daha iyisini alırım 2 sene idare etsin beni de.

@Geraltın kılıcı hocam bı bakar mısınız

Arkadaşlar sistem geldi kasayı açtım ekran kartını taktım ses geldi oturdu o 2 tane mavi renkli boşluk yerlere kabloları taktım ve cıvata ile sabitledim sonra kasayı kapatıp VGA HDMI dönüştürücü adaptör taktım başlama tuşuna bastım kasa çalıştı ekran siyah oldu 10 saniye sonra ekran kartının fanları durdu ekran siyah olarak kaldı acaba bi yerde hata mı yaptım?

Son düzenleme:
Hocam bütçe yetmiyordu bende SSD, RAM, kasayı yükselttim. İleride daha iyisini alırım 2 sene idare etsin beni de.

@Geraltın kılıcı hocam bir bakar mısınız?

Arkadaşlar sistem geldi kasayı açtım ekran kartını taktım ses geldi oturdu o 2 tane mavi renkli boşluk yerlere kabloları taktım ve cıvata ile sabitledim sonra kasayı kapatıp VGA HDMI dönüştürücü adaptör taktım başlama tuşuna bastım kasa çalıştı ekran siyah oldu 10 saniye sonra ekran kartının fanları durdu ekran siyah olarak kaldı acaba bir yerde hata mı yaptım?

Efendim, ekran kartının fanlarının durması normal. Ancak monitörün açılmaması anormal. Başka bir monitör/TV ile deneyin ve denerken video kaydedip foruma atın.

2 tane mavi renkli boşluk yerlere kabloları taktım ve cıvata ile sabitledim

Nasıl yani? @Silinen üye Hocam bu nedir?

IMG20240620193304.webp

Ekran kartının üstünde giriş yerleri vardı o kabloları taktım ne oluyor bilmiyorum ama tam oturdu

Ama ısıkları yanıyor fanları dönüyor geri cikartamiyorum da yarın bilgisayarciya götüreyim mi?

Efendim, o zaman takmışsınız. Kasayı açılırken kaydedin. Ayrıca monitör tam olarak nedir? VGA ile dönüştürerek denediğiniz için olmayabilir. O sebepten ötürü TV varsa orada HDMI kablosu ile deneyin.

Ama ısıkları yanıyor fanları dönüyor geri cikartamiyorum da yarın bilgisayarciya götüreyim mi?

Efendim, bu arada cıvata ile neyi sabitlediniz?