High end sistem deneyim etmediğiniz için böyle konuşuyorsunuz. Bu konuyu
@Yakuza aydınlatması lazım, benim sizi ikna etmek için 5090 ve 4K OLED sistem ile bu konuya 500 tane test atmam lazım. Konu gereksiz uzar, gerek yok. DDR2 geçsin, DDR4'te de kalmasın. Bana göre hava hoş. 12400F halen daha iş yapar zaten, yapmaz diyen yok ama burada elindekinden memnun olmayıp değiştirmek isteyen bir kullanıcı var. Bütçesi de varsa 2. elden sarı site RAM kovalayacak ve AM5, DDR5 platformuna ufaktan geçiş yapacak. Ben bunda bir kusur göremiyorum, kusur gören sizsiniz.
500 Hz CS oyuncusu ise mesela 12400F iş yaptığını savunacak mısınız halen? Dediğim gibi gereksiz uzar konu, gerek yok.
Gaming sadece ekran kartından ibaret değildir, insanlar bunu öğrenemedi. TR ekonomisinde de haliyle DDR2 dahi öneren insanlar var, ben ne söyledim? Her görüşe saygılı olmamız lazım, herkesin doğrusu kendine. Fikir birliği sağlanması imkansız ekonomisi kıt bir ülkede özellikle.
@Krmm DDR4 12400F CS için yeterli mi örneğin? CS oyuncusunu davet edeyim konuya, iş yapar derse ben susacağım. Müsaitken cevaplasın.
Savunduğumuz şey burada çok absürt, ekonomisi kıt bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden adam parasını çarçur etmesin, sadece 5090 alsın. Gaming eşittir ekran kartıdır, gibi bir algı var. ABD'de herhangi bir forumda bu konu açılsa böyle mi yazacaktık mesela? Çok yanlış şeyleri savunuyoruz farkındaysanız. Kriz olmasa zaten kimseye malzeme çıkmazdı, DDR2 ya da DDR3 geç diye.
Buradaki husus D5 geçmek de değil, elindeki tüm parçaları muhafaza edip 5060 Ti alsın diyorsunuz. Ben bunda sakınca görmüyorum, sadece kendimce yanlış buluyorum. Bu işlerde tek bir doğru olmaz, AM5'e de bütçe dahilinde geçer. Şu anda da bütçesi varsa eğer
@Rustin Cohle belirttiği gibi yavaştan geçiş sağlayabilir. Elindeki malı asla ve kat-a değiştirmesin şeklinde algı yaratmak çok uygun olmaz, tam tersi için de geçerli. Bütçe dahilinde tartışılacak durumlar bunlar.